TCA piling - za sve koji imaju problema sa oziljcima od akni

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

TCA piling - za sve koji imaju problema sa oziljcima od akni

Post od nisam_luda »

da li ste culi za TCA piling? ima li nekoga ovde ko je to radio i kakva su iskustva? sta kazu strucnjaci? :wink:

pogledajte samo ove fotografije pre i posle :o :o :o zaista fantasticni rezultati...

http://www.acne.org/messageboard/index. ... opic=23133

U pitanju je hemijski piling Trichloroacetic kiselinom (ne znam kako bih je nazvala na srpskom :oops: )

decko cije ste slike videli je koristio ako sam dobro videla TCA od 100%, koliko sam razumela u kucnoj radinosti :roll: (mrzelo me da citam sve do kraja) a na netu se moze naruciti home kit od 8%, 12.5%, 15%, 18%, 21% na sajtu http://www.makeupartistschoice.com/tcapeel.htm za neke sasvim pristojne pare (od 30 do 140 dolara :roll: )

vredi li probati?
imam jos 6 meseci da odlucim :wink: posto sam upravo zavrsila sa roakutanom pa narednih 6 meseci ne dolaze u obzir hemijski pilinzi... da li preporucujete hemijske pilinge za blage oziljke? :roll: neko iskustvo?
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od fic1984hr »

Ovi rezultati su odlicni...
Kasno je i nemam vremena za citanje cijelog threada.

Samo sam htio reci da ja neki polu-piling radim svaku vecer, iako sam jos na Roaccutanu...imam jos mjesec dana.
Radi se o onom mlijeku za ciscenje sto se treba koristiti sa BB Akne kremom.

Postupak je ovakav...3-4 minute se treba mazati to mlijeko po licu i nakon toga sa suhom vatom skinuti...poslije toga jos jednom ali sa vlaznom vatom.
Poslije se dobro ispere lice.

Cilj svega je da se omeksaju komedoni s mlijekom a vatom se onda otvaraju ti vrhovi komedona.
Meni je to i najveci problem ti komedoni i miteseri, tako da mi se ovo cini jako dobro zato sto je na prirodnoj bazi.

Znam da se ne bi trebalo nista raditi za vrijeme terapije ali tu nema neke kemije i nije klasican piling.

Sta vi mislite o tome?
Kodnas u HR to nitko vjerojatno ni ne koristi, ali kod vas u SR bi trebalo biti vise ljudi koji imaju iskustva s tim.
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

u principu nista od toga ne treba da se radi za vreme terapije roaccutanom, ali ako ti vec to radis i vidis da ti ne skodi, zasto da ne :wink:
mislim da je svacija koza drugacija, svako individualno reaguje na odredjene stvari, ali je na neki nacin glupo 6 meseci nakon roaccutana, kada se dobiju ako ne savrseni, onda bar zadovoljavajuci rezultati, dozvoliti da se pore ponovo napune... za vreme terapije koristila sam na pocetku neutrogena 2in1 wash a kasnije obican sapun, termalnu vodu a apaisac...

fic1984hr, sta preporucujes nakon terapije roccutana za odrzavanje stanja lica? mozes li mi reci nesto vise o tom mleku koje dobijes uz BB Acne Cream? Planirala sam ponovo da se vratim na sebamed sapun ili neutrogena 2in1 ali mozda cujem ovde neki pametniji predlog za odrzavanje lica nakon terapije... :wink: :roll:
merry
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 16, 2007 11:03 pm

Post od merry »

nisi rekla koliko imas godina?mozes se raspitati da nije to tretman vocnim AHA kiselinama?ja sam isprobala taj tretman zeleci da se resim oziljaka od boginja,ali nijsam uspela.amogu ti reci da su mi se oziljci od bubuljica po licu vidno smanjili posle tog tretmana.
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

imam 22 godine... ne bih rekla da je to tretman vocnim kiselinama... ono sto mi je cudno kod tih mojih ``oziljaka`` jeste to da ih nekad nemam a nekad se pojave :o evo npr. sada nemam nijedan oziljak na licu, posto sam tek ustala... moze se reci da mi je lice u potpunosti savrseno... a kako dan odmice pojavljuju se sitni i plitki oziljci na donjem delu obraza... da li je to neko od vas primetio?
jovajna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 12:07 pm

Post od jovajna »

Ovi rezultati su fantasticni! Prvi put cujem za ovaj tretman! Medjutim, dermatolog iz Avalske mi je rekao da hem. piling sme da se radi samo na cistom licu, tj. bez akni a meni izlaze i izlaze i taman kad pomislim da se vidi napredak one se vrate i tako u nedogled!
santo_25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 25, 2006 3:30 pm

Post od santo_25 »

TO JE ISTINA. Nikako pilinge na lice i kozu iz koje jos izbijaju akne. Zato se uvijek preporucuje nakon terepije roaccutanom ili antibioticima
iva015
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 3:53 pm

Post od iva015 »

Nisam_luda,nisi luda.I meni se isto cini.Ujutru mi lice ko bebina guza,a kako dan odmice sve mi restu neke nove tufnice i flekice.I meni je isto to cudno.Ili sam ujutru toliko bunovna da i ne vidim najbolje? :lol: :lol: :lol:
mala garava
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član

Post od fic1984hr »

Da, tako je i meni prije bilo.
Ja imam teoriju o tome kako dode do toga.
Vjerojatno preko noci lice je na jastuku tako da on upija sve, pa i masnocu. (a da ne pricamo o kremicama koje stavimo prije spavanja da ih nema vise nakon sat vremena valjanja po krevetu).
Tokom dana masnoca lica se povecava i iz toga proizlazi to takvo stanje lica!
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

a ako nemas masno lice, koja ti je teorija? :o :o :o :lol: :lol: :lol:
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član

Post od fic1984hr »

pa da...nije ni moje bas masno.
A pazite ovo, od kad sam na Roaccutanu, lice je bolje popodne i navecer nego ujutro!!!
Obrnuto, a imao isto iskustvo kao i vi!
Dare
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 05, 2006 6:39 pm

Post od Dare »

Pozdrav,

Ja sam u toku terapije sa roacc. , 3 puta uradio hemijski piling, i to prva dva dok su mi jos uvek izlazile acne (hemija ih sprzi :evil: pa brze prodje taj period initial breakout) , ne secam se kako se zvao, ali 80% sam siguran da je upravo bio taj. Da napomenem da imam iznadprosecno osetljivu kozu, otud i oziljci posle akni.

piling je dosta stanjio oziljke, ali bih ja jos :oops: , samo je cena dosta velika ( ne secam se tacno kolika)

u prevodu, 4 pilinga sam radio tokom terapije sa roacc, i bezbroj fizickih sa nekim kristalima u nekoj kremi, i sve je bilo u najboljem redu, tj. nikakve komplkacije i ostalo...
Dare
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 05, 2006 6:39 pm

Post od Dare »

POzdrav Svima.

Jel ima iko da je radio ova peel, TCA, kakvi su rezultati?
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Pozdrav narode.
Prvo da rascistimo o TCA. To je trihlorsircetna kiselina, koja vrsi dubinski piling, krece se u procentu od 35% pa navise, i nema veze sa vocnim kiselinama. Ove intervencije rade dermatolozi ili estetski hirurzi. To je poprilicno zastarela metoda sa nizom kontraindikacija. Ta metoda se koristila jos mnogo pre vocnih kiselina. sto se hemijskog pilinga tice, najbolji je sa vocnim kiselinama. Mozda nekom nije dalo rezultata, ali to zavisi od vrste vocnih kiselina koje se koriste. Najbolja je cista glikolna kiselina, ima najmanji molekul i najdublje prodire u kozu.
Sto se tice pilinga i akni, u pravu ste da se na kozi koja ima akne ne radi hemijski piling, ali zato se radi enzimski piling koji otapa vrh sebacealne zlezde i smiruje akne, nakon cega se radi hemijski piling.
Procedura koju Fici radi, sa mlekom dok je na roakutanu je prihvatljiva, ali svaki drugi oblik pilinga(da ne govorim o hemijskom :roll: ) je najsstroze zabranjen dok ste na terapiji roakutanom. Ukoliko ne zelite da vam ostanu jako duboki oziljci. Roakutan direktno utica na sebacealne zlezde, sto zanci da smanjuje odbrambenu funkciju koze, pa bi i mala povreda ostavila dubok oziljak. Vodite racuna o tome, molim vas!
Nega koze nakon roakutana je isto kompleksna, zahteva zastitne kreme, a takodje i emolijense. Inace, sto se tice umivanja koze, zdusno preporucujem Cleanser iz kolekcije dr Murad. Fenomenalno utice na lucenje sebuma, u sebi sadrzi salicilnu koselinu koja direktno prodire do sebacealne zlezde.
Izvinite na opsirnosti! Pozdrav!
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član

Post od fic1984hr »

Evo mene nakon duzeg vremena!

Moram opet ponoviti da sam ja i dalje zadovoljan (prezadovoljan) sa sadasnjim stanjem lica - niti jedna akna!!! Sve nesto sitno, ali nisu one upaljene tako da se na prvi pogled nista ni ne primjeti.
Zao mi samog sebe kad se sjetim i pogledam na slike od prosle godine!!!
Jedino mi je Roaccutan pomogao (9 mj bio na njemu).

Sad me zanima sta dalje napraviti da odrzim tako dobro stanje...?!
Mozda nece biti ni potrebe ali ja to ne zelim vise prepustiti slucaju!!!
Odgovori