Moj problem je sledeci...
Vise od mesec dana osecam tegobe na polnom organu,u vidu peckanja,zuljanja,svraba,crvenila i bola.Imam osecaj kao da imam neke izrasline koje mi smetaju, ne mogu normalno da sedim,da se krecem itd. Posetila sam ginekologa,uradila sve preglede..ultrazvukom je utvrdjeno da mi je levi jajnik mikrocistican, kolposkopijom da imam ranicu na grlicu materice, sekret mi je treca grupa, a papa druga...Zakljucak mog lekara je da je u principu sve u redu, s tim sto ja i dalje osecam sve te probleme, i cini mi se daje sve gore i gore.
Medjutim, to nije sve...s obzirom da sam upraznjavala i oralni sex,slicne simpotome osecam i u grlu...uzimala sam i bris grla doktorka mi je rekla da imam neke gljivice i da ispirem usta sodom bikarbonom i da koristim pantenol tablete.
Inace,odnose nisam imala nekoliko godina,sad sam u vezi sest meseci,imam redovne odnose,a ovi simptomi su mi se pojavili pre nesto manje od dva meseca.
Zna li neko sta mi je?
Unapred zahvalna.....
ne znam sta mi je...
Moderatori: moderato, admin, vlada99
citoloski pregled
CERVIKALNI BRIS
U citoloskom materijalu pripremljenom za analizu po metodi Papanicolau, mikroskopskom slikom preovladavaju celije iz sastava hronicne nespecificne upalwe i to brojni granulociti,limfociti i plazmociti.
Plocastoslojeviti epitel je zastupljen superficijalnim eozinofilnim i intermedijalnim bazofilnim celijama,pojedinacne i u vecim i manjim grupama delimicno slepljene leukocitima.Takodje se nalazi i manji broj endocervikalnih celija bez bitnih citomorfoloskih promena.
Vaginalni bris
Celije iz povrsinskih slojeva skvamoznog epitela i po koja intermedijalna istih citomorfoloskih osobina kao u cervikalnom brisu.Veca kolicina sluzi i detritusa,brojni leukociti pretezno granulociti i bakterije.
Elementi celijske atipije nisu nadjeni u pregledanom materijalu.
Ume li neko ovo da mi objasni...Hvala
U citoloskom materijalu pripremljenom za analizu po metodi Papanicolau, mikroskopskom slikom preovladavaju celije iz sastava hronicne nespecificne upalwe i to brojni granulociti,limfociti i plazmociti.
Plocastoslojeviti epitel je zastupljen superficijalnim eozinofilnim i intermedijalnim bazofilnim celijama,pojedinacne i u vecim i manjim grupama delimicno slepljene leukocitima.Takodje se nalazi i manji broj endocervikalnih celija bez bitnih citomorfoloskih promena.
Vaginalni bris
Celije iz povrsinskih slojeva skvamoznog epitela i po koja intermedijalna istih citomorfoloskih osobina kao u cervikalnom brisu.Veca kolicina sluzi i detritusa,brojni leukociti pretezno granulociti i bakterije.
Elementi celijske atipije nisu nadjeni u pregledanom materijalu.
Ume li neko ovo da mi objasni...Hvala