Fleke od suncanja,molim pomoc!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 02, 2013 8:32 pm
Fleke od suncanja,molim pomoc!
Postovani!
Jos od ljetos imam po ledjima puno bijelih fleka nastale od suncanja.Da li neko zna kako ih mogu izlijeciti?
Jos od ljetos imam po ledjima puno bijelih fleka nastale od suncanja.Da li neko zna kako ih mogu izlijeciti?
Re: Fleke od suncanja,molim pomoc!
mozda se radi o gljivicnom oboljenju, Pityriasis versicolor...
javi se na pregled koznom lekaru da se vidi o cemu se tacno radi, pa ako bude trebalo da ti odredi neki preparat koji ces primenjivati da bi se resio toga...
evo ti jedna slika pa uporedi:
SLIKA
javi se na pregled koznom lekaru da se vidi o cemu se tacno radi, pa ako bude trebalo da ti odredi neki preparat koji ces primenjivati da bi se resio toga...
evo ti jedna slika pa uporedi:
SLIKA
-
- Novi član
Bila sam,prepisao mi je mycoseb sampon,ali to mi nista nije pomoglo 

-
- Novi član
Da,isto kao na slici!
Не знам да ли је то од гљивица, али свакако можеш да пробаш са испирањем содом бокарбоном. Раствори пуну кашику соде бикарбоне у литри топле воде и тиме испери леђа. Можеш и да испрскаш помоћу неке спреј флашице или натапкаш помоћу вате. После тога немој да испираш чистом водом. И тако два до три пута дневно. Треба да ти буде боље за неколико дана - ако су гљивице.
Можеш да испробаш само на једном делу леђа, па ако помогне примени на цела леђа.
Можеш да испробаш само на једном делу леђа, па ако помогне примени на цела леђа.
-
- Novi član
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 10, 2013 10:15 pm
Ja se mucim sa ovom ruznom pojavom vise od 5god....
, koristim redovno Mycoseb sampon, minimum 1x nedeljno. Ali gljivice se ne povlace, i potrebno je uraditi neku kombinovanu metodu, ukljucujuci i tablete koje se uzimaju oralno, 7 dana. Citala sam razne forume i sajtove koji se bave prirodnim recepturama, cini mi se da je ulje cajnog drveta jedan od mogucih resenja! Potrazi online...

Да ли си пробала са содом бикарбоном?Tatjana M. napisao:Ja se mucim sa ovom ruznom pojavom vise od 5god...., koristim redovno Mycoseb sampon, minimum 1x nedeljno. Ali gljivice se ne povlace, i potrebno je uraditi neku kombinovanu metodu, ukljucujuci i tablete koje se uzimaju oralno, 7 dana. Citala sam razne forume i sajtove koji se bave prirodnim recepturama, cini mi se da je ulje cajnog drveta jedan od mogucih resenja! Potrazi online...
-
- Novi član
Nisam jos koristila sodu bikarbonu, ali moracu da probam...! hvala!:)
Види горе шта сам писао о начину коришћења. И веома је важно да се сода бикарбона потпуно раствори у води да не би кристалићи доспели на кожу.
Zašto misliš da SB ne dolazi u dodir sa kožom?
Ja sam pravio pastu od sode bikarbone i malo vode, to mazao po telu i posle nekog vremena, kada se potpuno osuši, ispirao. Nekad kada se kupam, pomešam kupku i sodu bikarbonu i time se istrljam.
U svakom slučaju, ove bele flekice neće nestati, jer se nalaze na mestima koja su bila pod gljivicama tokom sunčanja i nisu pocrnela, zato su bela. Ako se gljivično oboljenje izleči, ponovnim sunčanjem će nestati.
Ja sam pravio pastu od sode bikarbone i malo vode, to mazao po telu i posle nekog vremena, kada se potpuno osuši, ispirao. Nekad kada se kupam, pomešam kupku i sodu bikarbonu i time se istrljam.
U svakom slučaju, ove bele flekice neće nestati, jer se nalaze na mestima koja su bila pod gljivicama tokom sunčanja i nisu pocrnela, zato su bela. Ako se gljivično oboljenje izleči, ponovnim sunčanjem će nestati.
Са једне стране кристали соде бикарбоне се понашају као фини шмиргл папир према кожи. Због тога се користи у избељивању зуба.
Са друге стране, сода бикарбона изазива високу алкалност и не знам како ће то да делује на кожу ако се користи у праху а не растворена у води. Ако теби није сметало, можда нема проблема. Дај ми тачан рецепт примене.
Са друге стране, сода бикарбона изазива високу алкалност и не знам како ће то да делује на кожу ако се користи у праху а не растворена у води. Ако теби није сметало, можда нема проблема. Дај ми тачан рецепт примене.
-
- Novi član
Istrazila sam sve na temu sode bikarbone, i nasla vrlo informativan tekst (na ENG):
http://www.collective-evolution.com/201 ... or-cancer/
Dakle, nema nikakvih nuspojava, i cak da ima dokaza leci od kancera...pomaze nasem organizmu u borbi protiv toksina. Ukratko, zbog lose ishrane, nas organizam postaje kisela sredina, a to je uzrok svih bolesti...SB vraca alkalnu pH i na taj nacin se procesi dovode u ravnotezu.
Od sada cu je dodavati u vodu za kupanje, barem 1 x nedeljno, a gustu masu SB i mikoseb sampona sam takodje nanela na kozu, u predelu gde se javljaju fleke. Pa videcemo...
Pozzz.
http://www.collective-evolution.com/201 ... or-cancer/
Dakle, nema nikakvih nuspojava, i cak da ima dokaza leci od kancera...pomaze nasem organizmu u borbi protiv toksina. Ukratko, zbog lose ishrane, nas organizam postaje kisela sredina, a to je uzrok svih bolesti...SB vraca alkalnu pH i na taj nacin se procesi dovode u ravnotezu.
Od sada cu je dodavati u vodu za kupanje, barem 1 x nedeljno, a gustu masu SB i mikoseb sampona sam takodje nanela na kozu, u predelu gde se javljaju fleke. Pa videcemo...

Pozzz.
Татјана,
да ли си читала књигу "Алкализуј се или умри"? А видела овај линк: http://www.curenaturalicancro.com/thera ... ncini.html ?
да ли си читала књигу "Алкализуј се или умри"? А видела овај линк: http://www.curenaturalicancro.com/thera ... ncini.html ?
-
- Novi član
Ta knjiga se mnogo pominje u poslednje vreme, potrazicu je. Takodje, pogledala sam ovaj link...i sasvim slucajno sam pronasla i ovo: http://truththeory.com/2012/05/17/bakin ... nd-fungus/, neverovatno, ali ove 2 teorije se poklapaju da je kancer je gljivica...!!
Da se vratimo na prvobitan problem...gljivice na kozi, koje prouzrokuju fleke i depigmentaciju - preporucena mi je fitoterapija, koju cu uskoro isprobati, i javiti vam moje iskustvo. Pozdrav
p.s. tretman sa SB mi se cini da moze da potraje, uostalom kao i sve kozne bolesti...a ja se ovim bavim vec godinama, i zelim neko brze i delotvornije resenje.
Da se vratimo na prvobitan problem...gljivice na kozi, koje prouzrokuju fleke i depigmentaciju - preporucena mi je fitoterapija, koju cu uskoro isprobati, i javiti vam moje iskustvo. Pozdrav

p.s. tretman sa SB mi se cini da moze da potraje, uostalom kao i sve kozne bolesti...a ja se ovim bavim vec godinama, i zelim neko brze i delotvornije resenje.