akne i kontrceptivne pilule

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

akne i kontrceptivne pilule

Post od sludjena mama »

molila bih za pomoc i savet!
procitala sam da se kod tezih oblika akni ,pojacane maljavosti i masne kose preporucuju i kontraceptivne pilule DIANE35!navodno,vec za nekoliko nedelja dolazi do povlacenja akni,smanjuje se maljavost i kosa dobija na kvalitetu!
imam 30 godina i od svoje 14-te godine imam veliki problem sa aknama,masnom kosom i maljavoscu.rodila sam dva deteta i u periodu od dva -tri meseca posle porodjaja koza mi je bila cista,bez bilo kakvih bubuljica,kosa blistava a maljavost smanjena,sto me je i navelo na pomisao da su kod mene verovatno problem hormoni.
napominjem da sam trazila pomoc dermatologa,kozmeticarke,koristila prirodne preparate na bazi propolisa,sebamed,zalfiju i sve za sta sam cula i sto mi je preporucivano i svaki put bi se stanje malo popravilo ali ne i potpuno poboljsalo.
veliki pozdrav i unapred hvala!
a,da,maljavost u predelu brade,nausnica i intimnom delu je kod mene vise izrazena!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
tam tam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 13, 2008 5:52 pm

Post od tam tam »

Ja Vam ne bih savetovala uzimanje bilo kakvih tableta, pogotovu ne uzimanje sintetichkih hormona ako bash nemorate. Postoji niz kontraindikacija vezanih za diane 35 konkretno, kao I uzimanje drugih. Nazalost sam imala losha iskustva. Pila sam diane 35 4/5godina, jesu reshavali neke od spomenutih dermatoloshkih problema,, smanjena mushka maljavost I broj akni.
Mislim da bi ste za pochetak trebali napraviti analizu hormona, pogotovo testosterona I sa gotovim rezultatima zakazati kod ginekologa I endokrinologa, gde bi zajedno trebali odluchiti da li uopshte trebate koristiti hormonske tablete, I ako da, na osnovu rezultata koji bi Vam najbolje odgovarali. Diane 35 je jedan od jachih ako ne I najjachi, umanjuje stvaranje testosterona I smanjuje pojavu maljavosti I postpubertetskih akni. Jeanine je neshto slabiji od diane 35, a tu su jasmin, longest I ostale.. I da znate, svaki prekid uzimanja kontraceptivnog sredstva vraca postojece stanje. A ne zelim prichati o gojaznosti, o mogucim kardiovaskularnim problemima, o povecanoj mogucnosti za dijabetesom, chak 16%, zatim raku jajnika, raku dojki I ostalim boleshtinama za koje su mene upozorili da se mogu steci duzom upotrebom.

Nadam se da sam barem malkice uspela pomoci. Srecno
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Pojacana pojava akni, maljavost i masna koza mogu da budu posledice hormonskog disbalnsa, policisticnih jajnika ili nekog drugog ginekoloskog problema. Stoga, obavezno posetite ginekologa, i uradite ultrazvuk jajnika i hormonski status.

Ukoliko postoji hormonski disbalns,radi vaseg zdravlja u svakom slucaju cete morati da uzimati kontraceptivne pilule, bez obzira na njihove kontraidikacije, koje by the way, nisu kod svih toliko izrazene. neko uopste nema problem sa pilulama. licno, ja nisam imala dobra iskustva sa njima, ali spadam u onaj manji deo zenske popoulacije kome ne pilule ne odgovaraju.
Pozz
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član

Post od DRAGANA 15 »

I jos nesto, kontraceptivne pilule smanjuju mogucnost nastanka karcinoma jajnika i grlica materice, ali povecavaju rizik od nastanka karcinoma dojki.
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

prvo da se zahvalim na savetima!
pre 7 meseci sam bila kod ginekologa i tada nije bilo nikakvih ginekoloskih problema sto znaci da ipak trebam traziti analizu hormona.vec koliko sutra idem kod ginekologa.
sto se tice toga da se od kontraceptivnih pilula mogu ugojiti...pa,dobro bi mi dosao koji kilogram viska.

:D
pozdrav i jos jednom hvala
tam tam
Novi član
Novi član

Post od tam tam »

Dragana by the way ..znash li kako se zove taj test ili kako vec pregled grudi koji se radi kod ginekologa..
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član

Post od DRAGANA 15 »

Kod ginekologa se radi ultrazvuk dojke,(makar u domu zdravlja gde ja idem) pa ako je potrebno dalje salju na mamografiju, ali mislim da to rade na Onkoloskom i po privatnim ordinacijama.
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:02 pm
Kontakt:

Post od Emiz »

Pozdrav svima.
I ja imam istih problema sa aknama kao i vi.Bila sam kod ginekologa i uradila taj hormonski test. To je pokazalo da imam manje progesterona nego sto treba i doktor mi je dao tablete Diane 35. Pijem ih vec 4 meseca i sad sam pocela i 5 kutiju.Ali pre nekoliko dana sam procitala da je jedna devojka umrla o Jasmin, koje su vrlo slicne tablete jer joj je nastao tromb u belim plucima od ovih tableta.Sad me je jako strah da i pijem iako dkotor mi je preporucio da ih pijem 6 meseci.Sutra idem opet na analizu krvi i hormonske testove pa da vidimo sta se izdesavalo ovih meseci dok sam ih pila.
Cure sta mislite dali su tako opasne i dali je neko imao slicnih problema?
Pozdrav
Pomozite kome je potrebno
tam tam
Novi član
Novi član

Post od tam tam »

Ovako..ja ih pijem (diane 35)vec 4/5 godina, osim poslednjih nekoliko meseci. Trebacu piti tablete do kraja zivota, zbog policistichnih jajnika, tachnije potpunog izostanka ovulacije. Pisala sam u prethodnim postovima da sam u periodu od pre dve godine imala tahikardiju, dakle jako lupanje srca, osecala sam najednom oshtar bol koji kratko traje u predelu srca. Osetila bih kao sevanje, srce je tada pochelo jako da lupa, ostajala sam bez vazduha. Trebala sam se skoncentrisati na disanje. Nakon pregleda ultrazvukom ustanovljeno je ne postoje problemi niti promene sa srcem, nije se mogao odrediti razlog takvih deshavanja..navodili su kao uzroke malokrvnost, napetost..da bi nakon krvne slike smanjili mogucnost na ovo drugo, medjutim napetost je bila izrazena kasnije samo u smislu zabrinutosti za zdravlje. Tako da nije mogla biti uzrok svemu.

Predpostavili su da bi uzrok moglebiti tabletice, sintetichki hormoni.
Trajalo je mozda oko 2 meseca. Naknadno nisam imala problema, bar ne u vezano za pluca,srce i sl.
margareta737
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 14, 2007 1:43 pm

Post od margareta737 »

Uzimam Diane vec 8 meseci zbog SPCJ, od hormona imam poivsen testosteron, i mislim da Diane nisu bas za svakoga, meni je prvih par meseci palo jako testo. PMS nikad gori, bol u grudima, glavobolje, depresija, gubitak libida. Sva sreca pa sam to izdrzala to ludilo. Posle dve duge kutije su mi ove nuspojave nestale. Bubuljice su tu i tamo i posle 6 meseci izlazile pred mecu. I ja sam se navukla na pricu da one brzo deluju tj pokazu dejstvo na kozu ali u mom slucaju je uspeh bio znacajan ali polovican tek posle 6-7 meseci. Sve je to islo uz vrlo intezivno provodjenje spoljne terapije (Calendula, Tretinoin, maske od gline i redovni pilinzi), dok nisam dodala i Merz tablete, specijalne vitamine za kozu nije bilo wow efekta. One su stvar dobacile dalje. Mogu reci da posle DVADESET godina rvanja sa ovim problemom da prvi put vidim kraj svojim mukama.
Inace i meni su neke osobe rekle da trudnoca to resava ali ja ne bih pravila decu iz terapeutskih razloga ;)
Inace moja prijateljica je takodje pocela da uzima neke piliule za kontracepciju (ne mogu da se setim imena nije ni Diane ni Jasmin) pala je u toliku depresiju da je prestala da ih pije posle deset dana, jednostavno nije mogla da izdrzi taj psihicki napor koji su joj izazvale. Mene su Diane takodje zestoko drmale u tom pocetnom periodu, ali moj ginekolog je rekao da je to skoro normalno prvih par meseci. Ko ima hrabrosti, debele zivce i stabilan karakter da shvati da to sto mrzite sve oko sebe nije nista drugo nego hemija koja vas vozi nek proba.
Iz ove perspektive bih vam preporucila da probate prvo ove vitamine. Ja sam uradila suprotno (Diane pa usput vitamini) jer nisam znala za njih do pre tri meseca. Pa ako posle tri meseca ne primetite neko znacajno poboljsanje PROBAJTE sa Dianom. Naravno spoljasnja nega prilagodjena shodno vasem slucaju se podrazumeva kao i imati dobrog dematologa i kozmeticara DA SVE TO ISPRATI I POSAVETUJE.
Lepota ipak dolazi iznutra.
Sada cekam godinu dana da uradim kontrolu hormona i jajnika.
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Emiz »

Ja pijem DIANE 35 vec 4 meseci.Ali puno mew boli zeludac i osjecam neku bolu grudima na desnoj strani, posebno kad pritisnem! Neznam dali je ta bol od zeluca ili jue nesto drugo strah me ici diktotru. I bol koju osecam u zelucu neznam dali je od DIANE 35 ili to nije povezano.
Stvarno neznam sta uradit!?
markopega
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 14, 2008 12:22 pm

Post od markopega »

za pocetak bi dobro bilo da odete kod lekara opste prakse, pa kod ginekologa. Ako ste pusac mozda bi to mogao biti razlog, unosenje hormonskih tableta je kontraindikovano sa nikotinom.

EKG, RTG pluca i srca kao i RTG jednjaka,
zeluca i dvanaestopalacnog creva.

Sve najbolje.
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Emiz »

Hvala ti puno markopega na savjetu. Nisam pusac pa vjerujaem da to nema veze sa tim. Danas sam uradila analizu krvi da uzmem rezulltate pa sa tim idem kod maticnog lekara. Malo mi je cudno jer me boli samo na jednom mestu sa desne strane odmah do grudi, posebno kad kivnem ili uradim neki pokret, pa me to natjera da pomislim da nije neki misic u pitanju. Ali osjecam da me boli i zeludac. Cekacu nekoliko dana ako ne prodze idem na RTG pluca i grudnog kosa.
Cujemo mose, cao i sve naj bolje
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Emiz »

Hvala ti puno markopega na savjetu. Nisam pusac pa vjerujaem da to nema veze sa tim. Danas sam uradila analizu krvi da uzmem rezulltate pa sa tim idem kod maticnog lekara. Malo mi je cudno jer me boli samo na jednom mestu sa desne strane odmah do grudi, posebno kad kivnem ili uradim neki pokret, pa me to natjera da pomislim da nije neki misic u pitanju. Ali osjecam da me boli i zeludac. Cekacu nekoliko dana ako ne prodze idem na RTG pluca i grudnog kosa.
Cujemo mose, cao i sve naj bolje
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

evo i mene ponovo.
naime,bila sam kod ginekologa prosle nedelje.pregledom mi je utvrdjeno zadebljanje levog jajnika i upala oba jajnika i jajovoda...malo mi je bilo cudno,zato sto nisam osecala nikakve tegobe,osim mozda kratkotrajnog bola levog jajnika prilikom odnosa.uradjen mi je papanikolau i uzet cervikalni bris.danas dobijam rezultate.
sto se tice kontraceptivnih pilula,sto je i bio glavni razlog za posetu ginekologu,kada sam mu rekla da zelim da pocnem sa oralnom kontracepcijom i da samim tim uzimam pilule koje ce resiti odredjene dermatoloske probleme,bez daljih uputa,recimo endokrinologu,preporucio mi je DIANE35 ali da prvo sacekam rezultate papa i cervikalnog brisa.
a,da,preporucena mi je i kolposkopija zbog bledih promena na grlicu materice ,radjena je silerova jodna proba.malo sam vise upucena u ove postupke,pa ipak sam ja ginekolosko-akuserska sestra po struci :wink:
i tako,cekamo rezultate pa ako je sve o.k. krecem sa DIANE35 (od 5-og dana ciklusa) pa cemo videti kako ce na mene da deluju.iskustva su razlicita!
oprostite sto sam bila malo opsirnija pa uskoro eto mene! :D
Odgovori