Mislim da bi bilo dobro otvoriti poseban podforum pod nazivom "Medicinska etika i pravo", u kome bi se razmenjivala znanja i iskustva o pravima pacijenata i lekara u oblasti medicine i zdravstva.
Takođe, ovde bi se dobila eventualna podrška i svojevrsna edukacija, u vidu informacija i saveta u vezi sa konkretnim problemima sa kojima se svi srećemo u našem zdravstvenom sistemu u Srbiji od ljudi koji su kompetentni za to, a učestvuju u radu ovog foruma.
Predlog za podforum "Medicinska etika i pravo"
Moderatori: vlada99, moderato, admin
Predlog za podforum "Medicinska etika i pravo"

Nema razloga da imamo predrasude, dr.
Ja uopšte nisam svadljiv čovek. Naprotiv, krajnje sam miroljubiv
, tako da... što se mene tiče nemate razloga za brigu 
A i ne mislite valjda da sam ja predložio takav podforum radi sebe? Ja i ne planiram da se nešto eksponiram tu...
Moj potpis samo izražava moju ličnu empatiju prema i sa određenom populacijom. Ne vidim u tome nikakav problem. Valjda je dozvoljena empatija?
Ja uopšte nisam svadljiv čovek. Naprotiv, krajnje sam miroljubiv

A i ne mislite valjda da sam ja predložio takav podforum radi sebe? Ja i ne planiram da se nešto eksponiram tu...
Moj potpis samo izražava moju ličnu empatiju prema i sa određenom populacijom. Ne vidim u tome nikakav problem. Valjda je dozvoljena empatija?

- nena1958
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jun 08, 2009 4:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Šteta, ako dobro vidim, nije otvoren podforum, pa ponavljam ovde svoje pitanje, jer sam ispala monstrum. Ako nije na mestu, prebacite ili brisite, ali zanima me mišljenje i lekara i ostalih clanova. Pacijent se oseca beznadezno, kad mu doktor tako kaze, posebno u psihijatriji.
Citat:
Ja imam jedno pitanje, postavicu ga i na temi pravo i etika. Radila sam kao pravnik u zdravstvu, i bila zastitnik pacijentovog prava, to je nemoguca misija.
Zanima me sta mislite o slucaju iskusnog psihijatra, koji svom pacijentu skoro na svakoj kontroli kaze da je ucinio sve sto je znao, da je nemocan, i na kraju napise recepte. Kolege smatraju da ima pravo to da kaze, a onda pricaju da je ustanova sve ucinila...a lekar nije govorio ustanova već ja. Frka je bila jod trazenja promene lekara, sa novim neiskusnim specijalizantom, punim volje i entuzijazma, pacijent se preporodio, znatno, znatno je bolje.
Sreca, mnogo je vise dobrih i savesnih lekara.
Citat:
Ja imam jedno pitanje, postavicu ga i na temi pravo i etika. Radila sam kao pravnik u zdravstvu, i bila zastitnik pacijentovog prava, to je nemoguca misija.
Zanima me sta mislite o slucaju iskusnog psihijatra, koji svom pacijentu skoro na svakoj kontroli kaze da je ucinio sve sto je znao, da je nemocan, i na kraju napise recepte. Kolege smatraju da ima pravo to da kaze, a onda pricaju da je ustanova sve ucinila...a lekar nije govorio ustanova već ja. Frka je bila jod trazenja promene lekara, sa novim neiskusnim specijalizantom, punim volje i entuzijazma, pacijent se preporodio, znatno, znatno je bolje.
Sreca, mnogo je vise dobrih i savesnih lekara.
Dok ima volje, ima i nacina.