Peroralni dermatitis

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Flavin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 4:59 am

Peroralni dermatitis

Post od Flavin »

Ima li neko iskustva sa ovom oljkom,zanima me kolko se dugo i kako se najbrze leci :roll:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Promene su u vidu crvenih papula i papulopustula (gnojanice), koje se javljaju u grupama i izazivaju svrab. Najčešće se javljaju oko usta, na bradi, na prelazima sluzokože usana i šire se prema obrazima, a nekada i oko nosa. Koža oko promena je eritematozna i suva.

Provocirajući faktori mogu biti: loša higijena kože lica, kozmetički preparati, upotreba topikalnih steroida.

Perioralni dermatitis dobro reaguje na terapiju.
Prvo treba prekinuti korišćenje svih kozmetičkih preparata (kreme, puderi i sl.).
Lice umivati samo mlakom vodom.
Od lekova mogu se ordinirati antibiotici.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Flavin
Stalni član
Stalni  član

Post od Flavin »

ja mislim da mi posledica dejstva jonson losiona ,i AHA gela koji sam koristio za lice ,jer imam jako masnu kozu,mazem rozamet kremu i pijem dovicin,nakon terapije primecujem da mi je koza suvlja ,ne znam smijem li da stavim neku neutralnu kremu tipa dove onu za ruke :roll:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Nishta!

Nikakve preparate!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Flavin
Stalni član
Stalni  član

Post od Flavin »

ali bojim se da ce mi se koza oljustiti :roll:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Pa to i jeste sushtina, da se koza promeni potpuno!
Flavin
Stalni član
Stalni  član

Post od Flavin »

da li je normalno da se javi izmedju obrva i ispod oka tj. u uglu koze oko oka ka spoljasnjoj strani :roll:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

To je visoko individualno!
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Flavin napisao:ja mislim da mi posledica dejstva jonson losiona ,i AHA gela koji sam koristio za lice ,jer imam jako masnu kozu,mazem rozamet kremu i pijem dovicin,nakon terapije primecujem da mi je koza suvlja ,ne znam smijem li da stavim neku neutralnu kremu tipa dove onu za ruke :roll:
Ponekad, perioralni dermatitis moze biti pomesan s drugim oboljenjima i zato savetujem da se javis dermatologu. Veoma retko moze da se javi i oko ociju. Standardno lecenje su antibiotici i lokalni metronidazol. Nekada se daje i Accutane (tj. Roaccutane). Naravno, nemoj sam da uzimas lekove.
Flavin
Stalni član
Stalni  član

Post od Flavin »

Bio sam ja kod dermatologa i on mi je to dijagnosticirao :wink:
dobio sam dovicin i rozamet sa 1% metronidazolom u vidu gela :wink:
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Rozamet mi nije poznat, ali ako sadrzi metronidazol 1% to je OK.
Doksiciklin se moze dati i u dozi 2x1
Flavin
Stalni član
Stalni  član

Post od Flavin »

vojislava napisao:Rozamet mi nije poznat, ali ako sadrzi metronidazol 1% to je OK.
Doksiciklin se moze dati i u dozi 2x1
ja sam 2x1 prvi dan,znaci ujutro i uvece,a kasnije po 1 dnevno
a koliko se ovo dugo leci?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Vrlo logicno, vreme lechenja zavisi iskljuchivo od prvobitnog stanja pacijenta i kako reaguje na terapiju!
Flavin
Stalni član
Stalni  član

Post od Flavin »

tamaraft napisao:Vrlo logicno, vreme lechenja zavisi iskljuchivo od prvobitnog stanja pacijenta i kako reaguje na terapiju!
ali dovicin sam pio samo 1 kutiju,znaci 5 kapsula,ne znam smem li da nastavim terapiju sa njim ili je to dovoljno :roll:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Pa shta ti je dr rekao? Jesi ishao na kontrolu posle terapije?
Odgovori