kako do lepog i zdravog preplanulog tena
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
kako do lepog i zdravog preplanulog tena
Na zapadu su vec uveliko zabranjeni solarijumi,sto kod nas ce se tek uvaziti za nekih 10 god pa ni onda, zato vam preporucujem salf-taning air brashom ili san tach losionima za blagi preplanuli ten,Nije stetan jer ostaje samo na dermu tj. povrsinski farba kozu
tu sam da vam savet dam
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 9:15 pm
Preplanuo ten
Poštovana,
na dermu ne može nikako da ostane, jer bi to bilo strašno!
Koža ima 3 sloja:
- epiderm
- derm
- hipoderm
Dobijanje preplanule boje "zavisi" od melanocita, koji pripadaju bazalnom sloju epidermisa. Pored toga, postoji niz barijera koje sprečavaju perkutanu resorpciju preparata, tj. sprečavaju da prođe do derma (hidro-lipidni sloj, orožale ćelije epidermisa, bazalna membrana).
Možda je bolje da pre nego što date savet, pročitate oblast, koja Vam,izgleda, i nije baš jača strana...
Sve najbolje!
na dermu ne može nikako da ostane, jer bi to bilo strašno!
Koža ima 3 sloja:
- epiderm
- derm
- hipoderm
Dobijanje preplanule boje "zavisi" od melanocita, koji pripadaju bazalnom sloju epidermisa. Pored toga, postoji niz barijera koje sprečavaju perkutanu resorpciju preparata, tj. sprečavaju da prođe do derma (hidro-lipidni sloj, orožale ćelije epidermisa, bazalna membrana).
Možda je bolje da pre nego što date savet, pročitate oblast, koja Vam,izgleda, i nije baš jača strana...
Sve najbolje!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Postovani Ivane, verujem da je devojka napravila kiks kada je napisala na dermu, mislila je u povrsinskim sloojevima epiderma. Ne budimo preostri.
Inace, apsolutno se slazem sa njenim izlaganjem o stetnosti solarijuma, samo sto mislim da nasi forumasi i ne koriste mnogo solarijum posto vecina njih koristi kreme ili sa vocnim kiselinama ili sa tretinoinom.
Inace, mislim da ce se kod nas jos jako dugo koristiti solarijum, ali nije zgoreg malo zdravstveno-edukativnog rada, iako(bar po mom iskustvu) ne daje neke sjajne rezultate. Recimo, od 50 devojka koje redovno koriste solarijum a imaju probleme sa licem(da li u vidu akni ili pigmentacija), tek 5 njih je resilo da sanira svoj problem i batali solarijum, ostale dame su odustale od medicinskih tretmana i krema, vec su nastavile sa solarijumom. A da ne pominjemo melanom, melanom i ostale stetne posledice.....
Ali samo napred, ako mozemo da uticemo na to se solarijumi manje koriste, iskoristimo za to svaku priliku!!!!!!!!
Pozdrav,
Dragana
Inace, apsolutno se slazem sa njenim izlaganjem o stetnosti solarijuma, samo sto mislim da nasi forumasi i ne koriste mnogo solarijum posto vecina njih koristi kreme ili sa vocnim kiselinama ili sa tretinoinom.
Inace, mislim da ce se kod nas jos jako dugo koristiti solarijum, ali nije zgoreg malo zdravstveno-edukativnog rada, iako(bar po mom iskustvu) ne daje neke sjajne rezultate. Recimo, od 50 devojka koje redovno koriste solarijum a imaju probleme sa licem(da li u vidu akni ili pigmentacija), tek 5 njih je resilo da sanira svoj problem i batali solarijum, ostale dame su odustale od medicinskih tretmana i krema, vec su nastavile sa solarijumom. A da ne pominjemo melanom, melanom i ostale stetne posledice.....
Ali samo napred, ako mozemo da uticemo na to se solarijumi manje koriste, iskoristimo za to svaku priliku!!!!!!!!
Pozdrav,
Dragana
-
- Stalni član
hvala na podrsci,naravno da sam napravila kix,zbog toga me ivan linchuje,
a ja se mnogo pa nerviram,e sad da bi zarad dalje polemike o ovoj temi koju smatram kao jedan dobar savet za sve osobe koje se ne mogu izlagati suncevim zracima kao i solarijumima.Ako iko sumnja u moje znanje i savete, kao sto vidim dr. Gordana Isailovic je vas konsultant,ovim putem je i pozdravljam , jer je i nas konsultant u salonu. A sto se tice air brash sistema ili ti salf taning ,na kongresu sam ja bila ta koja je pre 4. god prvi put i prezentovala na kongresu i odrzala jedno predavanje.Kao i dr. Isailovic tako je bio prisutan citav konzilijum nasih najeminetnijih doktora koji su isto kao i vi bili zainteresovani i pomalo sumnjicavi ali nakon par unakrsnih pitanja sve je bilo razjasnjeno.ELEM da se vratim na ovaj vid tamnjenja, savetuje se osobama koja su osetljiva na sunceve zrake, ili zbog svog zdravsvenog stanje mu se ne mogu izlagati, trudnice ga mogu isprobati nakon prvog trimesrta(nakon organogeneze) jer do tada postoji mogucnos samo ne primanja boje ali nikako nesteti trunici ni plodu, odobren je od svetske organizacije za zastitu zdravlja FDA.Savstav salf taninga je nije tajna, ali osnovna je na bazi secerne trske, kojom se i farba EPIDERM
uz pomoc kompresora i vazdusne cetke koja ravnomerno raprsuje boju i cini ten ujednacen.Skida se ravnomerno i bez fleka, kontaindikovan je kod: trudnoce(prvi trimestar), dojenje, bilo koji vid antibiotske i hormonske terapije. Ako zelite brz i zdrav ten onda je ovo resenje, pozdrav

tu sam da vam savet dam
-
- Aktivan član
Make up artist,
sve sto si napisala o air brash-u je meni jako poznato, isto koliko mi je poznato da nema stetnih dejstava. Samo je bitno da zaista apelujemo na mnogobrojne korisnike solarijuma da manje koriste isti, i da ucestvujemo u edukaciji naroda o stetnosti UV zracenje.
Elem, tema mog diplomskog rada je bila "prevencija melanoma", i kako sam radila istrzivanja, boravila po dermatoloskim odeljenjima i na kraju(na veliku zalost) i na onkologiji, bila sam zgrozena sta ustvari danasnje sunce moze da napravi. Ovo je prva godina kako sam se sa letovanja vratila sa zdravim belim tenom i zbog toga sam bila jako srecna, a ismejana od okoline i drugarica. To je prva i osnovna stvar, da sacuvamo nase zdravlja i da ne posrnemo zarad nekog trenda i modernog izgleda.
Druga stvar je uticaj UV zracenja na kozu lica i bore. Imam jako puno prijatel;ja primoraca koji su mojih godina a vec imaju puno bora. A da ne pricam o starijim generacijama i o tome koliko ljudi deluju starije.
A treca stvar je to sto se u u zemlji Srbji solarijumi koriste potpuno nekontrolisano, sto je devojcicama od 13,14 godina dozvoljeno da idu u solariju
, sto se ne radi pregled koze, sto mnoge devojke koje su na hormonskoj terapiji koriste solarijum i ne sluteci kakve posledice mogu da imaju...
Sve u svemu, tema je odlicna, ukoliko ljude taman ten cini mnogo srecnim, definitivno je zdravije da idu na air brash ili koriste kreme za samotamnjenje od solarijuma!!!!!!
Pozdrav,
Dragana
PS Doktorka Gorana nije samo moj konsultant, vec i moj profesor, prijatelj i osoba uz koju se stalno edukujem, usavrsavam i neko u koga ja imam bezuslovno poverenje!
sve sto si napisala o air brash-u je meni jako poznato, isto koliko mi je poznato da nema stetnih dejstava. Samo je bitno da zaista apelujemo na mnogobrojne korisnike solarijuma da manje koriste isti, i da ucestvujemo u edukaciji naroda o stetnosti UV zracenje.
Elem, tema mog diplomskog rada je bila "prevencija melanoma", i kako sam radila istrzivanja, boravila po dermatoloskim odeljenjima i na kraju(na veliku zalost) i na onkologiji, bila sam zgrozena sta ustvari danasnje sunce moze da napravi. Ovo je prva godina kako sam se sa letovanja vratila sa zdravim belim tenom i zbog toga sam bila jako srecna, a ismejana od okoline i drugarica. To je prva i osnovna stvar, da sacuvamo nase zdravlja i da ne posrnemo zarad nekog trenda i modernog izgleda.
Druga stvar je uticaj UV zracenja na kozu lica i bore. Imam jako puno prijatel;ja primoraca koji su mojih godina a vec imaju puno bora. A da ne pricam o starijim generacijama i o tome koliko ljudi deluju starije.
A treca stvar je to sto se u u zemlji Srbji solarijumi koriste potpuno nekontrolisano, sto je devojcicama od 13,14 godina dozvoljeno da idu u solariju

Sve u svemu, tema je odlicna, ukoliko ljude taman ten cini mnogo srecnim, definitivno je zdravije da idu na air brash ili koriste kreme za samotamnjenje od solarijuma!!!!!!
Pozdrav,
Dragana
PS Doktorka Gorana nije samo moj konsultant, vec i moj profesor, prijatelj i osoba uz koju se stalno edukujem, usavrsavam i neko u koga ja imam bezuslovno poverenje!
-
- Stalni član
-
- Aktivan član
Za sada nisu poznta stetna dejstva krema za samopatmnjivanje. U vecini slucajeva te kreme sadrze DHA-supstancu koja se vezuje za melanocite i na taj nacin daje preplanuli ten. Jedino sto sam cula je da kreme pojedinih proizvodjaca deluju komedogeno. To sam cula za Nivea kremu za samopotamnjivanje, ali ponavljam, ne mora na svakog da deluje isto.
Ja sam licno zadovoljna Garnier kremom za samopotamnjivanje, inace nemam bas puno poverenja u te komercijalne preparate ali to su mi moje drugarice poklonile(sazalile se sto sam sa mora dosla bela
. lujke), i bas sam se prijatno iznenadila.! Koristim je vec par nedelja, daje blago preplanuli ten i ne ostavlja fleke, ispira se ravnomerno. Mozes da probas, ja sam zaddovoljna.
Pozdrav,
Dragana
Ja sam licno zadovoljna Garnier kremom za samopotamnjivanje, inace nemam bas puno poverenja u te komercijalne preparate ali to su mi moje drugarice poklonile(sazalile se sto sam sa mora dosla bela

Pozdrav,
Dragana
-
- Aktivan član
-
- Stalni član
bravo, To su kreme koje ti blago tamne kozu ,mozes ih koristiti svakodnevno, kremu imas i za lice ali nemoj preterivati na licu, i mala napomena uvek ruke operi mlakom vodom blagim mlazom i istrljaj dobro frotirom, pazi kada nanosis kremu za salf taning na zglobove i pregibe da bi izbegao fleko,pozdravMilanK napisao:pa ja koristim Garnierovu kremu vec par dana i zadovoljan sam skrooz...a nisam nasao Garnierovu za lice,ima to?
tu sam da vam savet dam
-
- Aktivan član
Make up artist bi mogla da ti da tačnu informaciju o ceni, negde je oko 1500 din, a koja će nijansa da bude zavisi od tebe. Može da se bira' svetlije ili tamnije. Ja sam jednom radila, veruj mi od momenta prskanja, narednih 4 sata ja sam bila sve tamnija i tamnija , dobila sam bas lep preplanuli ten, koji je nažalost trajao 5 dana intenzivno, ali je mnogo bolje rešenje nego solarijum. Opet ja dosadna............
Pozz,
Dragana

Pozz,
Dragana
Meni uopste nije jasno zasto ljudi zele da budu preplanuli. Termin "lepo preplanuo" je isto toliko opasan koliko i termin "prijateljska vatra". A niko da pomene da Sunce moze da izazove melanom, jedan od najmalignijih i najagresivnijih karcinoma.
Umesto sto zelite da budete preplanuli, vrsite redovan samopregled koze bar jednom mesecno, i bar jednom godisnje dermatoskopski pregledajte svoje pigmentne promene. To vam moze spasiti zivot. Melanom je izleciv ako se uhvati u najranijem stadijumu. Naravno, i izbegavajte Sunce u periodu od 10-17h, redovno nanosite kreme za suncanje sa najmanje zastitnim faktorom 30, i nosite naocare za Sunce koje apsorbuju minimum 99% UVA i UVB suncevog zracenja.
Umesto sto zelite da budete preplanuli, vrsite redovan samopregled koze bar jednom mesecno, i bar jednom godisnje dermatoskopski pregledajte svoje pigmentne promene. To vam moze spasiti zivot. Melanom je izleciv ako se uhvati u najranijem stadijumu. Naravno, i izbegavajte Sunce u periodu od 10-17h, redovno nanosite kreme za suncanje sa najmanje zastitnim faktorom 30, i nosite naocare za Sunce koje apsorbuju minimum 99% UVA i UVB suncevog zracenja.
-
- Aktivan član
Dani, u prethodnim postovima sam pisala o stetnosti UV zračenja, a to se nije odnosilo samo na solarijum. Čak sam napisala da sam se sa mora vratila zdravo bela....... Sve što si napisao je apsolutno tačno, ali je trend tamne kože i te kako prisutan kod nas, pa je u svakom slučaju bolje pribegavati drugim metodama nego sunčanju ili solarijumu.......
Pozz
Pozz