PROBLEM SA AKNAMA,DALI JE NEKO PIO DOVICIN!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 08, 2008 3:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Novi član
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Roaccutane (Isotretinoin-derivat vitamina A) je lek chije puno dejstvo niej josh u potpunosti ispitano.
Ali istrazivanjem do sada je dokazano da postoje tri glavne nuspojave usled uzimanja ovog leka:
- simptomi sichni hipervitaminozi vitaminom A- suva koza, suva usta, zapaljenski procesi na usnama i licu, suv nos, svrab, suva usta, konjuktivitis, istanjivanje koze, gubitak kose, bolovi u mishicima i zglobovima, krvarenje iz nosa...
- psihijatrijske - suicidne misli, pokushaju samoubistva, depresija, psihoze, agresivnost, emocionalna nestabilnost, nasilno ponashanje, moze se javiti tokom terapije ili po prestanku terapije roacutanom.
- kozne promene - alopecija, crvenilo, suva usta i usne, napaci rumenila, hiperpigmentacija, distrofija noktiju, ljushtenje dlanova, fotosenzibilizacija pri izlozenosti suncu, piogeni granulomi, svrab, eritemi, seboreja, ekcemi po kosi lica i tela, preosetljivost na suncheve zrake, urtikarija, vaskulitisi, sporo zarastanje rana
Ali istrazivanjem do sada je dokazano da postoje tri glavne nuspojave usled uzimanja ovog leka:
- simptomi sichni hipervitaminozi vitaminom A- suva koza, suva usta, zapaljenski procesi na usnama i licu, suv nos, svrab, suva usta, konjuktivitis, istanjivanje koze, gubitak kose, bolovi u mishicima i zglobovima, krvarenje iz nosa...
- psihijatrijske - suicidne misli, pokushaju samoubistva, depresija, psihoze, agresivnost, emocionalna nestabilnost, nasilno ponashanje, moze se javiti tokom terapije ili po prestanku terapije roacutanom.
- kozne promene - alopecija, crvenilo, suva usta i usne, napaci rumenila, hiperpigmentacija, distrofija noktiju, ljushtenje dlanova, fotosenzibilizacija pri izlozenosti suncu, piogeni granulomi, svrab, eritemi, seboreja, ekcemi po kosi lica i tela, preosetljivost na suncheve zrake, urtikarija, vaskulitisi, sporo zarastanje rana
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
Mislim da je cela prica o kontraindikacijama roaccutana preuvelicana,da ima ih previse,ali jednostavno svaki lek ima veliki broj kontraefekata,pocevsi od analgetika,antibiotika,kontracepcije pa ih svi koriste,ne obracajuci paznju na njih.Nekako sticem utisak da je to sve zbog izvarednog dejstva na akne,jer je lecenje aknu izuzetno skupo i kada bi se roacutan vise primenjivao kozmeticki saloni,dermatoloske ordinacije u kojima se prave razne kreme bi ostali bez velikog prihoda.Dobri dermatolozi ga uspesno primenjuju godinama unazad bez losih iskusava,a i kada bi bilo sta krenulo da se komplikuje terapije se obustavlja a laboratoriske analize se rade na svaka 2 meseca.
-
- Novi član
Roaccutan kao i svaki drugi lek ima smoje kontraindikacije i naravno da se njihova pojava prevenira kontrolom biohemiskih analiza. I naravno inkacija za terapiju raoccutanom jesu akne koje ne reaguju na druge vidove terapije ili pak one koje ostavljaju trajne oziljke.Ali nije ni dovicin bezazlen jer terapija bi trepalo da traje neka dva meseca a bas me zanima sta se desi sa crevnom florom posle dva meseca terapije.Sto je najgore poboljsanje koje daje dovicin po prestanku terapije traje mesec dana.Ako dermatolog propise roaccutan sigurno da teba da se pije i ljudi ne treba da se toga plase,jer je koza najveci organ i organ od izuzetne vaznosti i svakako treba da se leci.
Tako da svi oni koji su na pocetku terapije neka se vode tim da im terapiju ordinira lekar koji je sigurno svestan sta radi i ja ne videh jos nikog na forumu kome je roaccutan naopravio haos,svi su koliko vidim zadovoljni zivi i zdravi,konacno srecni jer imaju cistu kozu.
Tako da svi oni koji su na pocetku terapije neka se vode tim da im terapiju ordinira lekar koji je sigurno svestan sta radi i ja ne videh jos nikog na forumu kome je roaccutan naopravio haos,svi su koliko vidim zadovoljni zivi i zdravi,konacno srecni jer imaju cistu kozu.
-
- Novi član
-
- Novi član
-
- Novi član
Re: PROBLEM SA AKNAMA,DALI JE NEKO PIO DOVICIN!
I ja se dugo godina borim sa ovim napastima..tacnije vec 7godina,a sad mi je 26..probala sam sve zivo..Klindasome gel,med i cimet,masku od gline,sapun od sumpora,parenje lica sa kamilicom,izbacila puder,koristim toniranu kremu..kao mislim bolje je..i najgore sto sam koristila je Seba med antibakterijska pena koja mi je unistila lice,toliko je agresivno da mi se koza pocela ljustiti i napravila sam haos od lica,bukvalno citava faca mi je prekrivena sitnim aknama i oziljcima
I zato sam odlucila da ne mogu vise isprobavati lekova na svoju ruku i odem kod dermatologa prvi put u zivotu.Dosla sam u haoticnom stanju,barem meni
( pogledala me rekla da su to juvinilne akne ( maladacke..iako mi nema logike u 26.god te akne,ali dobro,valjda zena zna) terapija se ujutro i uvece Aknefug oxid wash i sola gel svako drugo vece,i kontrola za 6-8 nedelja..sad jeproslo tek 5 dana,i ne vide se bas rezultati,ali moram se nadati da ce biti bolje,jer vise ne mogu :/ I da,rekla je da izbacim sve pudere i te tonirane kreme jer zatvaraju pore pa bude samo gore i da uzmem od Loreala, True match mineral puder u kamenu ili prahu,da on ne steti,ne zatvara kozu,a minerali su dobri za nju,pa cu videti da li ce biti pomaka za mesec,dva..