Striae - strije
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Striae - strije
Nakon upotrebe kortizonsko-antimikotičkog krema na unutrašnjoj strani butina, razvile su mi se vrlo dugačke, duboke i veoma vidljive strije usled sportskih aktivnosti, još pre nekoliko godina. Sada su one malo manje upadljive, ali mi i dalje predstavljaju veliki izvor frustracija. Da li postoji dokazana terapija (možda nekakva dermoabrazija ili estetsko-hirurška intervencija, presađivanje...) koja bi mogla da reši moj problem? Načuo sam da Španci nešto petljaju sa STEM-ćelijama na ovu temu, pa me zanima dokle se došlo sa istraživanjima i praksom. Pozdrav!
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mozda bi mogla u iscekivanju da se kod nas pojavi excimer laser da lokalno tretiras strije 0,05 % tretinoinom ili diferinom i centelom asiatica-om. Mozda bi mogla da konsultujes i Mr Silvia da ti dizajnira neki lokalni preparat za stimulaciju fibroblasta da proizvode nova kolagena i elasticna vlakna i blokadu enzima kolagenaze koja razlaze kolagen. Vazno je da pri tom preparat mne iritira epiderm, sto je vazno ako su strije u predelu unutrasnje povrsine butina
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Strijet?
Interesuje me misljenje stucnjaka sta misle o proizvodu Strijet (kolekcija Prirodni melemi) koji se moze kupiti kod nas u apotekama. Koristila sam u druge svrhe i slican preparat Jomelop (ista kolekcija) za otklanjanje oziljaka, i on mi je na mestima kojima sam ga nanosila zbog rane, ublazio i strije. Interesuje me da li i Strijet ima slicno ili s obzirom da je ciljano pravljen za strije jos bolje dejstvo?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Strije
Prvo nam kazite od cega su nastale strije. Pozdrav
strije
Meni su se pojavile strije za vreme trudnoce.ODVRATNE SU!Da li neko zna neke dobre kreme za njihovo uklanjanje.Verujem da postoje.Ako ste nesto culi recite.Verujem da bi ih se svi voleli osloboditi.Nema veze ako su kreme skupe samo da su delotvorne.
Pozdrav svima,
Vec duze vreme trazim po internetu sve na temu strija, mogu reci da sam ovde nasla najstrucnije i najkonkretnije odgovore.
Moj problem sa strijama, je katastrofalan i bukvalno su strije stvar koja me uzasno frustira, tako da kad vidim odgovor da tome nema leka dodje mi da se ubijem.
Imam 25 godina i strije sam dobila usled naglog gojenja, nakon 1999
Imam ih svuda a najvise po stomaku, butinama, rukama...prosto katastrofa jedna...
Evo para stvari koje sam nasla kako ukloniti strije, ne mogu da kazem da li deluju jer sam se tek od skoro cvrsto posvetila misiji koriscenja istih.
pre svega vise puta pominjana
krema STRIET *280 dinara u apotekama
Pavloviceva mast
Beby ulje
Prirodni krem koji pravite od kantarionovog ulja zumanca i malo soka od limuna.I sve ovo mazati nekoliko puta na dan...smor..
Nedavno sam negde citala da je u nekoj Njujorskoj klinici otkriveno 100% uklanjanje strija putem terapije koja kombinuje laser neke morske soli i slicno, pa je moje pitanje doktorima da li je to mogucei kad ce to doci ovde, da znam koga da ubijem da odem u Njujork:D HVALA
Vec duze vreme trazim po internetu sve na temu strija, mogu reci da sam ovde nasla najstrucnije i najkonkretnije odgovore.
Moj problem sa strijama, je katastrofalan i bukvalno su strije stvar koja me uzasno frustira, tako da kad vidim odgovor da tome nema leka dodje mi da se ubijem.
Imam 25 godina i strije sam dobila usled naglog gojenja, nakon 1999

Evo para stvari koje sam nasla kako ukloniti strije, ne mogu da kazem da li deluju jer sam se tek od skoro cvrsto posvetila misiji koriscenja istih.
pre svega vise puta pominjana
krema STRIET *280 dinara u apotekama
Pavloviceva mast
Beby ulje
Prirodni krem koji pravite od kantarionovog ulja zumanca i malo soka od limuna.I sve ovo mazati nekoliko puta na dan...smor..
Nedavno sam negde citala da je u nekoj Njujorskoj klinici otkriveno 100% uklanjanje strija putem terapije koja kombinuje laser neke morske soli i slicno, pa je moje pitanje doktorima da li je to mogucei kad ce to doci ovde, da znam koga da ubijem da odem u Njujork:D HVALA
ili
ja preporucujem ovo ulje. u principu je namenjeno prvenstveno osobama sa trudnickim strijama, ali zbog sastava mogu da je koriste i osobe kojima je koza suva i peruta se zbog neurodermitisa. meni je odlicno. ni kreme sa 10% urea-om mi nisu znatno ucinile kozu tela elasticnijom. ulje mi bas odgovara.
relativno je nov njihov produkt na trzistu, pa se, ako se na varam, za sada moze nabaviti samo u nemackoj
http://www.eucerin.de/products/skin/sen ... geoel.html
relativno je nov njihov produkt na trzistu, pa se, ako se na varam, za sada moze nabaviti samo u nemackoj

http://www.eucerin.de/products/skin/sen ... geoel.html