Voleo bih da sam zbog necega drugog naleteo na ovaj forum,ali sta je tu je. "Zaradio" sam upalu facijalnog nerva i sada ne mogu da se nasmejem kao covek . Moja leva strana lica je nepomicna.Poceo sam da primam terapiju u vidu injekcija i nekih tableta.Rekose mi da cu morati i na neke terapije i da sam verovatno pokupio neku zescu promaju.Ono sto me zanima je nesto o ovoj bolesti i kakve terapije mogu i treba da se rade,mislim pre svega na masiranje lica,koliko otprilike traje opravak itd...
U optimalnim uslovima, periferna pareza se leci medikamentozno i fizikalnom terapijom oko 304 mseca, i uglavnom se povlaci sa jedva primetnim posledicama.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
"Ispravljanje" lica se primeti kod pojedinih pacijenata veoma brzo, vec posle par sedmica, ali je potrebno bar 2-3 meseca da se to ne primecuje "iz daleka'. Bar takvo je moje iskustvo sa pacijentima koji se lece kod mene i kod kolega neurologa i fizijatara.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Ljudi i ja sam imao parezu facijales,spucala me promaja u autu i naravno nisam mogao da se nasmejem kao covek.Primao sam inekcije tj.blokade,i isao na elektro-stimulaciju nerva,hvala Bogu sve se dobro zavrsilo,zivac se povratio nakon 35-40 dana,posledica malih ima,ali su totoalno neprimetne,samo ih ja mogu osetiti.Sad me zanima,sta bi bilo kada bi mi se to opet desilo,da li bi mi lice,nedaj Boze ostalo krivo ili bi se opet vratilo??Da li se to nekome vise puta desavalo?
Takodje bi hteo da pitam,da li je u redu uzimati svaki dan B vitamin u tabletama,ja uzimam i mislim da se bolje osecam kad ga koristim.Hvala vam unapred i ne bi nikome pozeleo da mu se to desi...ODBVRATNO JE
HVALA