Nedavno istraživanje australijskih naučnika pokazalo je da nikotinamid, oblik vitamina B3, može da smanji rizik od raka kože. Rezultati ranijih naučnih studija već su ukazali na to da nikotinamid može da podstakne reparaciju DNK i ublaži oštećenja nastala UV zračenjem...
Cvekla deluje kao pravi eliksir kada su u pitanju jetra i žučna kesa, dva organa koja su ključna za izbacivanje toksina iz organizma. Uz sve ovo, cvekla je sačinjena od velike količine vlakana koja ubrzavaju izbacivanje krajnjih produkata metabolizma hrane.
U kokosovom mleku se nalaze proteini, ugljeni hidrati, dijetarna vlakna, prirodni šećeri, vitamin C, vitamin E, vitamini B1, B6, B3, B5, B9, isto tako sadrži i selen, kalcijum, magnezijum, gvožđe, natrijum, fosfor i kalijum. Kokosovo mleko u 100ml sadrži oko 200 kalorija.
Patlidžan sadrži moliblen, folate, vitamin K, vlakna, vitamin C, mangan, magnezijum, kalijum, bakar, vitamin B3 i triptofan. Patlidžan, i pored svega toga, sadrži veoma malo kalorija i zato je idealna namirnica za sve one koji žele da oslabe par kilograma na najprirodniji način.
Kikiriki je odličan izvor vitamina E, niacina ili vitamina B3 i folata, proteina i mangana. Ali kikiriki sadrži i resveratrol, fenolni antioksidans koji se nalazi i u crnom grožđu i crnom vinu pa će konzumiranje kikirikija, ali i crnog vina, izazvati čuveni Francuski paradoks.