Pozdrav svim forumašima, zovem se Dragan i imam 18 godina. Moj problem se pojavio prije dvije godine, uglavnom akne koje nisu bile toliko aktivne. Sve sam riješavao običnom kozmetikom. Ništa jako i pretjerano. Ali sve se izdešavalo ovog ljeta, moje lice više nije ono što je bilo. A i ja sam se kroz te probleme promijenio, kao što to i bude u takvim situacijama. U predhodna 4 mjeseca, to jest u ljetnom periodu.
Počele su da mi se pojavljuju akne ispod brade (upale), na čelu, na ramenima, leđima grudima. Najviše su me zabrinjavale akne na licu, zbog toga što su bile najprijetljivije. A upale su grozno izgledale.
Vrlo sam bio uporan, pa sam odlučio posjetiti dermatologa.
I tada sam počeo ozbiljno da liječim akne, ali to gledajući do nekidan i nije pomoglo. I prije 4 sedmice sam izvršio još jedan pregled i tada dobio neke skupe proizvode, koji su mi se odmah zgadili zbog toga sto nisu ništa pomogli. A poslije ostavljanja te terapije, prijatelj mi je preporučio domaću mast Plantoderm.

Interesuje me dali ima ikakvih iskustava sa korištenjem Plantoderma. Meni se ponekad čini da suši akne i tako pod kožom ostavlja neke tvari kojima treba vremena da nestanu. Upale sam djelimicno riješio, ali naravno sad su ostala crvenila. Kao neke fleke, koje se baš i ne povlače. Pa me interesuje šta se najbolje pokazalo što se tiče skidanja fleka od akni. Iznenadili su me vaši komentari o lijeku Roaccutan, interesuje me dali baš dermatolog mora pratiti uzimanje ovog lijeka u 6 mjeseci. Pošto je moj dermatolog malo čudan. PA nisam siguran da bi mi to odobrio. Predlagao mi je neko bockanje iglama. Baš u srijedu imam pregled kod porodičnog doktora, pa razmišljam dali bi mogao pitati doktorice dali je to za mene i da to kupim preko recepta. Kao što ste već rekli, lijek ne smije da se uzima sa alkoholom, mada mi zvuči nemoguće 6 mjeseci bez alkohola. Ma sve samo da se riješim ovoih akni.