Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Re: Roaccutan!

Post od Shomy »

Osmisljen je da se koristi na cekom predelu gde se javljaju akne, asvrha mu je da sorecava nastanak novih. Kada se koristi ciljano, zapravo se koristi njegov sporedni efekat, a to je isusivanje. Cesta praksa je da posle terapije roakutanom ostane neki retinoid, airol ili sona bar dva puta nedeljno da odrzava lice cistim,
carpista995
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 20, 2016 3:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od carpista995 »

Pozz ljudi novi sam na forumu, zanima me kog dermatologa bi vi meni preporucili? Citam sad temu o dr Karadaglicu i dosta ljudi ga pljuju, zato sad razmisljam da zakazem na VMA. Jel imate neki bolji predlog? Konkretno me zanima dermatolog koji ima dosta iskustva sa roakutanom.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Да има доста искуства са Роакутаном?! Па сви га имају. Само то и преписују. Теби треба неко да пронађе узрок проблема а не да ти даје пилуле за лилуле.
carpista995
Novi član
Novi član

Post od carpista995 »

A mislio sam uspesnog iskustva sa roakutanom :D imam akne vec 4-5 godina ni sam ne znam koliko sam krema, gelova, losiona, antibiotika promenio ali akne su mi jos tu. Sad sam se odlucio da probam sa roakutanom, ali ne znam kod kog doktora da idem....
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Sto se tice VMA- Zeljko Miljuskovic, Lidija Kandolf Sekulovic, Zorica Hajzler. Za njih znam da imaju dosta iskustva.
Od privatnih ordinacija Svetlana Djurisic, Dermatim.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Прво си требао да пробаш са чистом исхраном без хемије а не оптерећену јетру додатно да трујеш Роакутаном.
carpista995
Novi član
Novi član

Post od carpista995 »

Aco veruj mi sportista sam ceo zivot, ako se neko zdravo hrani onda sam to ja. Sve sam zivo probao cak sam dva-tri meseca ziveo na salatama i vegeterijanskoj hrani, ali su se bubuljice opet izlazile....
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Верујем ти али довољно је да попијеш једну кафицу из кесице па да упропастиш десетодневни труд. Три кесице и оде месец дана труда у пропаст.
Kristina1010
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2016 4:40 pm

Post od Kristina1010 »

Cao, koristim Roaccutane vec tri meseca .. imam 47 kg .. prvih mesec i po dana sam pila 30 mg dnevno , a sada koristim 40 mg ... Dr mi je rekla da lice mazem pantenolom .. Ja sam mazala na pocetku , ali u poslednje vreme kada idem negde namazem neutralnu Eucerinovu hidrantnu kremu ...primetila sam veliko poboljsanje od kada koristim roacutanae ..Obrazi su mi postali glatki na dodir , upala se smanjila .. Ali ono sto se desava u poslednjih par dana jeste peckanje i svrab lica , pomalo ima i novih sitnih bubuljicica koje nisu zagnojene .. pa me zanima da li je to pogorsanje normalno ili nee .. da li nesto pogresno radim ? Hvala unapred
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Na nove bubuljice moze klindazom gel, a za lice kada je suvlje i kada pecka nesto od bogatijih medicinskih krema-Avene, Eucerin, LRP. Uzmi par uzoraka u apoteci, pa vidi sta ti najvise prija.
lolchina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 05, 2009 12:04 am

Post od lolchina »

Pozdrav drugari. Uspesno sam zavrsio terapiju Roakutana pocetkom 2015, lice mi se potpuno ocistilo, ali ledja su ostala veliki problem. Oziljci i veliko broj fleka su ostali svuda po ledjima, pojavili su se mitiseri, ponekad iskoci nova potkozna bubuljica..zimi mi je veci problem nego leti zbog vise slojeva odece, pa ume i da zasvrbi. Bio sam kod dermatologa, pricao mi je o nekakvim pilinzima, a ne mogu da procenim da li zeli samo da mi uzme pare. Napomimnjem da mi je dijagnoza tokom terapije bila Nodulocisticne akne i ledja su iskljucivo problem - masna.. Hvala unapred na savetima!
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Nisam bas najbolje razumeo situaciju sa ledjima. Ukoliko su problem mitiseri i masnoca, a nema akni, moze da se uradi ciscenje tih mitisera i da se da lokalni preparat koji ce nesto smanjiti masnocu i odlagati period sa ciscenje. Fleke se mogu resiti hemijskim pilingom. Oziljci zavisi kakvi su, ako su crveni i ispupceni mogu se dovesti u ravan koze kenalogom. Ako su u ravni koze, mogu se nesto poboljsati hem. pilingom. Mozes da stavis sliku, pa cu biti konkretniji sa predlogom.
lolchina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 05, 2009 12:04 am

Post od lolchina »

Shomy napisao:Nisam bas najbolje razumeo situaciju sa ledjima. Ukoliko su problem mitiseri i masnoca, a nema akni, moze da se uradi ciscenje tih mitisera i da se da lokalni preparat koji ce nesto smanjiti masnocu i odlagati period sa ciscenje. Fleke se mogu resiti hemijskim pilingom. Oziljci zavisi kakvi su, ako su crveni i ispupceni mogu se dovesti u ravan koze kenalogom. Ako su u ravni koze, mogu se nesto poboljsati hem. pilingom. Mozes da stavis sliku, pa cu biti konkretniji sa predlogom.
Izvinjavam se, tek sad vidim poruku
Evo slika, uradio sam najbolje sto sam mogao:
http://imgur.com/a/tyTZz
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Bas puno kasnim sa odgovorom. Ove mitisere treba rucno ocistiti kod dobrog kozmeticara. Nakon cega treba poceti sa lokalnom primenom terapije, ja bih za pocetak dao Duac gel uvece, a za jedno mesec dana malo korigovao terapiju.
Sto se tice fleka, najbolje bi bilo resiti ih TCA pilingom adekvatne jacine ili dobrim frakcionisanim CO2 laserom.
Ako treba neka pomoc, pisi.
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm

Post od bassivity91 »

Cao drugari! Bio sam na uspesnoj terapiji Roakutanom pre pet godina. Sada, situacija je ista kao na kraju terapije, problem je uklonjen! Naravno, hoce ponekad da iskoci, kako mala, tako i velika, potkozna, ali to se za plafon nedelju dana zavrsi, nema onih muka sa aknama. Posle terapije sam nastavio opusteno sa svim aktivnostima. Jedem apsolutno sve sto mi se jede. Ne izbegavam nista. E, da, tokom terapije sam koristio Pantenol mast za lice, i vestacke suze za oci, jer sam bio suv skroz :). Naravno, lek nije strasan kao sto neki pricaju, ali nije ni naivan, zbog toga sam na svakih mesec dana vadio krv i rezultate nosio doktorki na kontrolu. Lecio sam se na VMA, cisto da napomenem. Eto, nadam se da ce ovih par redova biti od koristi nekom novom korisniku Roakutana. Nadam se da cu cesce svracati sada kad sam se opet setio ovog foruma, pa mozete pitati sta vas zanima. Pozdrav :)
Odgovori