Peroralni dermatitis

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Flavin napisao:
vojislava napisao:Rozamet mi nije poznat, ali ako sadrzi metronidazol 1% to je OK.
Doksiciklin se moze dati i u dozi 2x1
ja sam 2x1 prvi dan,znaci ujutro i uvece,a kasnije po 1 dnevno
a koliko se ovo dugo leci?
nema potrebe da se daje 2x1 samo prvog dana. Moze tako da se uzima 2x1 i tokom 15 dana, i duze. Naravno, kako proceni dermatolog.
Moze da se leci i tokom nekoliko nedelja, a moze i da se promeni terapija ako ne odgovara prva
Flavin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 4:59 am

Post od Flavin »

tamaraft napisao:Pa shta ti je dr rekao? Jesi ishao na kontrolu posle terapije?
idem tek u utorak,a on mi to nije naglasio :roll: ,inace juce sam popio 5. pa ne znam sta da radim :roll:
Flavin
Stalni član
Stalni  član

Post od Flavin »

vojislava napisao:
Flavin napisao:
vojislava napisao:Rozamet mi nije poznat, ali ako sadrzi metronidazol 1% to je OK.
Doksiciklin se moze dati i u dozi 2x1
ja sam 2x1 prvi dan,znaci ujutro i uvece,a kasnije po 1 dnevno
a koliko se ovo dugo leci?
nema potrebe da se daje 2x1 samo prvog dana. Moze tako da se uzima 2x1 i tokom 15 dana, i duze. Naravno, kako proceni dermatolog.
Moze da se leci i tokom nekoliko nedelja, a moze i da se promeni terapija ako ne odgovara prva
ok,hvala :wink:
Flavin
Stalni član
Stalni  član

Post od Flavin »

E da ,znate li kako morska voda utice na ovo oboljenje?
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

koliko znam, nisu opisana neka specificna dejstva
Jekiska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 1:37 pm

Post od Jekiska »

Ja sam se u februaru i martu lecila od periokularnog dermatitisa. Kod doktorke Gorane sam otisla jer su me ti pristici boluckali i javili su mi se posle gripa. Terapija je bila sledeca: Eritromicin 3x dnevno, 3 nedelje, i uvece, a po potrebi i ujutru Elidel krem, koji kosta 1500 din. Mislila sam da nikada nece proci, ali proslo je. Taj Elidel je odlicna terapija. Sada mi se retko javi poneka tackica, ali jako brzo prodje, bez ikakvog tretiranja. Preporucujem ti da kupis tu kremu, jer ima sirok spektar dejstva, a nije kortiko-steroid!!!!! Posto sam ja to imala zimi, a imam suvu kozu koju je dodatno isusio antibiotik, koristila sam samo apotekarsku kremu koju mi je preporucila Dr. Gorana, koja je hidrogel, lagana a dovoljna.
A Jonson izbegavaj u sirokom luku! Sve moje drugarice, ali bukvalno sve, su dobile lisajeve po bradi i oko nosa!
JA glasam za apotekarske proizvode, jer sam se na svom primeru uverila da mi spasavaju "stvar" :D
Ako zelis broj telefona apoteke, gde doktorka radi, a pregledi su besplatni, javi se.
Pozdrav! Sve najlepse!
Flavin
Stalni član
Stalni  član

Post od Flavin »

hvala puno,danas sam bio na kontroli,i hteo da mi rokne roaccutan :o
ja reko nema sanse i on onda izludio ,poceo da vice i napisao pacijent ne slusa,neka nadje drugog dermatologa :o :o :o :o
Flavin
Stalni član
Stalni  član

Post od Flavin »

Jekiska napisao:Ja sam se u februaru i martu lecila od periokularnog dermatitisa. Kod doktorke Gorane sam otisla jer su me ti pristici boluckali i javili su mi se posle gripa. Terapija je bila sledeca: Eritromicin 3x dnevno, 3 nedelje, i uvece, a po potrebi i ujutru Elidel krem, koji kosta 1500 din. Mislila sam da nikada nece proci, ali proslo je. Taj Elidel je odlicna terapija. Sada mi se retko javi poneka tackica, ali jako brzo prodje, bez ikakvog tretiranja. Preporucujem ti da kupis tu kremu, jer ima sirok spektar dejstva, a nije kortiko-steroid!!!!! Posto sam ja to imala zimi, a imam suvu kozu koju je dodatno isusio antibiotik, koristila sam samo apotekarsku kremu koju mi je preporucila Dr. Gorana, koja je hidrogel, lagana a dovoljna.
A Jonson izbegavaj u sirokom luku! Sve moje drugarice, ali bukvalno sve, su dobile lisajeve po bradi i oko nosa!
JA glasam za apotekarske proizvode, jer sam se na svom primeru uverila da mi spasavaju "stvar" :D
Ako zelis broj telefona apoteke, gde doktorka radi, a pregledi su besplatni, javi se.
Pozdrav! Sve najlepse!

i ja imam po bradi i kod nosa :roll: jonson sam jos onaj zeleni sensitive koristio,ja isto pretpostavljam da je od njega :wink:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Pa shta da radi kad odbijash saradnju i terapiju??
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Flavin
Stalni član
Stalni  član

Post od Flavin »

tamaraft napisao:Pa shta da radi kad odbijash saradnju i terapiju??
ali roaccutan :o
gde to da mi da za ovo,ne pada mi na pamet
inace sa covekom se ne moze ni rec progovoriti,ti udjes i cutis celo vreme,nista ne smes da ga pitas,uzas :roll:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Flavin
Stalni član
Stalni  član

Post od Flavin »

antibiotik,derivat retinola,jako isusuje kozu i sluzokozu ociju,nosa....

inace ja sam farmaceut-buduci :wink:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Tugoooooo! Buduci farmaceut a toliko ne znash o kozi!

I odbijash da primish terapiju koju ti doktor prepisuje???? :o

Nemam rechi...
Flavin
Stalni član
Stalni  član

Post od Flavin »

pa tek sam upisao fax :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

sto mislis da je trebalo da ga uzmem :o
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Ma jok, samo se ti lechi vazduhom i vodom! Mozda upali!
Odgovori