Svako ko je roditelj zna koliko frustrirajuće može biti hranjenje deteta koje odbija da jede sve namirnice koje mu pripremite. Iako se vi besomučno trudite da skuvate zdrav obrok, Vaše dete želi da jede samo hleb ili slatkiše i pravi Vam prave male neprilike pri svakom hranjenju.
Pokrete creva i detoksikaciju organizma će najbolje odraditi sveže povrće, luk, artičoke, brokoli, karfiol, kelj, prokelj, šargarepa, beli luk, cvekla, peršun. Kombinovanjem ovih namirnica, bogatih sumporom i glutatinom, pomoćićete svojoj jetri da iz sebe izbaci toksine.
Ukoliko želimo da svoju kožu zaštitimo od loših zraka Sunca potrebno je da koristimo kreme sa zaštitnim faktorom ili da zaštitu unosimo putem hrane. Jedite šargarepu, spanać, paradajz, dinju, mango, lubenicu, namirnice sa visokim procentom beta karotena koji će najbolje štititi našu kožu.
Silicijum dioksid je samo jedan od hemijskih elemenata koji se nalaze u krastavcu i koji čuvaju naše zglobove.Sok krastavca, pomešan sa sokom šargarepe i spanaća, poboljšava rast kose i noktiju. Isto tako, u kombinaciji sa sokom od šargarepe, krastavac ublažava simptome nastale gihtom.
Ukoliko presečete svežu šargarepu pod uglom od 90 stepeni moćićete da uočite da sredina šargarepe neobično podseća na ljudsko oko. Šargarepa je bogata vitaminima i antioksidansima, beta-karotenom, koji prevenira makularnu degeneraciju oka i omogućava da vidimo bolje.
Post menja naše navike u ishrani, manje ili više u zavisnosti od naših svakodnevnih navika. Ukoliko želimo da ostanemo zdravi moramo unositi najraličitije namirnice, banane, kruške, pomorandže, jabuke, šargarepu, brokoli, krompir, boraniju, pasulj, kukuruz, žitarice punog zrna.