KLASICNI TRETMAN LICA- DA ILI NE???

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Sto se tice tretmana Muradovim kiselinama,javite se visem kozmeticaru i esteticaru ,Ani, na tel 011-3182-737. Ne znam naziv salona ali znam da se u salonu u kojem radi Ana vrse ovi tretmani.

Salon se nalazi u bloku 45 ,na Novom Beogradu.
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Andjela,
hvala puno! Valjda ona radi i tretman enzimima...
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Bila sam jednom u tom salonu i razgovarala sa Anom pomalo o kozmetici i usput gledala kako se vrse kozmeticki tretmani. Koliko sam primetila oni imaju dobre preparate a Ana odlicno obavlja svoj posao,tako da sam gotovo sigurna da tamo rade i tretmane sa enzimima.
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Maki,
enzimi se rade kada su prisutne primarne akne, kod pubertetskih ili postpuberteskih bubuljica, kada postoji prisutna rozacea, a kozi je potrebno ciscenje, kod masne koze sa prosirenim porama, kod kombinovane koze, za redukciju mitisera.
Vocne kiseline rade jedan jak hemijski piling, obicno se rade kao anti agetretman, za oziljke i izrazito prosirene pore, i izrazito masnu kozu.
Najbolja je kombinacija kiselina i enzima, ali postoje tipovi koze kojima samo enzimi pomazu.
Pozz
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

DRAGANA 15 napisao:Maki,
enzimi se rade kada su prisutne primarne akne, kod pubertetskih ili postpuberteskih bubuljica, kada postoji prisutna rozacea, a kozi je potrebno ciscenje, kod masne koze sa prosirenim porama, kod kombinovane koze, za redukciju mitisera.
Vocne kiseline rade jedan jak hemijski piling, obicno se rade kao anti agetretman, za oziljke i izrazito prosirene pore, i izrazito masnu kozu.
Najbolja je kombinacija kiselina i enzima, ali postoje tipovi koze kojima samo enzimi pomazu.
Pozz
Hvala puno na odgovoru !! Znaci kod mene dolaze u obzir enzimi:)
bbb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 05, 2006 2:10 pm

Post od bbb »

jovanaklea a kod kog si dermatologa u NS radila tretmane? u kom salonu? ako neko drugi zna proveren salon u NS neka mi posalje na pp ako se ne sme reklamirati
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

Cena tretmana vocnim kiselinama po salonima krece se od 25 evra do cak 50 :-?

Ja sam pocetkom ovog proleca isla na 3 tretmana vocnim kiselinama na koznoj klinici u Dzordza Wasingtona. Tamo rade tretmane po Muradovom programu i cena tretmana je 1340 din, bar je toliko bilo pre oko 5-6 meseci.
Tretmane obavljaju medicinske sestre (Goca, koja je meni radila i cini mi se Ivana, i obe su OK), posebno su obucene, i uz nadzor lekara, tj. obavlja se na III spratu u ordinaciji nacelnika.

Ko zeli kiseline po Muardu - eto jeftinijeg resenja. Ja sam bila zadovoljna rezultatima, samo je problem sto sam krenula na tretmane kad je vec granulo prolecno sunce i morala sam iz tog razloga da prekinem, a jos sam uradila najvecu glupost - nastavila sam da se kopam po navici, iako mi je sestra rekla, kao i doktor koji je nacelnik odeljenja da ako to nameravam i dalje da radim - bolje da ne bacam pare, jer BAS ZBOG TOG KOPANJA sam i dosla kod njih :-?

Sestra koja je meni radila zove se Goca i jako je prijatna, pa ko zeli neka pokusa. Sve sto vam je potrebno je da odete na III sprat sa overenom z. knjizicom, a prethodno zakazete telefonom (ja sam ga negde zaturila, al verovatno postoji na 988)

poz :wink:
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Hm, to mi se cini jako pristupacno.... Ja samo ne znam da li moje lice ima potrebu za tako agresivnim tretmanom, mozda bi i tretman enzimima imao dobar ucinak.
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

skvo napisao:Hm, to mi se cini jako pristupacno.... Ja samo ne znam da li moje lice ima potrebu za tako agresivnim tretmanom, mozda bi i tretman enzimima imao dobar ucinak.
skvo, ja sam tretman radila na lični zahtev, da bih otklonila posledice nekontrolisanog kopanja.
Postoje različite koncentracije voćnih kiselina, od 10%, 20%, 40% i 70%.
Meni su radili sa 10% . I veruj mi, nije to uopšte toliko agresivno koliko sam naziv "KISELINA" zvuči strašno, čak mi se cini da je suspenzija Dercome Clear koju koristim skoro svakodnevno, mnogo jača od te koncentracije kiselina koju sam probala.
Možda je to suviše mali postotak, pa i nisam videla neke spektakularne rezultate, mada mi se koža (dok nisam počela ponovo da je čačkam) potpuno dovela u red. Znači, jako je bitno da možeš da se iskontrolišeš tih par nedelja da ne diraš lice, jer je extra osetljivo i eventualno čeprkanje je pogubno (mnogo teže zarasta i gubi se poenta cele priče). Kod težeh slučajeva, kreće se sa 10% i postepeno se pojačava koncentracija do 70%. (e tih 40% i 70% već JESU KISELINE kojih se bojim :wink: )

Neko je spomenuo enzime, pa ako može da objasni šta je to i kako deluje, cena i ostali detalji.
hvala i poz svima
makki
Aktivan član
Aktivan član

Post od makki »

nenna napisao:Neko je spomenuo enzime, pa ako može da objasni šta je to i kako deluje, cena i ostali detalji.
hvala i poz svima
DRAGANA 15 napisao:Maki,
Pozz
Pa objashnjeno je, josh samo da nas cenom neko informishe:)
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Ja bejah danas na pregledu :), i utvrdjeno je da su enzimi prava stvar za mene, i prvom prilikom, sto ce najverovatnije biti za mesec dana, idem na tretman (odnosno najverovatnije 2), pa javljam svoja iskustva.
makki
Aktivan član
Aktivan član

Post od makki »

Evo shta je nekada davno i doktorka Gorana rekla na ovom forumu za enzime, moz' da pomogne oko korishcenja:
goranai napisao:Enzimski piling se koristi kod komedonskih akni dakle ne kod zapaljenih i oziljacnih kod kojih Roacutan zaista moze imati mesto i to presvega kod decaka. Cep u izvodnom kanalu lojne zlezde koji prethodi svakom nastanku akni i predstavlja primaru promenu moze se ukloniti keratoliticima koji ljuste i okolnu kozu i komedoliticima koji se fokusiraju pre svega na podrucje otvora lojne zlezde komedon. Enzimi iz ananasa i papaje koji se nalaze u Muradovim enzimima deluju odlicno. Sama kesica sa enzimima kosta 500 dinara i dovoljna je za 2 tretmana. Tretmani se reoativno lako primenjuju. Idealno je da bra prva dva tretmana odradi profesionalac a vi gledajte i obucite se i sami uradite ostale. Efekti su bolji nego klasicna komedoekspresija koja se dosada favorizivala
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

Neka neko preporicu jos neki konkretni salon u koji redovno odlazi i ima pozitivna iskustva, mozda neki u centru Beograda, i konkretnu kozmeticarku ili dermatologa! Ince ima komedone pa i nisam sigurna da li mi treba klasican tretman, enzimski ili... Hvala!!!
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

Ajd neka netko strucan kaze jel se smije na taj enzimski piling ili sta je vec ako sam na Roaccutanu!?
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Fic,
dok si na roacutanu ni slucajno ne smes raditi enzimski piling.
Niti enzimski, niti mehanicki, niti hemijski!
Nikakav piling. Koza ti je preosetljiva i uskoro ce biti tanka, i ne smes je iritirati niti jednom agresivnijom metodom.
Zar ti nije dr koji ti je prepisao roacutan to objasnio?
Odgovori