Predlog za podforum "Medicinska etika i pravo"

Pitanja i predlozi vezani za ovaj forum. Ukoliko želite da otvorimo novu temu, predložite to ovde.

Moderatori: vlada99, moderato, admin

Odgovori
pezza
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 24, 2006 12:16 am

Predlog za podforum "Medicinska etika i pravo"

Post od pezza »

Mislim da bi bilo dobro otvoriti poseban podforum pod nazivom "Medicinska etika i pravo", u kome bi se razmenjivala znanja i iskustva o pravima pacijenata i lekara u oblasti medicine i zdravstva.

Takođe, ovde bi se dobila eventualna podrška i svojevrsna edukacija, u vidu informacija i saveta u vezi sa konkretnim problemima sa kojima se svi srećemo u našem zdravstvenom sistemu u Srbiji od ljudi koji su kompetentni za to, a učestvuju u radu ovog foruma.
Slika U Srbiji se svake godine ubije 150.000-200.000 nerođenih beba... To je pravi prenatalni genocid... Slika
elisab
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 10:34 pm

Post od elisab »

Zvuci zanimljivo, moja podrska........
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

pezza,

ideja je veoma dobra, ali je vec u startu Vas potpis sa slikom i tvrdnjom o prenatalnom genocidu iskljuciv i ne inspirise na diskusiju - jer sluti na svadju...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
pezza
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 24, 2006 12:16 am

Post od pezza »

Nema razloga da imamo predrasude, dr.

Ja uopšte nisam svadljiv čovek. Naprotiv, krajnje sam miroljubiv :D, tako da... što se mene tiče nemate razloga za brigu ;)

A i ne mislite valjda da sam ja predložio takav podforum radi sebe? Ja i ne planiram da se nešto eksponiram tu...

Moj potpis samo izražava moju ličnu empatiju prema i sa određenom populacijom. Ne vidim u tome nikakav problem. Valjda je dozvoljena empatija?
Slika U Srbiji se svake godine ubije 150.000-200.000 nerođenih beba... To je pravi prenatalni genocid... Slika
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Nismo se razumeli. Mislim da je vec samo isticanje takve empatije i takvog stava predrasuda... Ali, "da ne sirim vasionu", nije svrsishodno.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
nena1958
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 08, 2009 4:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od nena1958 »

Šteta, ako dobro vidim, nije otvoren podforum, pa ponavljam ovde svoje pitanje, jer sam ispala monstrum. Ako nije na mestu, prebacite ili brisite, ali zanima me mišljenje i lekara i ostalih clanova. Pacijent se oseca beznadezno, kad mu doktor tako kaze, posebno u psihijatriji.
Citat:
Ja imam jedno pitanje, postavicu ga i na temi pravo i etika. Radila sam kao pravnik u zdravstvu, i bila zastitnik pacijentovog prava, to je nemoguca misija.
Zanima me sta mislite o slucaju iskusnog psihijatra, koji svom pacijentu skoro na svakoj kontroli kaze da je ucinio sve sto je znao, da je nemocan, i na kraju napise recepte. Kolege smatraju da ima pravo to da kaze, a onda pricaju da je ustanova sve ucinila...a lekar nije govorio ustanova već ja. Frka je bila jod trazenja promene lekara, sa novim neiskusnim specijalizantom, punim volje i entuzijazma, pacijent se preporodio, znatno, znatno je bolje.
Sreca, mnogo je vise dobrih i savesnih lekara.
Dok ima volje, ima i nacina.
Odgovori