Fleke od suncanja,molim pomoc!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Fleke od suncanja,molim pomoc!

Post od aa_aca »

Уствари није кандида тумор, него је тумор имунолошки одговор организма на јаку инфекцију кандидом. Тако бар каже др Симонцини, који очигледно ефикасно лечи туморе содом бикарбоном, тј. инфузијом раствора исте.

Књигу имаш да купиш у неким књижарама а и на интернету. Код мене имаш линк - на мом сајту њњњ.аца.рс (само латиницом :D ) под Савети, Здравље, Кандида.

Ако су ти гљивице узрок проблема, мислим да би их сода бикарбона брзо средила. Не верујем да треба више од неколико дана за прве ефекте. Можеш да пробаш на делу коже, а осталу кожу на неки други начин.
MARIJA MARDZ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 02, 2013 2:54 pm

Post od MARIJA MARDZ »

obicno su gljivicnog porekla,probaj sa kanestenom :D
*nevena*92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2013 9:49 pm

Post od *nevena*92 »

Ako su stvarno fleke od suncanja,idi na lasersko uklanjanje u salon ;)
filipfilipovic27
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 14, 2013 8:38 am

Post od filipfilipovic27 »

Hvala vam ljudi na ovako divnim savjetima. Vi ste pravi genijalci i rado citam vase savjete. Jos jedamput da vam se od srca zahvalim. Samo napred
filipfilipovic27
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 14, 2013 8:38 am

Post od filipfilipovic27 »

cuo sam od starih ljudi da je veoma korisno svremena na vreme popiti po kasicicu sode bikarbobone, da li je to tacno i u kojoj mjeri se to moze koristiti da bi se ocistio organizan od natalozenih toksina pa cak i od unutrasnjih gljivica?
Tatjana M.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 10, 2013 10:15 pm

Post od Tatjana M. »

aa_aca napisao:Уствари није кандида тумор, него је тумор имунолошки одговор организма на јаку инфекцију кандидом. Тако бар каже др Симонцини, који очигледно ефикасно лечи туморе содом бикарбоном, тј. инфузијом раствора исте.

Књигу имаш да купиш у неким књижарама а и на интернету. Код мене имаш линк - на мом сајту њњњ.аца.рс (само латиницом :D ) под Савети, Здравље, Кандида.

Ако су ти гљивице узрок проблема, мислим да би их сода бикарбона брзо средила. Не верујем да треба више од неколико дана за прве ефекте. Можеш да пробаш на делу коже, а осталу кожу на неки други начин.
Odlicno, odlucila sam da ne odustajem, fitopiling sam juce odradila, odlican je, i sada nastavljam sa S.bikarbonom:) Hvala za link!!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

filipfilipovic27 napisao:cuo sam od starih ljudi da je veoma korisno svremena na vreme popiti po kasicicu sode bikarbobone, da li je to tacno i u kojoj mjeri se to moze koristiti da bi se ocistio organizan od natalozenih toksina pa cak i od unutrasnjih gljivica?
Еееее. Мораш то добро да провериш. Нисам сигуран колико је добро редовно пити соду бикарбону. Од повремене употребе нема вајде а ни штете.

Мајка једног мог колеге је умрла од тумора, а двадесет година је користила соду бикарбону због повећане киселине у желуцу. Можда нема директне везе, али ово ми личи на један минус за орално узимање СБ.

Искрено, нисам имао проблема па нисам детаљно проверавао. Једно је инфузија СБ јер се тако директно повећава алкалност организма. Сасвим друго је узимање СБ преко уста јер желудац реагује на тај унос. Дакле, мораш добро да провериш то око конзумирања СБ. Треба добро проучити књигу "Алкализуј се или умри". Ја још нисам.

Зеолит кажу да одлично апсорбује токсине из организма. Само му је цена папрена. Мислим да ћу да га пазарим у пољопривредној апотеци. :D Један лик са форума ме је назвао говедом, па ће ми вероватно пријати. :lol:
Univerzum7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 14, 2013 4:42 pm

Post od Univerzum7 »

Pozdrav svima! Ja takodje imam problema dosta godina sa ovim gljivicama. Povuce se, pa se vrate, nekada sam ih tretirao samponom i kremom, ali sam onda vremenom odustao. Prvi put kada su mi se pojavile, isao sam na more te godine. Potpuno sam zaboravio na njih i zadnja tri dana sam mislio da cu umreti koliki mi se pojavio osip i koliko me je peklo. Upalile su se od izlaganja suncu i vode verovatno. Kada sam se vratio sa mora, naravno pocrneo sam, ali na mestima gde su bile "tackice" gljivica koza mi je bila svetlija. Opet sam poludeo. Onda sam otisao na izjednacavanje pigmenta pod lampu (ne secam se tacno, bilo je davno. Uglavnom znam da sam nekoliko puta isao i da se ponavljalo na tim mestima). Delovanje te lampe na samo jedno mesto je tada kostalo 2000din. Ukupno me je izaslo oko 14000 dinara. Tako da preporucujem vam da se ne izlazete suncu da ne stvorite drugi problem, dok se ne resite gljivica. Sada sam potpuno resen da ih se otarasim zauvek! Sit sam krema i sampona raznih, hocu da probam nesto drugacije. Recimo svidja mi se soda bikarbona. Ja inace nju koristim dugi niz godina za pranje zuba. Zubi su mi fantasticni. Zatim imam prijatelje koji je koriste za neutralisanje znoja, nanose je na kozu. Moja majka je pila jedno vreme(za ovo se jos informisite kako i na koji nacin, uglavnom znam da se pije).... Tako da SB preporucujem. Nisam siguran kakvo je njeno dejstvo na gljivice, ali sam siguran da pomaze i probacu je ukoliko mi ne pomogne ovo sto sam ja naumio. Dosta sam citao i preporuclo mi je dosta ljudi origano ulje. Kazu da cisti organizam od raznih bakterija i gljivica. Dobar je za prehladu itd da sada ne nabrajam. Cena je 10ml oko 1500din. S'obzirom na kolicinu mozda i jeste skupo, ali videcemo koliko je delotvoran. Nisam jos samo siguran da li se nanosi na kozu, ili se oralno uzima kada je u pitanju problem sa ovakvom gljivicnom infekcijom. Sutra ga kupujem pa cu da javim rezultate ako je jos neko zainteresovan da podelim iskustvo. Ukoliko neko zna nesto jos delotvornije neka pise.......Prijatno.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Штета је да бацаш паре на скупе препарате када сода бикарбона темељно убија и бактерије и гљивице. Проблем је ако су ушле под кожу.

Сода бикарбона прави алкалну средину у којој не могу да опстану ни бактерије а ни гљивице.

Пази код прања зуба, јер се сода бикарбона понаша као фини шмиргл папир тако да честа употреба може да оштети глеђ.
Tatjana M.
Novi član
Novi član

Post od Tatjana M. »

Univerzum7 napisao:Pozdrav svima! Ja takodje imam problema dosta godina sa ovim gljivicama. Povuce se, pa se vrate, nekada sam ih tretirao samponom i kremom, ali sam onda vremenom odustao. Prvi put kada su mi se pojavile, isao sam na more te godine. Potpuno sam zaboravio na njih i zadnja tri dana sam mislio da cu umreti koliki mi se pojavio osip i koliko me je peklo. Upalile su se od izlaganja suncu i vode verovatno. Kada sam se vratio sa mora, naravno pocrneo sam, ali na mestima gde su bile "tackice" gljivica koza mi je bila svetlija. Opet sam poludeo. Onda sam otisao na izjednacavanje pigmenta pod lampu (ne secam se tacno, bilo je davno. Uglavnom znam da sam nekoliko puta isao i da se ponavljalo na tim mestima). Delovanje te lampe na samo jedno mesto je tada kostalo 2000din. Ukupno me je izaslo oko 14000 dinara. Tako da preporucujem vam da se ne izlazete suncu da ne stvorite drugi problem, dok se ne resite gljivica. Sada sam potpuno resen da ih se otarasim zauvek! Sit sam krema i sampona raznih, hocu da probam nesto drugacije. Recimo svidja mi se soda bikarbona. Ja inace nju koristim dugi niz godina za pranje zuba. Zubi su mi fantasticni. Zatim imam prijatelje koji je koriste za neutralisanje znoja, nanose je na kozu. Moja majka je pila jedno vreme(za ovo se jos informisite kako i na koji nacin, uglavnom znam da se pije).... Tako da SB preporucujem. Nisam siguran kakvo je njeno dejstvo na gljivice, ali sam siguran da pomaze i probacu je ukoliko mi ne pomogne ovo sto sam ja naumio. Dosta sam citao i preporuclo mi je dosta ljudi origano ulje. Kazu da cisti organizam od raznih bakterija i gljivica. Dobar je za prehladu itd da sada ne nabrajam. Cena je 10ml oko 1500din. S'obzirom na kolicinu mozda i jeste skupo, ali videcemo koliko je delotvoran. Nisam jos samo siguran da li se nanosi na kozu, ili se oralno uzima kada je u pitanju problem sa ovakvom gljivicnom infekcijom. Sutra ga kupujem pa cu da javim rezultate ako je jos neko zainteresovan da podelim iskustvo. Ukoliko neko zna nesto jos delotvornije neka pise.......Prijatno.
Imam za sve forumase odlicne vesti!! (kao sto rekoh na pocetku ove teme, problem me prati vec 10-tak god., gljivice su se vec bile nastanile ispod sloja koze).
Takodje sam istrazivala na temu prirodnih ulja, i zamolila prijateljicu koja se bavi aromaterapijom da mi sastavi nesto za ovaj problem. Dobila sam kupke (sumece kugle), koje su napravljene na bazi S.bikarbone, kurkume i nekih drugih sastojaka, i to sam koristila svega par puta.
Dakle, posle prirodnog fitopilinga celih ledja i kupanja u SB, utrljavala sam mast koja je napravljena od 100% prirodnih sastojaka, kao sto su: ulje cajnog drveta, kurkuma, kokosovo ulje i sl. Posle 3 mazanja sam primetila da se krugovi na ledjima vise ne primecuju kao pre, i prestala sam privremeno, kako bih utvrdila da li koze reaguje na znojenje kao ranije.
Na moje veliko iznenadjenje, nije se pojavilo ni crvenilo, niti jedan jedini trag od prethodnih fleka!! Nanela sam ovaj melem jos jednom za svaki slucaj, ali verujte mi da je moja koza potpuno cista, posle toliko godina....:) Sto se tice cene kupke i melema, sve ukupno iznelo me je svega 2.000din. Dakle, mnogo manje od svega prethodnog sto sam cula i isprobavala godinama. :wink:
U svakom slucaju, obavestavacu vas i dalje, ukoliko bude nekih promena, jer znam da ima mnogo ljudi koji se muce godinama, a ne uspevaju da se rese ove napasti. Nadam se da sam pomogla ovim savetima! Sretno:)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Tatjana M.
ајд остави неки контакт од другарице или ми пиши на моју емаил адресу из профила тј.: Slika
Tatjana M.
Novi član
Novi član

Post od Tatjana M. »

Tek sad sam videla poruku, javicu kontakt tel. u PP. Jos samo da napomenem, za problematicnu kozu i dermatoloske probleme kože lica (i spravljanje personalizovanih krema), preporucujem Mr Milijanku Nikitovic iz N.Sada, koja ima 30god. iskustva u kozmetologiji. Drugim recima, ako dermatolog i preparati iz apoteke nisu pomogli, ona sigurno hoce.:)
Link njenog sajta je: look-well.org. Pozzz.
Odgovori