Bubuljice na temenu glave

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

AlekGhost
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 15, 2013 12:49 pm

Bubuljice na temenu glave

Post od AlekGhost »

Pozdrav,počele su da mi se pojavljuju bubuljice u glavi,na temenu tačnije,prvo sam mislio da je to normalno,ali sada se pojavila jedna velika,baš velika,koja dosta boli,crvena je. Slične su se pojavljivale na leđima i na preponama,ali nema ih više za razliku od ovih na glavi koje imam već mesec dana,prođu pa opet se stvore. Stavljao sam neku kremu,promenio sam šampon i koristim neki medicinski šampon,slabiji,mycoseb takođe,stavljao sam i fiziološki rastvor. Na 2 mesta imam krug od 1-2 cm prečnika gde nemam kosu,a tu su bile bubuljice. Šta da radim?
AlekGhost
Novi član
Novi član

Re: Bubuljice na temenu glave

Post od AlekGhost »

Da dodam da imam 17 godina,da su bubuljice po glavi krenule da mi izlaze od ekskurzije Italija-Francuska-Španija,pa sam posumnjao da sam možda nešto tamo zakačio. I da,sinić posle otvarnja teme,bubuljica mi je sama pukla,pa sam je i istisao,išlo je dosta krvi i sada ujutru je već mnogo bolje,skoro da ne boli. Ipak,još imam 2,3 dosta manje ali bolne bubuljice,tako da šta da radim?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Чудно је да ти је коса отпала. Било би добро да одеш до кожног лекара.
dr Trojanović
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 05, 2014 11:47 am

Post od dr Trojanović »

Ovde se radi o folikulitisu ili upali dlake.
Neka Vam u državnoj apoteci naprave ovaj losion:
Rp/ Chloramphenicol pulvis 5.0
Spiriti vini dilutae ad 100.0
S.Spolja,2x dnevno mesec dana
Losion se koristi 2x dnevno,mesec dana,sasvim je uobičajeno da tokom terapije imate metalni ukus u ustima,da znate ništa nije strašno :wink:
AlekGhost
Novi član
Novi član

Post od AlekGhost »

Hvala,bio sam kod dermatologa,uradio kompletnu krvnu sliku,bris iz bubuljice. Na brisu se nije ništa pokazalo iako je dermatolog sumnjao na folikulitis. Krvna slika mi je pokazala da imam neke povišene i snižene vrednosti za jetru. Ići ću kod drugog dermatologa za mišljenje,ali ipak i dalje ne znam kako da sprečim opadanje kose,jer imam 2 mesta koja su veličine kovanice gde nemam kosu i na oba se nalaze bubuljice.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Брис је вероватно лоше урађен.
dr Trojanović
Stalni član
Stalni  član

Post od dr Trojanović »

S obzirom da navodite 2 kružne ploče na kojima opada kosa,tu se radi najverovatnije o alopeciji areati koja može biti udružena sa folukulitisom.
AlekGhost
Novi član
Novi član

Post od AlekGhost »

Bio sam kod drugog dermatologa i dala mi je lek Roaccutane,rekla je da je to jedini lek koji će da spreči nastanak ovih bubuljica,kao i da su to kao obične bubuljice,samo ozbiljnije prirode. To je verovatno zato što sam preoosetljiv i emotivan,plus zbog lučenja testosterona. Imao sam operaciju u maju,cirkumizaciju na lokalnoj anesteziji,pa je možda stres od tad. Inače,rekla mi je za lek da jedino on može potpuno da sredi to,dala mi je neki gel da mažem i tako. Ja sam čitao na Internetu za taj lek i ispada da ima više neželjenih efekata od željenih. Imam jak koren dlake,znači brada mi veoma brzo raste i gusta je,kao i kosa,kao i na rukama i tako. Obavezno da koristim kreme i labela jer će koža da mi se suši. Pošto imam 95 kila,rekla mi je da krenem sa dozom od 50ml pa ću da je smanjujem postepeno i da je bolje da krenem u ovom periodu i do leta da probam da sredim sve to. Da li bih ja mogao iako pijem lek da idem u teretanu,da li taj lek mnogo menja i da li mogu normalnu da funkcionišem iako ga pijem,normalno da jedem,pijem,da se bavim fizičkim aktivnostima i sve?
Da li je u suštini dobar?
dr Trojanović
Stalni član
Stalni  član

Post od dr Trojanović »

Sasvim se normalno funkcioniše ako koristite Roaccutane :) , jedino što se alkohola tiče potrebno ga je svesti na najmanju moguću meru.
AlekGhost
Novi član
Novi član

Post od AlekGhost »

U redu,normalno je to naravno. :D
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Немој да користиш Роакутан.
AlekGhost
Novi član
Novi član

Post od AlekGhost »

Zašto?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Опасан је за јетру.
AlekGhost
Novi član
Novi član

Post od AlekGhost »

Meni je ta jedna doktorka rekla da je samo jedan dečko imao problem sa tim lekom i to je zato što je pio pivo uz lek,dok su svi ostali sasvim normalno reagovali. Ja ne volim da pijem,tako mislim da neću imati problema.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Када су лекари такви генијалци и пошто су лекови тако добри, питам се зашто толики број младих особа умире? Да ли си скоро био на гробљу? Окренеш се око себе и у околини видиш бар један гроб особе млађе од 25 година. Направиш неколико корака кад оно још један. Од чега умиру?
Odgovori