Minocyclin

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Minocyclin

Post od mirja »

Pozdrav svima! Samo jedno kratko pitanje. Zna li neko gde tj. u kojoj
apoteci u Beogradu moze da se kupi minocyclin pozdrav :wink:
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mr ph. Silvio »

Teško,lek nije registrovan kod nas, ali možda negde potrefite... :wink:
mirja
Aktivan član
Aktivan član

Post od mirja »

mr ph. Silvio napisao:Teško,lek nije registrovan kod nas, ali možda negde potrefite... :wink:
:wink: Hvala mr. Silvio
santo_25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 25, 2006 3:30 pm

Post od santo_25 »

imam ja os kupit :D ?

zezam se, ko sto sam napisao, nabavio sam ga iz njemacke samo sto necu da ga pijem preko ljeta pa cekem septembar.

p.s. jedina stvar koja me buni je da u upustvu pise da se pije nekih 6 sedmica a na netu ljudi kazu da ga piju bar 6 mjeseci... cak se neki amer pohvalio da ga pije 10ak godina mada ne znam jel bio u to vrijeme? meni se sve cini da je to najnovija vrsta antibiotika. uglavnom iskustva su razlicita. nekom stvarno pomogne u cijelosti nekom... opet nista dok ne isprobamo na sebi.

pozzz
mirja
Aktivan član
Aktivan član

Post od mirja »

santo_25 napisao:imam ja os kupit :D ?

zezam se, ko sto sam napisao, nabavio sam ga iz njemacke samo sto necu da ga pijem preko ljeta pa cekem septembar.

p.s. jedina stvar koja me buni je da u upustvu pise da se pije nekih 6 sedmica a na netu ljudi kazu da ga piju bar 6 mjeseci... cak se neki amer pohvalio da ga pije 10ak godina mada ne znam jel bio u to vrijeme? meni se sve cini da je to najnovija vrsta antibiotika. uglavnom iskustva su razlicita. nekom stvarno pomogne u cijelosti nekom... opet nista dok ne isprobamo na sebi.

pozzz
:wink: Ja sam ga danas narucila preko neta e sad dobila sam veceras obavestenje od njih da postoji mogucnost da ga uopste nedobijem zbog Svedske carine katastrofa! Ovi ovde imaju monopol na svemu i svacemu! a sto je najgore ja ga platih 70 eura normalno na karticu a od leka izgleda nece biti ni traga ni glasa! Eto pored svih muka i borbe da koliko toliko izgledas normalno jos te udare i po novcaniku
sto bi rekli nasi stari "ni luk jela ni luka mirisala" pa opet nadrljas.
Mozes li mi reci na koji nacn si ga nabavio iz Nemacke? pozdrav :wink:
santo_25
Aktivan član
Aktivan član

Post od santo_25 »

ja sam dobio od jedne cure iz njemacke koja ga je tamo dobijala na recept. Vjerovatno se moze i kupiti.
rajci
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 18, 2006 10:18 pm

Post od rajci »

Ja ih pijem 4 meseca lice mi se skroz isicistilo, inace minomycin uklanja i oziljke! Meni je receno da se pije 6 meseci! Mene interesuje da li smem da se suncam posto cu ih sigurno piti preko leta,a idem na more!!!
santo_25
Aktivan član
Aktivan član

Post od santo_25 »

ne bi se smjela suncati koliko ja znam jer ti je koza dok je na terapiji antibioticima fotosenzitivna zar ne?
sad ne znam bas uz pomoc kremica sa visokim spf i uz postepeno suncanje koliko se stete moze napraviti jer je glupo da prekidas sad kad ti je ostalo 2 mjeseca al pazi i raspitaj se dobro jer su to 2 mjeseca jakog sunca.

pozzz
mirja
Aktivan član
Aktivan član

Post od mirja »

rajci napisao:Ja ih pijem 4 meseca lice mi se skroz isicistilo, inace minomycin uklanja i oziljke! Meni je receno da se pije 6 meseci! Mene interesuje da li smem da se suncam posto cu ih sigurno piti preko leta,a idem na more!!!
:oops: Mozes li mi reci kako si dosla do minomycina? Ja sam ga narucila preko neta ali su me obavestili da je moguce da mi nestignu zbog carine. Hvala unapred :wink:
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mr ph. Silvio »

NE UKLANJA OŽILJKE, VEĆ DELUJE ISKLJUČIVO NA INFEKCIJU!
mirja
Aktivan član
Aktivan član

Post od mirja »

mr ph. Silvio napisao:NE UKLANJA OŽILJKE, VEĆ DELUJE ISKLJUČIVO NA INFEKCIJU!
:wink: JASNO! ali cu probati i sa tim! pa kad nisam umrla od roaccutana necu vsaljda ni od tog cuda! :wink:
mirja
Aktivan član
Aktivan član

Post od mirja »

mirja napisao:
mr ph. Silvio napisao:NE UKLANJA OŽILJKE, VEĆ DELUJE ISKLJUČIVO NA INFEKCIJU!
:wink: JASNO! ali cu probati i sa tim! pa kad nisam umrla od roaccutana necu vsaljda ni od tog cuda! :wink:
:lol: HVALA
branislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm

Post od branislava »

koliko sam procitala na netu ovaj minociklin je otprilike opasan kao i roaccutan,stim sto ne smanjuje lucenje sebuma vec samo deluje na nastanak infekcije. moje licno misljenje je da je ovo totalno uzaludno,jer samo na ograniceno vreme deluje na kozu,a nikako na uzrok.naravno,znam da ljudi pokusavaju sve moguce u nadi da ce naci lek,ali ovo mi se ne cini kao resenje
I B M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 2:52 pm

muka

Post od I B M »

znaci ako pijem ove tablete 6mjeseci i nakon toga prestanem lagano nastavljaju ponovo da se pojavljuju akne npr.ima osoba koje imaju akne od puberteta pa do 30-tih god i oni znaci trebaju da piju te tablete sve dok im se lice ocisti a kada se to desi prestanu da ga piju, akne ponovo izlaze i tako jovo na novo sta da se radi jbm. ti zivot!!!
branislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm

Post od branislava »

nazalost cini mi se da je tako,jer uzrok nije otklonjen tj prekomerno lucenje sebuma.cak i kod lekova kao sto je roaccutan,koji deluje na uzrok,tj na lucenje lojnih zlezda,po prestanku primene cesto dolazi do ponovnog vracanja akni,a kod ovog antibiotika,ponovna pojava akni je maltene sigurna!
Odgovori