akne i kontrceptivne pilule

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sludjena mama »

ehhh....pocela ja sa diane35....i posle prve tri tabletice pocele glavobolje,strasne glavobolje...citala sam da se javljaju u pocetku koriscenja pa tako da sada guram sa povremenim glavoboljama!
inace,primetila sam da mi je koza suvlja nego ranije(ima li veze s pilulama???) i sem toga nikakvih drugih problema nemam!!!!
eh,da,posto pilula i pusenje ne idu zajedno smanjila sam na tek po neku cigaretu uz kafu a i to cu uskoro prestati,bas se spremam!!!!
pozdrav svima!!!!!!!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
tam tam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 13, 2008 5:52 pm

Post od tam tam »

diane 35 svakako da drugachije deluju na svakog od nas. Prvih nekoliko meseci cesh mozda osecati promene, ali ce se kasnije sve samo od sebe urediti. Potrebno je samo vreme, ono ce uraditi svoje. Ubrzo cesh primetiti kako prestaju izlaziti akne. Nakon samo nekoliko nedelja prestaju izlaziti, mada su govorili kako je za optimalne rezultate potreban duzi period, od 6meseci i vishe.

Ja sam imala ne glavobolje, vec nagle promene raspolozenja. Chesto sam bila nekako depresivna i tuzna. Znala sam nakupiti nekoliko dodatnih kilograma kojih se niti izmenom ishrane nisam znala reshiti. Narochito se primecivao losh metabolizam u predelu stomaka

Cigarete obavezno morash ostaviti ukoliko si pushach, verujem da su naglasili lekari isto. Pripazi na ishranu. Shecere, masti i ugljene hidrate maksimalno smanji i zameni vocem, povrcem i unosom vode.

Kod mene recimo poetoji problem napetosti u grudima, gushenja i tahikardije. Napominjem da se promene pojavljuju svaki put nakon prestanka unosa tabletica. Trenutno po savetu ginekologa trebam praviti pauzicu, tako da se sve vratilo nakon uzimanja tabletica, plus stezanje u predelu grudi, knedla u grlu, teshko disanje, gushenje i jako lupanje srca. Pretpostavljamo da je uzrok prestanak unosa tabletica (koristila sam ih duzi period, dakle oko 5 godina i planiram uskoro iznova pocheti).

nadam se da cesh se uskoro javiti i biti zadovoljna rezultatima :D
zvezdica83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2007 11:36 am

Post od zvezdica83 »

Ja sam pocela da pijem Diane zbog dijagnoze policisticnih jajnika, koji su pravili haos od lica (bubuljice i pojacana maljavost). U toku mi je tek druga kutija i jos uvek nisam sigurna koliko su mi pomogle. Bubuljice mi jos uvek izlaze, zbog cega sam ocajna, ali recimo dlacice mnogo mnogo slabije rastu (sto je cudno jer sam cula da za taj problem treba da se piju tablete najmanje 6 meseci). Sto se policisticnih jajnika tice, ni za to nisam sigurna jer sam recimo i pored pijenja dobila upalu jajnika (sto sam mislila da je nemoguce, jer kontrac. pilule treba da daju zastitu i od upala).
Sve u svemu, za sada nisam nesto prezadovoljna, ali racunam da ih pijem tek dva meseca, mozda zista treba vremena... Posto nemam nikakvih nezeljenih dejstava (ok, u prvom mesecu su me jako bolele grudi, ali vise ne. I takodje sam u prvom mesecu osecala bas otvoren apetit, ali meni je to dobro doslo da se malo ugojim :) ), dacu im sansu jos koji mesec :) Ali, nekako sam ocekivala da ce vec poceti da mi se recimo sredjuje lice, posebno jer moje akne nisu bas one najgore (vulgaris)...
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

diane

Post od anyushkam »

Koristila sam Diane 2 godine, zbog policisticnih jajnika i akni (koje su bile uzasne, bila su mi katastrofalno upaljena oba obraza i chelo). Moje iskustvo je izrazito pozitivno: akne su nestale u roku od 3 meseca, a za 6 meseci mi je koza bila savrsena, nisam imala nikakve nezeljene posledice. Sada vec 6 meseci ne pijem, i koza mi nije perfektna ali se akne javljaju samo pred menstruaciju i to svega par komada.

Moja preporuka je da ako imate ozbiljne probleme sa aknama, odete kod svog ginekologa da se posvetujete o tome da li mozete koristiti Diane35.
Bice svakako potrebno da uradite detaljne analize krvi i urina (nije potrebno da radite hormonske analize), ali doktor ce vam vec reci tacno koje analize treba uraditi.
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

pozzzz
prestala sam da koristim diane35 vec posle prve ispijene kutije(htela sam ja i pre,ali mi je ginekolog rekao da cu tako samo da poremetim menstrualni ciklus)!
naravno,za tako kratko vreme nije moglo ni da dodje do nekih poboljsanja,sto se tice akni ali je za to vreme doslo do pogorsanja, pa jednostavno receno,opsteg stanja!!!tahikardije,gusenja,pojacana nervoza,nesanice,tackasto krvarenje i jos neka cuda!jednom recju UZAS!!!!da mi je neko rekao da cu tako lose da se osecam,nasmejala bih mu se u brk!
odem kod lekara opste prakse,on mi da uput za kardiologa,kardiolog kaze da je sa srcem sve u redu,ja mu usput napomenem sta koristim i zasto a on me pogleda zaprepasteno i kaze :pa,zar nikakve analize niste radili,jeste li dobili uput za endokrinologa ,KO VAM JE PREPISAO DIJANE35 BEZ PRETHODNIH ANALIZA???????
temeljan doca,pomislih ja a kad malo bolje razmislim -pa ,trebalo je da poslusam savete i uradim sve to pre koriscenja diane35.al sta cu,mislila sam moj ginekolog valjda zna sta radi!e,pa,ne zna,ocigledno,cim mi je tako olako prepisao nesto sto nije bas za igranje!bilo je u stilu -hocu da koristim neki oralni kontraceptiv zbog problema sa aknama - a on -prepisacu ti diane35!
moj savet svima(iz licnog iskustva):pre koriscenja bilo koje oralne kontracepcije,narocito ako mislite da je doslo do hormonalnog disbalansa,i da je to uzrok aknama ,uradite sve potrebne analize,sta vise zahtevajte od svog ginekologa upute za iste ,da ne bi ste prosle kao ja!
a ja i dalje,i pored svih dermatoloskih pregleda,kremica,pomadica,biljnih mazalica i reklamiranih i hvaljenih proizvoda i dalje vodim borbu sa aknama...a ,tek mi je trideset!!!!
:wink:
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Odgovori