PSIHOLOG ILI DERMATOLOG?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Dunjica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 06, 2006 1:19 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

PSIHOLOG ILI DERMATOLOG?

Post od Dunjica »

Pa, ja imam 15 godina i po prvi put u zivotu pojavile su mi se bubuljice. Jednom kad sam ucila uvece, primetila sam pod sijalicom nekakva ispupcenja na celu, i sutradan sam slucajno rekla drugarici kako bi trebalo da posetim mog i maminog dermatologa. Ona mi je rekla da nemam nista i da ne histerisem, ali kako vreme prolazi te "tackice" su sve vidljivije i ispupcenije. Ljudi sta da radim, da li samo da sedim na rukama i da nista ne diram ili da idem kod lekara. Moji vrsnjaci mi govore da panicim za bezveze, ali jednostavno ne mogu da podnesem da budem ruzna, i kad idem ulicom, stalno mislim na to, i kad me neko pogleda, pomisljam da mi se cudi zbog bubuljica. Help me, please!
Pozdrav, Dunja
oljaeha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 30, 2006 2:40 pm

Post od oljaeha »

Ah,draga-toliko panike oko bubuljica!Pa to ide uz tvoje godine.Dermatologa mozes da posetis zbog korisnih saveta koje ce ti on zasigurno dati a komplexi i depresije...to nikako ne!Ti si mlada i imas jos puno vremena da budes lepa!
Dunjica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 06, 2006 1:19 pm

Re

Post od Dunjica »

Ima vremena za mladost... ali... bas sam se spremala da se uclanim u modnu agenciju... i shta sad... ocajna sam.. pa, hvala na pomoci!
Pozdrav, Dunja
vigilant
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 10:29 am

Post od vigilant »

moj ti je savjet da odma roknesh akutan! to ti je jedini lijek za akne i svi koji oce da se rijeshe bubuljuica odluchuje se nakon 5-6 godina bezuspjesnog mazanja svim i svachim! znachi odma rokni akutan da si mirna nemoj se bezveze patit!
mishmali
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm

Post od mishmali »

nista nemoj da rokas bez saveta lekara!!!
to su pubertetske bubuljice i za njih nikad nije kasno!
nemoj da se lecis na svoju ruku,a te bubuljice ne verujem da smanjuju tvoju lepotu ali kad covek nesto sebi umisli,niko ne moze da ga odgovori od toga!
ako se zaista svidis tim u modnoj agenciji,primice te bez obzira na bubuljice(znam iz iskustva)!sta ti mislis,da su manekenke i fotomodeli savrseni?da nemaju strije,bubuljice,masnu kozu i kosu,celulit....e moja draga!
mozes da odes kod dermatologa,mozda i kod kozmeticara ali dermatol ti daju razne kremice pa ako uspe,super,ako ne,onda isprobavaju dok ne nadju sta odgovara jer svaka koza drukcije reaguje.
mozes da se konsultujes sa ginekologom za kontraceptivne pilule sa kozmet efektom.ali i to je mac sa 2 ostrice!ja sam svoje bubuljice pustila da vremenom same prodju i sad mi izlaze samo pred menzis.
da su prave pubertetske akne od kojih ti celo lice bukne,pa i da razumem razlog panici.
iz iskustva ti kazem:sama fizicka lepota nije toliko vazna kao harizma koju posedujes ili mozda ne.mozes ti da izgledas kao lutka,ali ako ne postoji neka energija koja te cini blistavom,dzabe ti sve.
ja sebe ne dozivljavam kao lepoticu,ali muskarci padaju u nesvest :oops: ,a devojke me ili mrze(ako su zavidne)ili me obozavaju (ako su iskrene).cesto mi se desava da mi ljudi,kad udjem u prostoriju kazu da imaju osecaj kao da nesto isijava i da je nesto postalo pozitivnije.to ne poseduju svi ali to je ta energija koja nastaje kad zavolis sebe i ubedis sebe da si prelepa samoj sebi,kad naucis da zlonamerne komentare samo iskuliras i da te ne povredjuju....ali polako,iskustvo je tu!
veliki pozdrav tebi,jesam oduzila,ali lepo si napisala:ima veze sa psihom! :lol: :lol: :lol:
mishmali
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm

Post od mishmali »

PS.-naravno,zaborvih da kazem:kad udjem u prostoriju ,niko ne primecuje moje potkozne,izuzetno bolne bubuljice!to je i bila poenta ali eto raspisah se .... :D :lol: :P
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

vigilant napisao:moj ti je savjet da odma roknesh akutan! to ti je jedini lijek za akne i svi koji oce da se rijeshe bubuljuica odluchuje se nakon 5-6 godina bezuspjesnog mazanja svim i svachim! znachi odma rokni akutan da si mirna nemoj se bezveze patit!
Kakav je ovo savet???????Da li si ti normalan?Jer znas ti kada se pije Roacutan?Samo kod najtezih oblika akni,kada nista ne moze pomoci!A ti detetu od 15 godina dajes taj lek,koji mozda ostavlja posledice!Ma daj!Iznervirao sam se kada sam procitao ovu nebulozu!Stvarno ima zlih ljudi!

Moj ti je savet da uzmes Lush Fresh Farmacy sapun i Vichy Normaderm kremu!To deluje!I zaboravi na lekove,a posebno na gore navedeni!
Sve najbolje!
Nel lose krene i ne ide,razvucem osmeh i briga me!
vigilant
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 10:29 am

Post od vigilant »

ma akutan brate saseci te napasti u korenu! da je mene ovako neko savetovao prije deset godina sad bi mu bio zahvalan! akutan jedini ima moc da izbaci tu masnocu iz organizma akutan i nista drugo!
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Uz svo duzno postovanje, vigilant, ali tvoj savet je katastrofalan.
Prvo, radi se o detetu od 15 godina, a ti tako savetujes!?
Drugo, iz njenog posta se ne bi reklo da je njeno citavo lice prekriveno aknama, vec da izlazi po koja(sto je skroz karaktesisticno za njene godine)!
Trece, radi se o devojcici!!!!!!Devojcica!!!!!!Zensko!!!! I ti bi tako lako "roknuo" roakutan devojcici?!Ako nisi znao, posebno se vodi racuna kada se zenskim osoboma prepisuje roakutan, zbog svih njegovih stetnih dejstava(koje ti ocigledno nisi citao).Jel' to tebe bas briga, posto ti sigurno neces radjati decu, a sada da li ce neko drugi imati problema, nema veze?
Koliko sam razumela, nisi doktor, i nemas ovlascenja da das savet da "rokne" roakutan! Mozes da das savet:"posevetuj se sa dermatologom o Roakutanu."
Uf! :evil:
Dunjice,
ne brini. Iz tvog opisa nije rec o teskom obliku. To je prolazno. Mozes da mazes ono sto ti je Bobo napisao, samo je jako bitno da ti ne diras sama bubuljice.
A drugo, verovatnije je da te ljudi na ulici gledaju sto si lepa, sto si odjednom od deteta postala devojka, a ne zbog tvojih jedva primetnih bubuljica. I ja sam u tvojim godinama imala slican problem, mislila sam da me svi gledaju zato sto sam bila debeljuca, medjutim nije bilo to u pitanju. U principu, niko me nije gledao, nego nas ludi zenski mozak, moze svasta da smisli!
Veliki pozdrav, i slobodno idi uclani se agenciju za manekene. Kada sam radila neke promocije u apoteci, dolazila je Tamara Paunovic(znas ko je). Ona je jedna prelepa devojka, ali verovala ili ne, ima problem sa kozom. I to dosta bubuljica. Ali, NE PIJE ROAKUTAN, jer razmislja o svojoj buducnosti i deci koju ce jednog dana imati.
Tako, samo napred, ceni sebe, i cenice te drugi.
Pozz
PS Ovo je prvi put da me je neko sa foruma naljutio!!!!!!Ja se izvinjavam ostalim forumasima.
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Fight :lol: :lol: :lol:
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

DRAGANA 15 napisao:. Kada sam radila neke promocije u apoteci, dolazila je Tamara Paunovic(znas ko je). Ona je jedna prelepa devojka, ali verovala ili ne, ima problem sa kozom. I to dosta bubuljica.
Ozbiljno!Super je videti te naduvane zvezde izbliza!
Ja volim Ivanu Stankovic!U svakoj trazim nju,al' ne ide!
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Ko to bese?
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

I ona je lepa. I nju sam videla.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Sad znam i ja izguglala sam je :)
Samo, mnogo su mi one mrsave... gledam sad njene mere, iste kao moje, s tim sto je ona 10 cm visa, a ja definitivno nisam debela(imam 48kg)
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

GDE GLEDAS?
Odgovori