EUCERIN kolekcija

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

lena2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 25, 2005 1:01 am

EUCERIN kolekcija

Post od lena2 »

Da li ste koristili Eucerin kolekciju i kakvi su vam utisci?
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Koristila sam je pre par godina i mislim da je sasvim OK. Ne znam da li imas problematicnu kozu ili te interesuje kao dodatna nega?
anica62
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 10:02 pm

Post od anica62 »

Ja sam koristila( i dalje koristim) i mleko i noćnu i dnevnu kremu i antirid. Mojoj koži prija. :lol:
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

Ja probala sva 3 proizvoda...nista posebno, cak mi gel za umivanje iritirao kozu lica, imala sam osecaj da me sve svrbi nakon umivanja.
Krema daje mat efekat, nesto slicno kao Normaderm, samo lice deluje malo prirodnije (s obzirom da uz Normaderm izgleda "bolesno" matirano). Na duze staze, nisam imala zelju da nastavim da je koristim. Izgleda da svaki od preparta iz te kolekcije sadrzi neku supstancu koja mi ne prija kozi.
Tonic - malo suzi pore i zategne kozu kad ga naneses, taj efekat se posle pola sata izgubi, sve u svemu - bacene pare.

Kupila sam pre par dana gel kremu iz Afroditine kolekcije Acne-stop, poucena dobrim iskustvom po pitanju maske sa cajevcem kojom sam odusevljena. Krema nije losa, bogato navlazi kozu, umiri je ako se previse isusi, ali kad se krema upije, ostaje na povrsini neki "film", pa ne moze da se stavlja ispod pudera, jer se sve "guli". Ali krema kao krema mi jako prija.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Ja sam mislila ili da uzmem mleko i tonik iz afroditine clean phase kolekcije, citala sam dobre recenzije, ili da probam eucerin, ali mislim da cu ipak uzeti afroditu.
Gel za umivanje imam Avene, skoro jos polovinu sporo se trosi, ali sam provalila da mi mnogo vise odgovara da gel koristim samo uvece, za temeljno ciscenje,a da ujutru ocistim lice mlekom. Posle mi se i manje masti u toku dana, a i lepse izgleda.
A za kremu bas ne znam sta cu. Devojka u apoteci mi je preporucila neku marke PULANNA, sa nekim granulama, bla bla, ne znam nikada ranije nisam cula za to, ali cudno izgleda, i nesto se ne usudjujem da probam.

Tu acne stop mozes koristiti kao nocnu, ja sam negde citala da devojke tako rade, posto im je losa podloga. Cula sam i da je gel iz te kolekcije dobar.
Nego, ja sam tu masku koristila 2-3 godine, povremeno, nekada sa manjim ilil duzim prekidima, ali poslednja 2 pakovanja koja sam uzela, ne na istom mestu, umesto da mi hladi kozu grejalo ju je, i pomalo peckalo. Od tada se vise ne usudjujem da je stavim ponovo :roll:
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Ovo je ta pulanna
prva na strani (Phytosilver Day Cream )
http://www.pulanna.com.pl/srebro_en.html
Korisnikov avatar
macadamia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm

Post od macadamia »

Srećom, pa imam lice na koju mogu da trpam šta god želim, a da mi nikad ništa ne zasmeta.

Ipak, reših samo na kratko da "upadnem" na temu, s obzirom da je moja majka, koja ima izuzetno... "komplikovnu" kožu (zrelu, suvu, koja ne podnosi kolagen kao ni 90% tih novih "inovacija" na polju podmlađivanja zrelije kože i face-liftinga :roll: :D ) rešila da se pre desetak dana iskešira, i to prilično, za Eucerin noćnu kremu.

Recimo da je umesto očekivanog efekta dobila svrab po licu, koje se dosta znojilo pod tom kremom (kada bi prešla malo grublje rukom preko čela recimo, 'ladno bi skinula i mali površinski sloj kože, kao pri pilingu), a na čelu su se pojavile i neke minijaturne bubuljice, šta li.

Ukratko, jedina krema koja joj koliko-toliko odgovara je Multiactiv noćna i, ne u tolikoj meri, Cera di Cupra i to roze.

I, naravno, Nivea. 8)
Slika
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night. :)
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Zaista se potvrdjuje ona stara da je sve individualno, nekima nesto odgovara , nekima ne. Meni je recimo taj Multiactiv , antirid , bio jako los, strasno mi je iritirao oci da sam suzila ko luda .

Slicnu reakciju sam imala i kod toliko hvaljene Balee.

Ja sam imala mnogo kolateralnih steti kod izbora krema, i to onih skupljih (eno ih pobacane u kantu za smece) dok nisam nasla ono sto mi koliko toliko odgovara. E sad, ja zaista imam normalnu kozu koja nije zahtevna, bas kao ti macadamica, i kojoj je potrebna samo svakodnevna nega, pa sam se zbog tog okrenula proverenim apotekarskim kremama (Lipo kozmetika, kreme koje pravi SanaPharm apoteka i kreme koje pravi SB trade apoteka itd.)

Ono sto sam naucila je da ne treba da stedim kad je u pitanju puder za lice i tu mi nije zao da dam malo vise para za nesto sto je zaista kvalitetno.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Hocu vremenski duzi edit!!!... hehehe...nije @macadamica ...vec @macadamia.

Jedino sto sad od Eucerina koristim je njihov sapun. Odlican je!
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

skvo napisao:Ovo je ta pulanna
prva na strani (Phytosilver Day Cream )
http://www.pulanna.com.pl/srebro_en.html
Zanimljivo zvuci Pulanna, posebno sto je na prirodnoj osnovi, ali ne bih da experimentisem sa dnevnim kremama (trenutno :D )

Ova Afroditina krema nije tretmanska, vec je krema za svakodnevnu negu, pa je poslednjih par dana od kad sam je nabavila stavljam samo tokom dana, a nocu i dalje mazem Exfoliac sa kiselinama, imam je jos jako malo, pa cu kad istrosim tubu neko vreme da odmorim lice od "hemije". Za sada mi je Afrodita super, najbitnije sto stvarno osecam kako mi "umiri" i bogato navlazi kozu.

Shvatila sam da je glavni problem kod Revlon ColorStay pudera (ne znam sta mi je danas, sve sami off-topic-i :lol: ) to sto se jako tesko skida, i do pre nekog vremena sam mislila da je dovoljno da detaljno predjem maramicama i mlekom za skidanje sminke nekoliko puta, a onda da se umijem, medjutim to nije slucaj. Nasla am neku rukavicu bas za uklanjanje ostataka kozmetike (nije Bozen, nego neka iz Jasminovih radnji) i od kada predjem rukavicom preko lica uvece, lice je neuporeeeeedivo lepse i pore mi se mnogo manje prljaju.

Ipak, sutra idem da nadjem neki novi laksi puder, pa javljam sta sam uradila.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

I ja sam jedno vreme stavljala svakodnevno puder i bas mi se pogorsalo stanje (inace u proseku jednom nedeljno najvise).
Ipak je pretezak
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

KitKat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 01, 2007 9:19 pm

Post od KitKat »

od eucerina koristim za usne lip repair za koji mogu samo da kazem da je savrsen! krema za ruke je isto odlicna
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

I ja koristim od pre par dana taj Lip repair. Nema boljeg.
Odgovori