100% -4

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DRAGANA 15 »

Bezimeni,
prvo da ti kazem da sam se jedva izborila sa tvojim postovima, da ih skroz dokucim, ali nekako sam uspela.
Sto se nege lica tice, nisam laik, ja sam kozmeticar koji se bavi medicinskom negom lica. Nisam najbolji kozmeticar ali se trudim da budem sto bolja. Pa shodno tome, mogu da ti kazem da se uopste ne bih slozila sa tvojim vidom lecenja, jer tolika kolicina antibiotika uopste nije zdrava za kozu niti za organizam uopste.
Sada cu ti dati jedan primer. Moj decko je stalno na svoju ruku uzimao antibiotike, kad god bi malo zaslinio. I to mu je bilo super(bez obzira koliko bih ja pricala da to ne radi). E onda je pre 2 godine zaglavio u bolnici, imao je meningitis, i lekari su mu dali konjsku dozu antibiotika(longacef + kristalni penicilin) i sta se desilo-NJEMU TO NIJE POMOGLO! Zasto? Zato sto je postao otporan na antibiotike! 10 dana je goreo od temperature, imao uzasne glavobolje, radio lumbalnbe punkcije i sl....
Pa ne daj Boze da ti stvarno trebaju, za nesto jako vaznije!
Pa treba voditi racuna o rezistentnosti, jel?
Drugo, kada neko kaze svoja iskustva, ili kada ja preporucim neki preparat-ne radim to da bih zaradila, veruj mi, nemam ja dil sa apotekama ili kozmetickim kucama, vec pratim razvoj kozmeticke industrije, i to prenosim "clanove zatvorene sekte".
I nimalo mi se ne svidja komentar da neko "ne zeli da izadje iz zacaranog kruga", posto mi ovde imamo velike borce- Fici, Bobo, Maki, Fisi, Skvo Nena i naravno Fedja.....
Veliki pozdrav za sve!
bezimeni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 17, 2006 8:36 pm

Post od bezimeni »

Slazem se s tobom Dragana po pitanju antibiotika.Samo primer ti nije dobar,jer ako ovi ljudi koje si navela vuku bolest 10-11 god,tesko da to smatraju 'svakim slinavljenjem'.Zamisli,odes kod doktora,a on ti za neku bolest za koju postoji antibiotik kaze:'ma evo tebi 10 po turu mesechno,i za 10-tak godina mozda ti bude bolje.Necu da ti dam antibiotik jer ce ti mozda trebati za nesto drugo'.
bezimeni
Novi član
Novi član

Post od bezimeni »

Sta su uostalom roakutani,peroksidi,hormoni!? (koje neki lekari daju zenama zbog akni),- bezopasni i blagotvorni?
Cini mi se da moderna medicina tezi tome da otkrije uzrok problema,otkloni ga ili prevenira.Neka svako pita svog dermatologa,kozmeticara sta je uzrok njegovih koznih problema.Tacan i precizan uzrok.U 99% slucajeva nece dobiti odgovor.Bice ono:'takva ti je koza,stres,zachepljeni kanali
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

DRAGANA 15 napisao:Bezimeni,
prvo da ti kazem da sam se jedva izborila sa tvojim postovima, da ih skroz dokucim, ali nekako sam uspela.
Sto se nege lica tice, nisam laik, ja sam kozmeticar koji se bavi medicinskom negom lica. Nisam najbolji kozmeticar ali se trudim da budem sto bolja. Pa shodno tome, mogu da ti kazem da se uopste ne bih slozila sa tvojim vidom lecenja, jer tolika kolicina antibiotika uopste nije zdrava za kozu niti za organizam uopste.
Sada cu ti dati jedan primer. Moj decko je stalno na svoju ruku uzimao antibiotike, kad god bi malo zaslinio. I to mu je bilo super(bez obzira koliko bih ja pricala da to ne radi). E onda je pre 2 godine zaglavio u bolnici, imao je meningitis, i lekari su mu dali konjsku dozu antibiotika(longacef + kristalni penicilin) i sta se desilo-NJEMU TO NIJE POMOGLO! Zasto? Zato sto je postao otporan na antibiotike! 10 dana je goreo od temperature, imao uzasne glavobolje, radio lumbalnbe punkcije i sl....
Pa ne daj Boze da ti stvarno trebaju, za nesto jako vaznije!
Pa treba voditi racuna o rezistentnosti, jel?
Drugo, kada neko kaze svoja iskustva, ili kada ja preporucim neki preparat-ne radim to da bih zaradila, veruj mi, nemam ja dil sa apotekama ili kozmetickim kucama, vec pratim razvoj kozmeticke industrije, i to prenosim "clanove zatvorene sekte".
I nimalo mi se ne svidja komentar da neko "ne zeli da izadje iz zacaranog kruga", posto mi ovde imamo velike borce- Fici, Bobo, Maki, Fisi, Skvo Nena i naravno Fedja.....
Veliki pozdrav za sve!
Potpuno se slazem sa tobom Dragana i ja te smatram za osobu koja ima ogromno znanje i iskustvo!
I stvarno ne znam sta je sa tobom Bezimeni,kakav zacarani krug?!
Toliko.........
bezimeni
Novi član
Novi član

Post od bezimeni »

..takav ti je horoskop..'.Drugim rechima 'ne znam'.
Zar nije normalnije u jednom periodu odredjenim dozama antibiotika izleciti kozu pa je potom pomocnim sredstvima odrzavati.
Ko sto rekoh,samo sam izneo svoje iskustvo,i eto sad mogu da zivim drugacijim zivotom.A nek svi oni koji se bore sami odluce sta im je cilj.Zbog patnje koju sam proziveo i zbog tih ljudi sve ovo sam i pisao.Oni neka razmisle
bezimeni
Novi član
Novi član

Post od bezimeni »

sta im je cilj i koliko su oni kao ljudska bicha,a koliko kao potroshachi,bitni kozmeticarima i kozmetickoj industriji.(Ne kazem da Dragana tu spadas,ne poznajem te).Dakle,postoji nacin da se konacno izlecite,da se ne pitate nikada vise 'da li cu se ujutro probuditi crven,otechen,sa toliko i toliko novih akni naruzen...
Pishem o svom dozivljaju problema pa mi je zato i bitno da drugima,ako je
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Bezimeni, ovde ima i puno ljudi tako da nemaju svi potrebe za antibiticima, koji nemaju akne...
Inace, prvu stranu nisam citala, mrzi me mnogo ima, pa ako sam nesto pogresno shvatila **biga
bezimeni
Novi član
Novi član

Post od bezimeni »

ako je ikako moguce pomognem tim iskustvom s,Bogu dragom hvala,pozitivnim krajem.
Zato sam i bio tako opsiran,ako sam ugushio - prashtajte.
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Bezimeni, ti akne i problematicno lice dozivljavas kao tesku bolest? E pa zbog toga mislim da je ova rasprava nepotrebna, posto sam se ja susretala sa mnogo gorim i tezim stvarima u svojoj porodici, sa kojima se jos uvek nosim, pa zato smatram da su akne- problem ali resiv! To ne ugrozava zivot, sposobnost za rad, ne podrazumeva odbacenost od sredine ili prekinutu i upropascenu mladost, vec estetski problem koji se moze resiti i koji ne ugrozava zdravlje.
Prekinuta diskusija, bar sa moje strane.
Pozdrav,
Dragana
PS Bobo, hvala najlepse! Ti si divan!
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

Ja volim reci, nedaj Boze veceg zla...ali ruku na srce i akne su veliko zlo...jako veliko!
Morate biti svjesni svih posljedica, kompleksa i odbacenosti (na vlastitu inicijativu)...
Sta mislite koliko mladih ljudi ne zeli upoznavati nove ljude, zabavljati se i izlaziti zbog estetskog problema!?
Dobro je dok imate nekog pored sebe tko ce sve to zajedno prolaziti s vama! A sta oni koji nemaju...ode par godina zivota i vjerujem da ljudi pate zbog tog...kao sto smo i mi, da budemo iskreni!
Ja sam imao srecu da dok je bilo najkriticnije godinu i pol sam imao curu, veliku podrsku obitelji i financijske mogucnosti...tako sam lakse prebolio to sve!
Sad kad mi stanje ide na bolje...lagano opet pocinjem zivjeti i vracati se u normalu! Kad se sjetim kako sam zivio prethodnu godinu...bude mi samog sebe zao!
Ali eto, neki to shvacaju preozbiljno a neke to uopce ne brine jako...ja sam od onih koje to jako pogadja.
Ali isto tako sam realan...imam i sad akni i zatvorenih pora, ali opet nije kriticno! A neki dobiju nekoliko akni i odmah bi antibiotike i Roaccutan.
Evo bas kod nas objavili ovo:
KOBNA NUSPOJAVA

Lijek protiv akni mogući uzrok depresije
Popularna metoda liječenja ozbiljnih problema s aknama kod miševa vjerojatno uzrokuje depresivno ponašanje, pokazalo je novo istraživanje

Znanstvenici s britanskog Sveučilišta Bath testirali su Roaccutane nakon tvrdnji da uzrokuje depresiju i sklonost samoubojstvu kod pacijenata otkad je pušten u prodaju 1982. godine. Njihova studija, objavljena u časopisu Neuropsychopharmacology, prva je iza čijeg zaključka stoje čvrsti dokazi.

Proizvođač lijeka, Roche, upozorava na moguću depresiju među nuspojavama, iako nikad nije utvrđen kemijski proces zbog kojeg bi se to eventualno moglo dogoditi. Roaccutane se inače pripisuje samo tinejdžerima koji imaju ozbiljnih problema s aknama, ali vrlo je učinkovit i koristi ga oko 13 milijuna pacijenata diljem svijeta.

Agencija za nadzor lijekova i drugih medicinskih proizvoda primila je nešto malo manje od 1.600 izvještaja o sumnjivim i štetnim utjecajima ovog lijeka na ljude. Među njima i 25 slučajeva samoubojstva. Upravo su zbog toga odlučili ponoviti testove. Miševi su vrlo brzo pokazali znakove depresije, ali doktorica Sarah Bailey odmah je napomenula: 'Tinejdžeri ne bi trebali prestati s uzimanjem lijeka, već bi pomnije trebali paziti na promjene raspoloženja i češće odlaziti na kontrole.'

T-Portal
utorak, 19.09.2006
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

E sad, biti na Roaccutanu ili ne?!
Ja sam odlucio i rekao DA.
Pa kakva depresija?!
Bio sam depresivniji prije njega nego sad!!!
Za sada sve "normalne" nuspojave.

A slusajte...svi ti antibiotici, Roaccutan i razni tretmani...mogu pomoci a i ne moraju!
Evo ja sam bio na Minociklinu 5 mjeseci...pa prezivio sam!
Ovo sad je puno jace, a morat cu i duze biti jos...i ako ne pomogne sad morat cu sve ponoviti!

Jednostavno nisam imao drugu mogucnost i odabir terapije jer sam skoro sve probao! A da ne pricamo o novcima koje sam potrosio!
To necu ni reci jer ne mozete ni zamisliti koji su to direktni i indirektni troskovi!
Vjerujem da bi vec vecina ljudi nekog ubila zbog tih novaca koje sam potrosio!
A sta da radim kad ne zelim to na svom licu!
bezimeni
Novi član
Novi član

Post od bezimeni »

Bravo Fic,upravo tako.Svako od nas je jedinstven i nekome ne smeta i nije ga briga a neko bi bas da se reshi toga.Ja sam se prikljucio ovo forumu (na koji,by the way,slucajno nabasah) upravo zbog ovih drugih i njihovih poruka tipa 'upomoc','sve sam probao/la i vec 10god ne pomaze',dakle zbog onih koji hoce toga da se reshe.Setio sam se svoje agonije kada niko nije mogao da mi da valjan i tachan
bezimeni
Novi član
Novi član

Post od bezimeni »

na pitanje sta mi je,sta se desava i kako toga da se resim.A godine se nizu 22,23,24...I onda,da li Bozjom pomochu il kako,naidjem na odgovor.Da se ne ponavljam fic,sve vec napisah kako je bilo,pa ako te zanima sta i kako ti prelistaj malo unazad ako vec nisi.
Sto se roakutana tice,s tim nemam iskustva,jer koliko sam cuo to se koristi bas u ekstremnim slucajevima.Ipak,jednom prilikom,
bezimeni
Novi član
Novi član

Post od bezimeni »

razgovarajuci s,na ovo forumu pominjanim,dr Filip Sherom o sasvim drugim temama,on sam se dotakao roakutana rekavsi 'to je onaj lek sto tinejdzeri uzimaju protiv akni a nista im ne pomaze'.To je sve sto o roakutanu znam.Ipak nadam se da ce tebi pomoci.Ali obrati paznju na sledece: da li osecas povremeno jak svrab i neodloznu potrebu da se pocheshes.Ako ti se to desava,a najcesca pojava toga je oko
bezimeni
Novi član
Novi član

Post od bezimeni »

nosa,u uglovima,cak i u nozdrvama,ali i na ostatku lica mozes biti siguran da imas posla s demodex-om.Ako te ne mrzi,obrati paznju da li ce se na tim 'svrbljivim' delovima nesto kasnije (20-tak dana il manje)pojaviti akna,bubuljica,kapilar,crvenilo.
Uf,palchevi me zaboleshe od kuckanja po telefonu,al sta cu kad imam jaku potrebu da sve ovo s vama podelim.
Odgovori