Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Shavtila sam da za sada ništa ne može u potpunosti da me spase stvaranja komedona, posebno kada se svakodnevno šminkam i stavljam puder.
Avene D. je suzio pore, smanjio količinu masnoće koja se luči, ali s vremena na vreme ipak moram da čistim pore. Ne želim da idem u salon na tretman čišćenja, jer neću da plaćam da mi demoliraju lice, to mogu i sama.
1. pitanje: Zanima me koliko često treba da čistim pore cedjenjem? Čula sam od strane mnogih da što ih češće čistiš, sve ti se više stvaraju komedoni, lojne žlezde se time isprovociraju i brže rade, i to je u potpunosti tačno na osnovu mog iskustva. Ja to radim kad god se zamislim ispred ogledala ili namenski krenem da analiziram lice, i uglavnom se sve završi pogubno.
Sad sam odlučila da napravim "plan čišćenja" i utvrdim dinamiku kada to radim, kao i da se svega toga strogo pridržavam.
2.pitanje: Kako je nabolje da otvorim pore, parenjem nad kamilicom, nakon dugog kupanja u zaparenom kupatilu ili na neki treći način?
KOd koze sklone stvaranju komedona i posledicni komedonskih akni koje ostavljaju tamne fleke i oziljke najefikasnija pomoc je u smanjenje keratinizacije da bi se sadrzaj pora normalno eliminisao...sad par reci o istom:u porama se nalazi cvrsti sadrzaj razlicite viskoznosti tj. ima razlicit sadrzaj vode i masnoca ako ima vise vode lakse ce se eliminisati je logicno zbog toga cesta upotreba glinenih maski koje upijaju vodu i tecne masnoce kad se osuse dovodi do teze eliminacije onog cvsceg dela i samo trenutnog efekta jer ostatak sadrzaja ostaje u kozi i u jednom momentu ne postoji drugi nacin da ga koza izbaci vec zapaljenjem! ako cesto trljate kozu i cedite nadrazujete je i aktivirate odbrambene mehanizme-dodano mascenje i zadebljavanje zastitnog sloja i tako u krug nezadovoljni stanjem koze menjaju se preparati a farmaceutska industija trlja ruke.....
cela ova duuuuga prica je uvod u preporuku:
-sto ste cesce u mogucnosti neka vam koza bude bez pudera ili koristite blage tonirane kreme dobra je ali malo tamnija dr wolff dercome simplex
-negu koze obavljajte ujutro i uvece a preko dana ako se masti papirnim maramicama pokupite visak
-preparati sa retinoidima i vocnim kiselinama najbolje da se koriste uvece
-koza kad se pere ne trlja se koristit blago sredstvo za pranje e sad kad je koza prekrivena smesom sopstvene masnoce,pudera i ostale sminke moze se koristiti i blagi sapun
-maske ne vise od jednom nedeljno a i nema posebne potrebe za njima najbolje u sklopu tretmana u salonu ako idete i to jt to
-pilig jednom nedeljno i to sa svericnim zrncima da ne grebe kozu
-gel krema za dnevnu negu za problematicnu kozu najbolji su magistralne kreme koje nemaju puno hemije vec vlaze kozu i da nisu komedogene pantenol ge krema crystalmedica kosat celih 100 din a radi posao
-salicilna kiselina je za vecinu problematicnih koza dosta agresivna!
-brisanje lica nakon pranja uvek papirnim salvetama i to tapkanjem
-parenje lica samo stimulise kozu na pobunu tj. mascenje i izbegacajte u kucnoj radinosti
to su neke preporuke koje daju dosta dobre rezultate ali ne odmah jer prethodno iritirana koza mora prvo da se smiri a sadrzaji koji su losom negom ostali u kozi jedino mogu da izadju kroz povrsinu koze tako da su pocetna pogorsanja moguca i posledica su prethodne lose nege
-odlazak kozmeticaru jedno mesecno je dovoljno ali se potudite da taj neko bude obrazovani kozmeticar ili kozmetolog
- naravno odlazak dermatologu je neophopdan
eto raspisah se ja nadam se da sam bar malo pomogla
pozdrav svima
Nije meni problem da iscedim sadržaj pora, dovoljno je da blago stisnem i to potpuno nesmetano izadje, samo što mi je koža jako postala osetljiva, pa mi sve više ostaje crvenilo nakon toga. Primetila sam da mi se dosta manje pore pune prljavštinom i ostalim glupostima od kad koristim AD, ali još uvek moram da ih čistim.
Možda kad bih prestala da se čačkam bar na nedelju dana, situacija bi se sigurno popravila, ali to je očigledno jače od mene. Ne trpim mitisere, kako kod sebe, tako ni kod drugih, kad god vidim nekog sa vidljivim mitiserima, padam u iskušenje da ih iscedim , čak mislim da je to mnogo više psihički problem nego kozmetički. Imam opsesivne misli da iscedim sve što je van ravni kože i čistih, praznih pora.
Znas kako kazu dermatolozi :sa kozom treba kao sa decom nezno ali autoritatinvno od silnog tretiranja koze koje pretpostavljam ne traje par meseci vec godinama od masne koze napravi se osetljiva dehidrirana jos masnija i nezahvalnija....samo nezno i strpljvo .....nemoj prekidati Diakneal samo promeni nacin primene :za pocetak jednom u tri cetiri dana u tankom sloju uvece e sad s obzirom da se stavlja na prethodno ocisceno lice a koza ga dobro upija moze se preterati u kolicini pa na kraju koza bude sprzena.....znaci samo tanak sloj a ako te i dalje koza zateze uzmi pantenol gel i stavi preko isto u tankom sloju i ZBOGOM ogledalo! ujutro umij se i opet samo blagi zastitni hidrantni krem i naravno ZBOGOM ogledalo do uvece bez puno eksperimentisanja da se koza odmori a diakneal radi posao bez nerviranja samo strpljvo i za par nedelja bice razultata rucni rad po kozi mozda je trenutno olaksanje ali posle par minuta vraca te mesecima u nazad a to ti ne traba
Mislim da je u celoj toj priči ključna stvar OGLEDALO, tj. izbegavanje istog u širokom luku, i kad u tome budem uspela, svi moji problemi sa licem će nestati.
Samo ne znam kako da se našminkam, a da se ne ogledam.
Ja sam odlucila da krenem n redovno ciscenej kod kozmeticara, samo je problem sto moja kozmeticarka je u mom hometown-u, a ja sam u bg 90% vremena godisnje... a u bg, nisam nasla dobru, a ni ne isprobava mi se napamet.
Nosim se mislju da kad mi se oporavi lice, jednom nedeljno, maksimalno dva puta, satvljam uvece diacneal, posto je on ocigledno isuvise jak za mene, ali ne mogu reci da u prvih nedelju dana dok nije pocelo manijakalno pretutanje nije bilo pomaka.
Sve u svemu, cekams trucnu analizu dr Shera, pa cu videti...
Jel si zakazala pregled kod Shera ili ne treba da se zakazuje?
Ja sam jedno vreme bila inventar u Džordža Vašingtona, izmenjala sam bar 5-6 dermatologa, bacila gomilu para na magistralne kreme, suspenzije, tonike i lekove koje sam kupovala po različitim apotekama u koje me je svako od njih slao (jer imaju dil sa njima, ili su čak apoteke njihove), ali problem nisam rešila, štaviše, lice mi je bivalo sve gore, sve je to bilo mnogo agresivno za moju kožu.
Jedino je jedna od njih bila krajnje profi (dr Mikulić), detaljno mi je pregledala lice, i preporučila Dercome Clear (kad se tek pojavio kod nas) i Dercome Active sa AHA, kao i tretmane voćnim kiselinama koji se rade gore kod njih na 3. spratu, i sve to uz što manje ogledanja i ručnog rada.
Za Shera sam čula, ali nikad nisam išla kod njega na pregled... nisam ni znala da je toliko tražen i stručan. Javi kako je bilo.
Inace, predlog te moje kozmeticarke, za moj tip lica je...
Mleko/tonik/krema/, od toga na kremi je insitirala, i hvala joj na tome, a za ostlalo sam je ja ispitivala, a tonik nisam probala, bilo mi je skupo,a avene sam placala vise...
U prvo vreme na mesec dana ciscenje, i stvarno posle tretmana kod nje, ukloni odgroman broj mitesera i onih koji su kao ispod koze, na bradi na primer, i obrazima, samo sto sam posle tretmana 4-5 dana sva crvena.
2 puta nedeljno maska belance+malo limunovog soka, mada se kod nje mogu kupiti rvb maske, ali je rekla da nema potrebe da daejm pare za to, da je ova takodje dobra.
I tako.. posle odredjenog vremena ne bih morala tako cesto da dolazim na ciscenje, i ne bih bila toliko crvena, ali je meni sve bilo mnogo da dajem oko 1500mesecno, a sad kad razmislim dala sam mnogo vise para na gluposti.
Inace, stvarno je zena izlecila mnoge, i pretpostavljam da je ona kao sto je ta cuvena Jasna u beogradu, cini mi se da se i poznaju, pominjala mi je nesto, posto i ona radi sa rvb preparatima.
nenna napisao:
Ja sam jedno vreme bila inventar u Džordža Vašingtona, izmenjala sam bar 5-6 dermatologa, bacila gomilu para na magistralne kreme, suspenzije, tonike i lekove koje sam kupovala po različitim apotekama u koje me je svako od njih slao (jer imaju dil sa njima, ili su čak apoteke njihove), ali problem nisam rešila, štaviše, lice mi je bivalo sve gore, sve je to bilo mnogo agresivno za moju kožu.
Hm, ja nisam imala nameru da koristim te apotekarske proizvode.. vise sam ocekivala preporuku sta kako..
To mi sve lilci na kotodermu
skvo napisao:Nisam zakazala.. treba samo da uzmem uput u studentskoj i odem tamo.. valjda...
Meni nikad niko nije tražio uput za Dž. Vašingtona, čak na šalteru piše da uput ne treba, možda je Sher izuzetak, u svakom slučaju proveri telefonom, mislim da možeš da ga nadješ preko google-a.
skvo,raspitaj se da li ti treba uput s obzirom da nisi iz Beograda. Poznanica mi je rekla da joj se cini da u tom slucaju treba,ali ovo uzmi sa rezervom.
Inace,nemoj da ides ni danas,ni sutra..Sher radi od srede-po podne.