Opadanje kose!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Zaključana tema
Bane_24
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 06, 2005 12:48 am

Post od Bane_24 »

Hvala na odgovoru, ali nije mi bas sve najjasnije - nisam siguran sta je od ovih preparata za kosmati deo glave, a sta za lice, posto mi je i celo uzasno masno i puno bubuljica. Takodje me zanima i gde mogu nabaviti sve te preparate ( iz Subotice sam).
Dosta sam vremena proveo na netu tragajuci za necim sto ce zaustaviti dalje opadanje kose i podstaci novi rast i pored minoksidila (lokalno) koji je opste prihvacen, od medikamenata koji se oralno uzimaju najveci utisak na menee su ostavili advecia (180 dana garancije) i procerin (90 dana garancije).
Interesuje me vase strucno misljenje o njima, kao i da li neko ima iskustva sa tim.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Za Buki- ako imate bubuljice po glavi to bi mogao da bude Cincila folikulitis bilo bi lepo da se fotografisete. za cincila foliculitis ipak je najbolji lek Roaccutan
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Bane_24
Stalni član
Stalni  član

Post od Bane_24 »

Ja imam jos par pitanja za dr Goranu ili mr Silvia:
- negde na netu sam pronasao podatak da minoksidil deluje samo na deo kose oko temena, a ne i na onu napred interesuje me koliko je to tacno
- da li ste culi nesto za one super hair sumece tablete koje prodaje bioklinika
- posto nemam perut, znaci sampon mi je potreban samo za SD sta je bolje da uzmem: Squaphane S ili Sebophane?
Unapred sam vam zahvalan
Pozdrav
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Minoxidil deluje tako da stimulise mitozu u celijama matriksa dlake a vezuje se za druge receptore a ne one za koje se vezuju androgeni hormoni koji usporavaju deobu matriksnih celija dlake.
Za SD najbolje uzeti Mykogel ili D-S krem
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

SD, perut

Post od mr ph. Silvio »

1) Ja ne bih bacao novac za Bioclinikine tablete
2) Minoxydil ce delovati na citavoj poglavini, ali treba vremena
3) Za seboroicni dermatitis, ako nema peruti, najbolji je Mycogel kojim se umiva lice
Pozdrav.
miki1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 23, 2005 7:02 pm

Post od miki1 »

Ja imam povremeno perut, a i SD, nekad dosta, nekad skoro uopste ne (mislim na perut), pa me zanima da li se moze kombinovati mycoseb ili mycogel ili sta Vi vec savetujete sa minox-om?
mr ph. Silvio
Saradnik

Opadanje kose i perut

Post od mr ph. Silvio »

Mycoseb ne deluje na sve sojeve gljivice koja izaziva perut. Bolje Vam je da uzmete Sqaphan sampon ili Vichy sa selen sulfidom. Za lice, Mycogel za umivanje, protiv SD. Minox, ako imate problem sa opadanjem kose.
Pozdrav. :)
Bane_24
Stalni član
Stalni  član

Post od Bane_24 »

Hvala na odgovorima, interesuje me jos ako hocu da napravim krvnu sliku, sta treba da trazim da mi analiziraju?
markko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 28, 2005 2:24 pm

kutolozi ??

Post od markko »

u poslednje vreme se srecem sa terminom kutolozi - po gradu se radi neka promocija preparata protiv opadanja kose koja su totalno nova, pa me interesuje koliko mogu da verujem nekome ko je KUTOLOG -specijalista za kosu, opadanje kose i sve sto je vezano za to. Njima nije potrebno da zavrse medicinu, vec neke kurseve itd...

Da li je neko cuo za te proizvode, KUTH ??
Bane_24
Stalni član
Stalni  član

Post od Bane_24 »

ja sam cuo, te preparate promovisu tako sto naprave saradnju sa nekim friz. salonom i tamo besplatno vrse pregled glave mikrokamerom, iscupaju ti par dlaka ( pre toga ne smes prati kosu min 2 dana) i onda ti kazu da li postoje sanse...pa ako postoje ponude ti te svoje preparate, znaci to nije jedan preparat nego citava kolekcija i moras se redovno pridrzavati uputstva da bi imao uspeha.....ji uzasno su skupi, cini mi se da ta kolekcija nije ispod 5-6000 din
mr ph. Silvio
Saradnik

Bane 24

Post od mr ph. Silvio »

Zdravo Bane,
krvna slika je jedno, biohemija krvi drugo. Sta Vi hocete da ispitate?
Ako ste i dalje u nedoumici, javite se.
Bane_24
Stalni član
Stalni  član

Post od Bane_24 »

Pozdrav....pa hteo bih da vidim da li uzrok opadanja kose ( a i SD) lezi u neadekvatnoj ishrani i nedovoljnoj kolicini nekih vitamina i minerala u organizmu...a sta mu to dodje biohemija?
I ako mozete da mi kazete jos nesto vise o ovim testovima sto vi radite ( pull test i trihogram)
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

Biohemija krvi ukljucuje mnogo parametara koji nam govore o stanju organa i organizma, npr. ureja i kreatinin (stanje bubrega), jetrine probe za jetru, hormoni i mnogo drugih.
To sto Vi trazite da bi nasli uzrok SD ili opadanju kose, tesko cete naci i otkriti analizom krvi.
Za pull test i trihogram, pitajte dr Goranu, ona je ekspert za to.
Za kutologe ja nisam čuo, tako da ne znam sta rade i sta preporucuju. Svakako ako se odlucite da odete njima u ruke, razmislite. :o
Nadam se da ste dobili odgovor na pitanje.
Buki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 04, 2005 1:17 pm

Post od Buki »

goranai napisao:Za Buki- ako imate bubuljice po glavi to bi mogao da bude Cincila folikulitis bilo bi lepo da se fotografisete. za cincila foliculitis ipak je najbolji lek Roaccutan
ma bubuljica ko bubuljica, kao sto izxlaze po licu takve iste su i na glavi, samo sto su vece i duze stoje, inace sam radio snimak mikrokamerom i ti likovi su mi utrpale par proizvoda, koji nisu u palili inace su mi rekli da mi je teme glave zamasceno i da mi je celavost nasledna sa oceve strane.

Trebam da idem na kozno da vidim da li nesto da koristim !!
mr ph. Silvio
Saradnik

Opadanje kose

Post od mr ph. Silvio »

Zakazite besplatan pregled u apoteci "SB Trade" tel. 557-553. Pozdrav :)
Zaključana tema