Seboreja, akne i masna koza u paketu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Mandira
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 12, 2005 1:30 pm

Post od Mandira »

Na zalost, moram da konstatujem da nakon isteka nedelju ipo dana terapija Zalfijom i Clindasome gelom nije dala nikakve rezultate. Poboljsanje koje sam ja registrovala je bilo iluzorno i vezano za uobicajeno mesecno poboljsanje koje traje otprilike nedelju dana.

Sticajem okolnosti resila sam, probe radi, da primenim antimikotik sirokog spektra. U pitanju je Kansen (Zdravlje, Leskovac) i mogu da potvrdim, za sad, da sam oslobojena gnoja, svraba i opste osetljivosti na dodir. Koza lica je sada dobila priliku da se malo zaleci od konstantnih ranica koje su nicale spontano. Mazem se 2 x dnevno i to vec 3. dan... Nije savrseno ali je pristojno (za moje pojmove). Ne znam da li cinim pravu stvar, i koliko dugo ce pozitivno dejstvo trajati... Niti znam koliko dugo bih trebala da se mazem antimikotikom. Za pojedina gljivicna oboljenja se savetuje od nekoliko nedelja do cak 6 meseci.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mr ph. Silvio »

Zaista ne znam sticajem kojih okolnosti Vi rešiste da akne lečite antimikticima???
Mandira
Novi član
Novi član

Post od Mandira »

mr ph. Silvio napisao:Zaista ne znam sticajem kojih okolnosti Vi rešiste da akne lečite antimikticima???
Sticajem tih okolnosti da mi nikakav antibiotik ne pomaze... Sticajem tih okolnosti da bolujem od Seboreicnog dermatitisa vec 10 godina koji je i osnovni problem na koji se, na zalost, nadogradjuje i problematicna, masna, ranjiva koza.

U uputstvu za upotrebu Canasten-a (slovenacke verzije Kansen-a) stoji da leci i Seboreicni dermatitis koji je prouzrokovan gljivicama kao sto su npr. Malasezija furfur.

Ne tvrdim da ce podvig biti uspesan, cak ni delimicno. Ne znam sta je uzrok problema u mom slucaju ali se zaista trudim kako znam i umem u okvirima u kojima se nalazim da nesto ucinim.

U nekoj od vec postojecih tema ovog foruma se govorilo o SD i gljivicama, samim tim je to bio i podstrek za probu.
kasijana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 11:09 am

Post od kasijana »

Koliko ste hvalili Mycogel a pokazao se lose,iritira vec iritiranu kozu.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Antimikotici su dobri za seboroicni dermatitis ali nemaju nikakve veze sa aknama. Mycogel se kratko zadrzava na kozi jer sluzi samo za umivanje i koristi se 1-2 puta nedeljno i ako se tako koeristi minimalno je iritirajuci za razliku od Mycoseba koji u sebi sadrzi jaku sampon bazu. Naravno posle pranja se koza mora navlaziti hidratisucim preparatom
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Mandira
Novi član
Novi član

Post od Mandira »

goranai napisao:Antimikotici su dobri za seboroicni dermatitis ali nemaju nikakve veze sa aknama. Mycogel se kratko zadrzava na kozi jer sluzi samo za umivanje i koristi se 1-2 puta nedeljno i ako se tako koeristi minimalno je iritirajuci za razliku od Mycoseba koji u sebi sadrzi jaku sampon bazu. Naravno posle pranja se koza mora navlaziti hidratisucim preparatom
Ja sam jednom upotrebila Mycoseb (dakle sampon) za lice i istog trena se upalila. Ali ga jesam koristila za kosu pre mnogo godina i tada mi je pomogao. I bas zbog tog iskustva sa licem se i bojim Mycogel-a...

Da li neko moze da mi kaze posle koliko mazanja antimikoticima se registruju, ako uopste, poboljsanja? I koliko dugo treba da ga koristim?
Dragana68
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 06, 2005 3:12 pm

Post od Dragana68 »

Imam mesovitu kozu, masna je na predelu celo,nos i brada gde mi se javlja seboroicni dermatit i javlja sa pri korenu kose na celu..Problem uspesno saniram sa Sinoderm kremom, na sta moja kozmeticarka prevrce ocima . Ali meni pomaze.Odgovara mi Garnier zelena kolekcija, mleko za ciscenje je fantasticno, uopste ne iritira kozu, posle njega tonik, zatim namazem Sinoderm u tankom sloju i sacekam da se upije a zatim lice obilno namazem kremom, u debelom sloju i to funkcionise. Pre nekoliko godina,umesto Sinoderma koristila sam serum za seboroicni dermatit Dr Rimpler koji vise ne mogu da nadjem u kozmetickim salonima, mada pokusavam.Serum je u stvari koncentrovano ulje, veoma veoma masno i izgleda da je caka bas u toj masnoci,jer od kako sam kozu na tim predelima pocela da mazem obilnije sve redje imam problem sa seb.dermatitom.To je moje iskustvo.
Fisi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 05, 2006 5:16 pm
Kontakt:

Post od Fisi »

koliko dugo treba da prodje da bi neko odgovorio na postavljenu slusac na stranici "teledermatolog"???? i da li to uopste funkcionise...mozda radim nesto pogresno????
Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Kontakt:

Post od admin »

Teledermatoloski servis se trenutno nadogradjuje. Uskoro cete dobiti odgovore.
Besana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 02, 2006 9:53 am

Re: Seboreja, akne i masna koza u paketu

Post od Besana »

Postovana,
Ni meni nije jasno zasto necedu da napisu sve neprijatnosti koje su se razvile posle lasera (fleke, opekotine, oziljci, duboki granulomi itd....).

Rekla bi da ti imas neku duboku infekciju (jesi li kontrolisala sedimentaciju?). Ili je u pitanju hronicna alergija.

NAjbenigniji preparat i bez rezistencije je IN-SKIN. Pimena: blag sapu (bebi), pa parenje ili "hot-towel" pa IN-SKIN. Potom moze bilo kakva krema.
Besana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 02, 2006 9:53 am

Post od Besana »

Ne
Ne
i
Ne
Nikako kortizone ne kozu lica , pa makar i male doze! Obezmasti kozu blagim sapunom, ako bas mora blagi alkohol ili neutralni sampon. Potom otvori pore naparavanjem i kompletno lice IN-SKIN. Prodire duboko u pore i posle par meseci pisaces mi o zaboravljenoj proslosti!
Biljana 064/1501467

Dragana68 napisao:Imam mesovitu kozu, masna je na predelu celo,nos i brada gde mi se javlja seboroicni dermatit i javlja sa pri korenu kose na celu..Problem uspesno saniram sa Sinoderm kremom, na sta moja kozmeticarka prevrce ocima . Ali meni pomaze.Odgovara mi Garnier zelena kolekcija, mleko za ciscenje je fantasticno, uopste ne iritira kozu, posle njega tonik, zatim namazem Sinoderm u tankom sloju i sacekam da se upije a zatim lice obilno namazem kremom, u debelom sloju i to funkcionise. Pre nekoliko godina,umesto Sinoderma koristila sam serum za seboroicni dermatit Dr Rimpler koji vise ne mogu da nadjem u kozmetickim salonima, mada pokusavam.Serum je u stvari koncentrovano ulje, veoma veoma masno i izgleda da je caka bas u toj masnoci,jer od kako sam kozu na tim predelima pocela da mazem obilnije sve redje imam problem sa seb.dermatitom.To je moje iskustvo.
Probala skoro SVE na nasem i evropskiom trzistu.
atomikus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 09, 2006 10:42 pm

Re: Seboreja, akne i masna koza u paketu

Post od atomikus »

Mandira napisao:Postovani forumasi...

Ja sam samo jos jedan sapatnik koji, izgleda, umalo se nije upecao na laserske tretmane. No, posto ja volim temeljno (koliko moguce) da izucim ono u sta se upustam tako sam dospela ovde. Ne ocekujem da dobijem neki cudesni savet i preporuku, ne pisem iz tog razloga vec mozda zbog nekih sitnih korekcija i uputa koji mogu da se daje od strane samih korisnika foruma.

Citam temu vezanu za akne i oziljke i naravno neposredno se susrecem sa istim problemima no, moji su ipak specificniji. Ja sam jos u 14 godini dobila dijagnozu seboreicni dermatitis, sada imam 24. Po svemu sudeci stanje koze lice se pogorsava pa tako da ne samo sto imam seboreicni dermatitis vec akne, bubuljice, gnojnice i izuzetno masnu kozu.

Trenutno koristim Jomelop G i E i to uglavnom zbog manje vise jednog razloga - kontrole nastajanja rana. Te rane su nadasve spontane (mada mogu biti i posledica nekog preparata, ne mogu da odredim tacno) i manifestuju se crvenilom, svrabom i najpre gnojnicama. U tim ektremnim slucajevima lecim se Hloramfenikolom 1% mast, Hidrogen 3% i Roksimisan tablete. To donekle smiri same rane i ukloni infekciju ali je dalji tretman teska muka. Zbog konbinovanog problema seboreja-akne ja vise ne umem da odredim sta da stavim na svoje lice. Uglavnom operisem po filozoiji: "dobro je dok nije inficirano". Konstatujem da nemam puno oziljaka ali skoro kostantno crvenilo imam. Ono varira izmedju blago roze i crveno.

Kao i vecina probala sam nebrojano mnogo svega i svacega: Cajno drvo, Aloe (Oriflame), Klindamicin, Pantenol, itd. Zatim Tolorex (medecinska hrana na bazi amino kiselina), Revita (trenutno pijem)... Uglavnom na moju inicijativu dok mi je, od strane privatnog dermatologa, davno prepisan Befluvit G (kao blaga varijanta hormonalne masti protiv seboreje) a onda pre nekoliko godina (od istog) apotekarski spravljene preparate. Krema sa AD kapima, mast koja deluje hormonalno i izvesni tecni talk koji se nanosi uvece. Razvela sam se od svih tih preparata i sada koristim Jovine meleme i Bioptron lampu (3 meseca). Od kada koristim Biotron se cak i pogorsalo... sto me je prenerazilo i prosto ne mogu da verujem da bi to mogao biti uzrok. Ulje Cajnog Drveta (Melaleuka Artenifolia) je jedno vreme davalo iznenadjujuce rezultate ali sada pravi ocigledan kurslus uvek nakon drugog dana nanosenja. To me zbunjuje potpuno. Uzgred, perem se 2 (nekad i 3, zavisi od infekcije) puta dnevno sa Sylvie sapunom a nekad i sa Aloe tecnim sapunom.

Da ne bih otezala, na TV-u sam cula za IPL i puno hvale, te sam resila da istrazim po internetu pa tako naisla na ovaj forum. Predosecala sam da to "nesto" sto nije ni piling ni facelift definitivno nije "nezno" i bila sam u pravu. Odustala sam od lasera tj. razmisljanja o istom.

Preostaje mi sada transcendentalna meditacija, autosugestija i duboka koncentracija...

Mozda bi ovo moglo da pomogne.To je RUŽIĆEVA MAST.Prave je u apoteci MILOS MLADENOVIĆ u uluci Nehurova5.Nju stavljas uvece.Smrdi i ružno izgleda,ali je vrlo efikasna.Pored toga preporucila bih akupunkturu.To je skupo za prosecno primanje.jedan tretman je 3500din,a radi se 10 tretmana odjednom.Ako nikada nisi bila na akupunkturi -znaj da malo boli.Nije strasno,ali pojedine tacke znaju da zabole.Nemas posle nikakve tackice(crvenila) od toga.Uz to pojedi 4 sargarepe dnevno.To je vrlo bitno.Ne uzimaj nikakve cokolade,torte,secer.Stavljaj masku od surutke.Posto su kod mene u pitanju i policisticni jajnici ja pijem i logest( tablete za kontracepciju) koje ti pomazu sa hormonima.Vezano za tablete-obavezno prvo kod ginekologa na kompletne analize krvi( hormoni,prolactin...) i snimanje jajnika.Vazno je da odes kod dobrog ginekologa jer hormoni nisu sala.Terapija zavisi i od tezine,nivoa hormona...Nadam se da ces uspeti,srecno!
inesm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 06, 2007 12:20 pm

Post od inesm »

ja ne znam sto bih vise radila pocelo mi je i izmedju prstiju,tako da sam prstravljena da se ne prosiri,na licu imam redovito,o tjemenu i da ne pricam,sad cu probati ovo sa zalfijom,a koju kremu za lice da koristim ?PLEASE HELP
Darko_NS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 21, 2007 8:16 pm

Post od Darko_NS »

ja vec nekoliko dana stavljam obloge od zalfije i moram reci da mi se lice prilicno popravilo.. medjutim zalfija mi znacajno isusi lice..

pa bi vas zamolio da mi preporucite neku kremu koju bih mogao da mazem posle zalfije, da napomenem da imam masnu kozu, i bilo bi dobro kada bi bila neka krema od prirodnih sastojaka koju bi mogao da stavljam pred spravanje
doktor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 17, 2008 12:38 am

Post od doktor »

Ja sam imao problema sa seboreicnim dermatitisom, koristio sam razne kreme i nista nije trajno pomagalo. Otisao sam kod dermatologa i dala mi je kremu koja u sebi sadrzi E vitamin i rucno je pravljena, bez konzervanasa i dodataka. Mazem je 1-2 puta nedeljno, umesto nivee ili dove i bas osvezava kozu. Od tada nemam problema. Probajte, mozda vam pomogne. Pozdrav
Odgovori