Tamne mrlje po licu
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 16, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Tamne mrlje po licu
zna li ko kako se mogu izleciti tamne fleke po licu,koje su svako naredno leto tamnije i vece? 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Za početak, počni da izbegavaš sunce, posebno izmedju 11 i 16h, a onda nabavi adekvatnu zaštitu u vidu kreme sa zaštitnim faktorom, kako ti se situacija ne bi još više pogoršavala. Ja sam se od kad znam za sebe nekontrolisao sunčala, što pod vedrim nebom, što po solarijumima. Dok nisam videla posledice, koje dolaze mnogo kasnije, i dok nije krenula oštra kampanja po medijima o štetnosti UV zraka. Potreba za konstantno preplanulim tenom (sunčanjem) je siguran put ka preranom starenju kože, a rak kože...pu pu...da ne spominjem.
Na svu sreću, ja sam većinu fleka otklonila koristeći kreme sa voćnim kiselinama, a ti bi mogla da probaš tretmane sa kiselinama u nekom salonu, ali tek na jesen. Ovaj period nije pravo vreme za to.
Na tržištiu postoje brojne kreme za samopotamnjivanje, i neka poživi 100 godina onaj ko ih izmisli.

Na svu sreću, ja sam većinu fleka otklonila koristeći kreme sa voćnim kiselinama, a ti bi mogla da probaš tretmane sa kiselinama u nekom salonu, ali tek na jesen. Ovaj period nije pravo vreme za to.
Na tržištiu postoje brojne kreme za samopotamnjivanje, i neka poživi 100 godina onaj ko ih izmisli.

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Tolika je kampanja ove godine protiv suncanja da je to za nepoverovati. (posebno se to ne preporucuje osobama koje imaju jako puno mladeza).
Ja koristim kremu sa zastitom preko cele godine, a od ove godine se suncam samo u hladovini.
Te tvoje fleke mogu biti rezultat hormonalnog disbalansa , jesi li proverila hormonalni status?
Ja koristim kremu sa zastitom preko cele godine, a od ove godine se suncam samo u hladovini.
Te tvoje fleke mogu biti rezultat hormonalnog disbalansa , jesi li proverila hormonalni status?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 16, 2007 11:03 pm
vec jesam.poslednje sto sam dobila je SKINOREN mada sumnjam lepo pise da je protiv bubuljica,ali videcu.ipak hvala na predlogu,mogla bih da uradim hormone,mozda ima logike s obzirom da sam imala i trombozu kojoj se neyna uzrok,a i ona moze da krene od disbalansa hormona,provericu.a da dermatolog mi u krajnjem slucaju predlaze i proveru jetre.
A kolike su te fleke, jkel to nesto puno, veliko malo, po cijelom licu ili?merry napisao:vec jesam.poslednje sto sam dobila je SKINOREN mada sumnjam lepo pise da je protiv bubuljica,ali videcu.ipak hvala na predlogu,mogla bih da uradim hormone,mozda ima logike s obzirom da sam imala i trombozu kojoj se neyna uzrok,a i ona moze da krene od disbalansa hormona,provericu.a da dermatolog mi u krajnjem slucaju predlaze i proveru jetre.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 10, 2007 9:35 pm
Ja imam isti problem, samo meni ne pomaze ni krama sa zastitnim faktorom(siri se i pojacava).Razmisljam da je mozda laser pravo resenje,(nadam se ttrajno).Kazu da Uriage ima dobru kremu protiv flrka, ali nisam probala i ne verujem da ja trajno resenje-ako neko ima iskustvo sa tom kremom,bilo bi dobro da nam prenese utiske.