A prirodna kozmetika..

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

RoMaNtIcArKa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 28, 2007 11:57 pm

Post od RoMaNtIcArKa »

da li mogu da narucim to ulje evelin?Kako?I jel jojobino ulje resava sve probleme sa bubuljicama,a sta sa starim oziljcima???
Fisi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 05, 2006 5:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Fisi »

Ja sam koristila ulje samo mjesec i pol ujutro i navece dobro utrljati u kozu ne umivam se sapunima i ostalis sranjima vise nego skuham zeleni caj stavim 2 zlicice meda ili med i lijeko pa se s tim umivam ujutro i navece koza bude superrr njezna .. za nos od mitesera palenta+ med uglavnom sve s medom kombiniram a nakom mjesec i pol sam si uzela dodatno jos ulje ruze pa kombiniram ta dva ulja sad trenutno .. moze se uzeti neka prirodna hidratantna krema (znaci bez alkohola i ostalog smeca) i dodati par kapi ulja jojobe i nikako ne stavljati neka jojobina ulja
"jeftina" jer 100%-tno ulje se nesmije stavljati na lice nego preradjeno tj. BAZNO ULJE iskreno ja vjerujem samo u PRIMAVERINA ulja jer je to ispitano a s kozom nevolim se puno igrati .. nadam se da ste shvatili :)[/quote] :wink: Ja koristim clarins ulje od lotusa. Navlazim lice malo sa vodom i onda utrljam ulje. Lotus ulje je namenjeno specijalno za masnu i dehidriranu kozu! isprobano provereno i odlicno! :wink:[/quote]

Mirja gde nabavljas to ulje?? Najvise mi treba nesto za masnu , a dehidriranu kozu! I da li kod nas ima da se kupi Jojobino ulje od primavere?

Evelin... citao sam neke tvoje postove na drugom forumu i mogla bi i ovde da napises recept i nacin primpreme one tvoje kremice koju si sama napravila! Bilo bi super!
Hvala
Fisi
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Fisi »

Ja sam koristila ulje samo mjesec i pol ujutro i navece dobro utrljati u kozu ne umivam se sapunima i ostalis sranjima vise nego skuham zeleni caj stavim 2 zlicice meda ili med i lijeko pa se s tim umivam ujutro i navece koza bude superrr njezna .. za nos od mitesera palenta+ med uglavnom sve s medom kombiniram a nakom mjesec i pol sam si uzela dodatno jos ulje ruze pa kombiniram ta dva ulja sad trenutno .. moze se uzeti neka prirodna hidratantna krema (znaci bez alkohola i ostalog smeca) i dodati par kapi ulja jojobe i nikako ne stavljati neka jojobina ulja
"jeftina" jer 100%-tno ulje se nesmije stavljati na lice nego preradjeno tj. BAZNO ULJE iskreno ja vjerujem samo u PRIMAVERINA ulja jer je to ispitano a s kozom nevolim se puno igrati .. nadam se da ste shvatili :)[/quote] :wink: Ja koristim clarins ulje od lotusa. Navlazim lice malo sa vodom i onda utrljam ulje. Lotus ulje je namenjeno specijalno za masnu i dehidriranu kozu! isprobano provereno i odlicno! :wink:[/quote]

Mirja gde nabavljas to ulje?? Najvise mi treba nesto za masnu , a dehidriranu kozu! I da li kod nas ima da se kupi Jojobino ulje od primavere?

Evelin... citao sam neke tvoje postove na drugom forumu i mogla bi i ovde da napises recept i nacin primpreme one tvoje kremice koju si sama napravila! Bilo bi super!
Hvala
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

Hvala[/quote] :wink: Clarins ulje od lotusa imas u dobro snabdevenim parfimerijama. Ima tri vrste ulja ali meni najvise odgovara od lotusa jer je namenjeno bas zam masnu i dehidriranu kozu. Nemazem ga svako vece ali 2 puta nedeljno na vlazno lice dobro utrljati odlicno je veruj mi ja se borim sa mojom masnom plus jako dehidriranom kozom vec godinama i ovo ulje mi stvarno pomaze Pozdrav :wink:
Ivana20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 15, 2006 5:24 pm

Post od Ivana20 »

Redovno pratim temu o prirodnoj kozmetici na hr forumu i veoma mi se svidjaju recepti, pa bih neke od njih i sama probala...
Interesuje me da li ovde neko zna gde se mogu kupiti ulje jojobe i divlje ruze ali da je provereno dobrog kvaliteta?
Ipak mi se ne daju te pare za neka "improvizovana" ulja :)
Hvala
Fisi
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Fisi »

Nemoguce da niko jos nije probao Jojobino ulje???? Ajde ljudi , utisci!
Dragan_Doboj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 18, 2007 12:58 am

Post od Dragan_Doboj »

Ćao.I ja imam slična iskustva kao i vi..Nema proizvoda koji nisam probao ali nijedan mi nije bio dobar.Ja nisam imao ogromne bolne bubuljice ali sam imao puno sitnih bubuljica i mitesera.Koju god kremu sam koristio lice mi tako jako sjajilo da je to užas....I na kraju sam u apoteci kupio glinu pošto sam čitao da je jako dobra.Stavio sam masku i držao oko 20 minuta...rezultati su bili odlični.Ten je bio ujednačen,miteseri su počeli nestajati već nakon par dana,i bubuljice takođe.Sada imam savršeno lice.Svako jutro i veče pijem čaj od nane(super je za kožu).Od kozmetike koristim Avon piling za lice 2-3 puta sedmično i običnu dječiju kremu za lice.Pokušajte meni je pomoglo,možda će i vama.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Jojoba ulje

Post od mr ph. Silvio »

Jojoba ulje pripada grupi tečnih voskova. Ulje je jako masno, bogato tokoferolom i drugim sastojcima koji kožu čine mekom i glatkom, ALI JE NAMENJENO ISKLJUČIVO NORMALNOJ I SUVOJ KOŽI.
Aplikacija ovog ulja na masnu i aknoznu kožu je apsolutno kontraindikovana. Nema nikakvo reparirajuće dejstvo na ožiljke!
santo_25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 25, 2006 3:30 pm

Post od santo_25 »

SILVIO, hvala na informaciji. Mislim da je i vrijeme da na ovom forumu opet dobijamo strucne komentare kvalifikovanih osoba, a ne nekih kvazi doktora koji imaju vremena na pretek pa daju komentar na bas svaku temu. Sto se tice jojobe i meni je bilo cudno da tako masna supstanaca moze da regulise lucenje, ali po ko zna koji put hvatamo se za slamku ne bi li rijesili problem. Vodimo se pozitivnim iskustvom neke osobe ne znajuci da ta osoba moze imati totalno drugu sliku "bolesti"... i isprobavamo preparate koji na kraju mogu da nam i pogorsaju situaciju.
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

Nema na čemu. :wink:
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Kad god vidim mr Silvia, setim se njegove sjajne kreme Ceramid (samo 350 dinara, 50 ml) koja se moze koristiti i kao intenzivni regenerativni krem za suvu kozu, a i kao odlican antirid .

ps. Eto, malo reklame..adminU brisi ako mora :roll:
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

Trudiću se da se ponovo aktiviram, u skladu sa slobodnim vremenom i kompetencijama.
Hvala na podršci i razumevanju.
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

Dr-Optimista-Bg napisao:
mr ph. Silvio napisao:Trudiću se da se ponovo aktiviram, u skladu sa slobodnim vremenom i kompetencijama.
Hvala na podršci i razumevanju.
Molim te se aktiviraj,odmah ce biti vise posla i za mene :lol:
:evil: A ti se dezaktiviraj i onda ce nama biti lakse! :evil:
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Pojavilo se u bolje snabdevenim apotekama jojobino ulje 'La cura Jojoba Oil' (Zara belle cosmetics) .

Jojobino ulje je takodje dobro za kosu, pogotovo suvu, a od njega se moze napraviti pakovanje ili samo treba namazati iskrzale krajeve kose.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Koga interesuje prirodna kozmetika , na ovom sajtu imate gomilu recepata :)

http://ljepotaa.blogger.ba/arhiva/
Odgovori