A prirodna kozmetika..

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Ista tema sa mnogo vise odgovora i komentara....pohvaljujem forum u celosti,zaista obilje informacija i razlicitih iskustava,ne samo vezana za ovu temu nego generalno o svemu sto se tice kozmetike

http://www.forum.hr/showthread.php?t=189459
Fisi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 05, 2006 5:16 pm
Kontakt:

Post od Fisi »

IIII ljudi jel nasao neko jojbino ulje??? Jel probao neko??? Cena????
Vidim da ga na ovom hr forumu hvale...i ljudi prave svoje kreme sto je po meni pohvalno!!!
santo_25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 25, 2006 3:30 pm

Post od santo_25 »

ima jojoba ulja koliko hoces. Ovaj sto je evelin spominjala sam vidio u hrvatskoj za nekoh 100 kuna ili 15ak eura, kao i ostale proizvode iz iste linije. Za vas u Bg neko je spomenuo proizvode Beolaba do kojih vjerujem nije tesko doci, sad da li je isti sastav kao ono sto je skuplje 3 puta ne znam. Probajte, bar je to prirodno... cura je nakon nebrojeno mnogo brend kozmetike nasla utjehu u tome, mozda jos nekome bude odgovaralo. Ja cu takodje pokusati u kombinaciji sa Dermabionom mislim da je to i jos najmanje agresivna tereapija za nekog poput mene kojem bi svaki dermatolog bez razmisljanja propisao roacc.
Inace sam obecao sebi da vise necu kupovati skupe kremice jer se samo razocaras nadajuci se da za tolike pare dobijes nesto, a ono vezeeee.
pozdraV
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

skvo je ostavila link prirodne kozmetike pa vidim da 'Aromatica' ima jojobino ulje. Moze se znaci i naruciti preko neta, a negde sam procitala da u Katanicevoj ulici Aromatica ima svoju prodavnicu...prva stanica izaSlavije, odmah na cosku,radnja se zove Maslina.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

santo_25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 25, 2006 3:30 pm

Post od santo_25 »

zna li neko ima li u Bg kupiti cisto Jojoba ulje od proizvodjaca Primavera, ili kakva su iskustva sa tom Aromaticom???
Fisi
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Fisi »

Video sam da BeoLab pored tih krema ima i cisto Jojobino ulje! Medjutim u apoteci je izlozena samo bocica , a na bocici nista ne pise o kvalitetu i sl. Tako da.....treba to proveriti
Fisi
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Fisi »

DA li neko zna , dobru PRIRODNU kremu za HIDRATACIJU , masne i osetljive koze sklonu bubuljicama.....???
Nema nesto Dragane??
Jelena83
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 17, 2006 11:17 am

Post od Jelena83 »

Fisi, meni je odlican Dr. Belter moisturizing gel, stavlja se ispod kreme koju inace koristis, ja sam bila odusevljena kad sam prvi put probala... E sad, ja nabavljam preko kozmeticarke mozda je malo teze da se nadje pogledaj www.globewell.co.yu. Bas sam planirala da obidjem te apoteke koje su navedene na sajtu da vidim da kod njih mozda nije jeftinije, inace kod kozmeticara je 15 evra ali po mom misljenju vredi svaku paru! Ili probaj hidrantne ampulice Alverde (sa ekstraktom morskih algi, imas u DM-u, 349 din). Cini mi se da nisu 100% nemasne, malo mi se sija lice od njih ali ih zato koristim uvece a ujutru je koza super-meka! Inace imam masnu, dehidriranu kozu i bezim od tog 'sijanja' ko djavo od krsta... :lol:
Jelena83
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 17, 2006 11:17 am

Post od Jelena83 »

Ups, tek sad vidim da trazis nesto prirodno ... s tim bas i nemam iskustva, nesto sam ovih dana razmisljala o onom aloe vera gelu ali ne znam tacno koliko je to dobro.
xtreme
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 2:05 pm

Post od xtreme »

predpostavljam da ima u apotekama. ako ne probaj sa kataloskom prodajom, cula sam da kod njih ima, mislim da je avon, nemoj da me drzis za rec.
inace, kod nege lica, je najvaznije pravilo, a uverili ste se i vi, sto jednostavnije, to delotvornije.
vodite racuna o cistoci, ne zapusavajte pore raznoraznim puderima i korektorima, pa makar i izgledali kao cudo neko vreme :oops: , vasa koza ce vam biti zahvalna.
pozdrav :D
xtreme
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 2:05 pm

Post od xtreme »

ovo je bio odgovor za emi koja je pitala za tablete aloje :wink:
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

evelin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 2:32 pm

Post od evelin »

Fisi napisao:Konacno prava tema....

Evelin kako ti koristis to ulje??...Vidim da Hejli pise kako ne valja dugo da stoji na licu?? Ako se stavlja kratko , sta staviti posle???

Hejli...koja je to kolekcija Beolaba za masnu kozu??? Mislim, sta sve prodaju???

Hvala!

Bilo bi lepo da se svi ukljuce i daju savete za "prirodno" negovanje....jer priroda je cudo! Citao sam razne kolumne i vesti kako su ljudi lecili "neizlecive" bolesti biljkama i prirodom, pa zasto ne i bubuljice i akne!

Ja sam koristila ulje samo mjesec i pol ujutro i navece dobro utrljati u kozu ne umivam se sapunima i ostalis sranjima vise nego skuham zeleni caj stavim 2 zlicice meda ili med i lijeko pa se s tim umivam ujutro i navece koza bude superrr njezna .. za nos od mitesera palenta+ med uglavnom sve s medom kombiniram a nakom mjesec i pol sam si uzela dodatno jos ulje ruze pa kombiniram ta dva ulja sad trenutno .. moze se uzeti neka prirodna hidratantna krema (znaci bez alkohola i ostalog smeca) i dodati par kapi ulja jojobe i nikako ne stavljati neka jojobina ulja
"jeftina" jer 100%-tno ulje se nesmije stavljati na lice nego preradjeno tj. BAZNO ULJE iskreno ja vjerujem samo u PRIMAVERINA ulja jer je to ispitano a s kozom nevolim se puno igrati .. nadam se da ste shvatili :)
Slika
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

evelin napisao:
Fisi napisao:Konacno prava tema....

Evelin kako ti koristis to ulje??...Vidim da Hejli pise kako ne valja dugo da stoji na licu?? Ako se stavlja kratko , sta staviti posle???

Hejli...koja je to kolekcija Beolaba za masnu kozu??? Mislim, sta sve prodaju???

Hvala!

Bilo bi lepo da se svi ukljuce i daju savete za "prirodno" negovanje....jer priroda je cudo! Citao sam razne kolumne i vesti kako su ljudi lecili "neizlecive" bolesti biljkama i prirodom, pa zasto ne i bubuljice i akne!

Ja sam koristila ulje samo mjesec i pol ujutro i navece dobro utrljati u kozu ne umivam se sapunima i ostalis sranjima vise nego skuham zeleni caj stavim 2 zlicice meda ili med i lijeko pa se s tim umivam ujutro i navece koza bude superrr njezna .. za nos od mitesera palenta+ med uglavnom sve s medom kombiniram a nakom mjesec i pol sam si uzela dodatno jos ulje ruze pa kombiniram ta dva ulja sad trenutno .. moze se uzeti neka prirodna hidratantna krema (znaci bez alkohola i ostalog smeca) i dodati par kapi ulja jojobe i nikako ne stavljati neka jojobina ulja
"jeftina" jer 100%-tno ulje se nesmije stavljati na lice nego preradjeno tj. BAZNO ULJE iskreno ja vjerujem samo u PRIMAVERINA ulja jer je to ispitano a s kozom nevolim se puno igrati .. nadam se da ste shvatili :)
:wink: Ja koristim clarins ulje od lotusa. Navlazim lice malo sa vodom i onda utrljam ulje. Lotus ulje je namenjeno specijalno za masnu i dehidriranu kozu! isprobano provereno i odlicno! :wink:
Odgovori