Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Pozdrav svima!
Nekad sam imala akne,srecom one su prosle... ali masna koza je jos tu! Pore su zapusene i imam osecaj da ne mogu da disem ! Inace, sve do skoro sam isla na kozmeticke tretmane i koristila profesionalnu kozmetiku za lice KEENWELL ,kolekcija BIOPURE ,koju su mi u salonu preporucili. Medjutim,kozmeticarka sa kojom sam bila prezadovoljna i koja me izlecila je dobila otkaz i ne radi vise ! Sa novom nisam zadovoljna i ne zelim vise da idem.Kozmeticarke su mi rekle da je za masnu kozu potrebano klasicno ciscenje lica jednom mesecno. Da li je moguce izboriti se sa masnom kozom bez tih klasicnih tretmana ciscenja???
U apoteci su mi rekli da je najbolja URIAGE kozmetika,Hyseac kolekcija. Ima li korisnika,i kakvi su rezultati? Takodje,cula sam da je VICHY NORMADERM dobra kolekija. Ne mogu da se odlucim???
Please... ako neko moze da pomogne... slusam !!!
Vichy normaderm ti nece resiti problem pora, ja imam istu kozu kao ti izgleda.
Ja se sve zareknem da necu vise trositi pare na tretmane, pa odem i posle kratkog vremena opet isto... ne znam....sve nesto mislim da moze da se nadje nsto sto mi stanje pora dovelo u prihvatljivo, bez 1500dinara mesecno na tretman....
evo jednog od resenja-ja sam letos uradila 2 puta tretman enzimima, uz redovno koriscenje uriage kozmetike (hifac pena sa AHA kiselinama i krema sa AHA kiselinama) i mogu reci da mi se lice znatno poboljsalo-nestali su oziljci od bubuljica, one se mnogo manje pojavljuju, a koza deluje svezije.I dalje se masti ali taj problem resavam cestim umivanjem (samo vodom). I to je to.Tretman enzimima kosta 2000 din.
Svaka cast, Jovana! To je najbolje resenje. Klasicno ciscenje lica ne resava problem, mora stalno da se radi. uvek sam pre bila za varijantu da se radi na lecenju koze( sto se pozstize enzimima i medicinskom kozmetikom) nego da se citav zivot radi ciscenje.
Jovana, svaka cast na resenju.
Inace, tretman enzimima se radi u salonima koji rade sa dr Murad kozmetikom i kosta od 1600 do 2500.
Pozz
Prvo pozdrav!slazem se da kozu treba leciti i mislim da su klasicni tretmani lica samo privremeno resenje,odnosno ne verujem bas u kozmeticare.Imam lose licno iskustvo pocev od Avalske,preko Dive itd,pa jedino koga bih preporucila za lecenje koze lica je Cotoderma,na autokomandi,odlicni su.Jedini problem je sto je kod njih guzva,pa morate da cekate za pregled.Nadam se da cete resiti problm.Sve najbolje!
Bila u kotodermi, i nazalost losa iskustva, u stvari ne mogu oni gelicima ocistiti pore, samo mi je zao sto sam potrosila dosta novca, pre nego sto su mi to rekli.
DRAGANA 15 napisao:Svaka cast, Jovana! To je najbolje resenje. Klasicno ciscenje lica ne resava problem, mora stalno da se radi. uvek sam pre bila za varijantu da se radi na lecenju koze( sto se pozstize enzimima i medicinskom kozmetikom) nego da se citav zivot radi ciscenje.
Jovana, svaka cast na resenju.
Inace, tretman enzimima se radi u salonima koji rade sa dr Murad kozmetikom i kosta od 1600 do 2500.
Pozz
Dragana jel bolje tretman enzimima ili vocnim kiselinama?
ja mislim da sam probala milion preparata, jeftinih i skupih, i nisam postizala neke rezultate. Ovaj enzimski tretman sam uradila kod dermatologa u NS. Planiram da u oktobru uradim i tretmane vocnim kiselinama.
Mozda enzimi ne mogu da pomognu u jako komplikovanim slucajevima akni, ali definitivno donose pozitivnu promenu kad su u pitanju prosirene pore, masna ali i osetljiva koza.Ja sam ranije stalno imala bubuljice na jagodicama i na t-zoni, a sad mi se pojavljuju samo na celu,u pms-i to neke sitne i retke (koje ja sama lako iscedim-znam da nije pametno, al sta da se radi).
Takodje, ja uvek imam pri ruci losion sa klindamicinom, kojim premazem bubuljice, a zatim vichy antibakterijskim stikom i to je to, osuse se za 24sata.
Moj problem je sto nikako ne mogu da nadjem dobar piling.Koza mi je osetljiva i ne trpi grube tretmane.Sta vi koristite?
Mislim da smo vec konstatovali da imamo slicne probleme sa kozom, jovanaklea, tako da mislim da bi mi odgovarao taj tretman enzimima. Bas sam se sada zagrejala za to....
tacno! e onda stvarno treba da probas, garant ces biti zadovoljna, jer ni ti nemas velike probleme s licem (akne i sl). Ja u stvari planiram da opet uradim enzimski tretman jer je jeftiniji od vocnih kiselina, a 2 mi je bilo dovoljno. Savetujem ti da vidis na netu murad sajt, mislim da ima i nasa verzija, pa mozes videti koji BG dermatolozi i kozmeticari ga rade.
Inace, ja otkada sam otkrila uriage kozmetiku, nemam nameru da probam bilo sta drugo, stvarno je super.U pocetku malo pecka, al posle se naviknes na aha kiseline i bude super
Medicinska kolekcija Avene (namenjena osetljivoj kozi) u svojoj ponudi ima pod 'Dodatna nega osetljive koze" i blagi piling za osetljivu kozu sa termalnom vodom Avene.
Koristi se jednom do dva puta nedeljno u zavisnosti od tipa koze.