Nadutost stomaka

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

j0cca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 17, 2006 12:18 am

Nadutost stomaka

Post od j0cca »

U zadne imam problem s nadutoshcu stomaha,mada bitnih razloga za to nema ,imam 24 god, redovno se bavim sportom,ne jedem previshe masnu hranu,ne konzumiram alkohol i cigarete...sve u svemu vodim zdrav zivot kolko toliko i sto je najgore uvek mi je bio ravan stomak...takodje tu nadutost prati i neznatno povecanje kilograma.Da li je ovo problem koji trazi odlazak kod doktora ili se moze reshiti nekim cajevim,nekim mozda diureticima, necim sto se moze kupiti u apoteci bez recepta.Takodje koliko u ovome moze da pomogne hidrokolon terapija, kao i gde se ona izvodi u bgd i kolika je cena,posto adekvatne informacije nisam mogla naci na netu.
ovo je moje prvo pitanje na sajtu za koji mislim da je jako koristan i dobar
hvala
slavadej
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 19, 2006 9:40 am

Post od slavadej »

Pre dve godine imala sam slicne probleme,sa neprestanim podrigivanjem i u jednom trenutku stomak mi je bio toliko nadut da je popucala koza okolo stomaka cinimi se u toku noci.
Jedna prijateljica mi je rekla za extrat od kombuhe, jedne skopske firme,
narucila sam i vec nakon nedelju dana konzumacije osetila sam kako mi stomak splasnjava i nema onog dosadnog podrigivanja...
Ne znam da li je to bilo virusno ili ne, ali jos dva puta mi se desio isti problem i opet sam ga veoma brzo sanirala sa kombuhom
Ekstrat od kombuhe jedinstven u svetu,energetska bomba, podize imunitet, opusta nervni sistem, jako antikancerogeno dejstvo, cistac krvi. Ucinite nesto i za vase zdravlje....
skorpija_jarac
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 5:10 pm

Post od skorpija_jarac »

imam isti problem... jesam se ugojila, ali na stomaku to nije salo, vec se nadujem kao zaba, na dodir, moj stomak je tvrd kao kamen, i obicno pocinjem da se nadimam popodne i uvece ne mogu da disem...

nema veze sa kolicinom hrane, jer mi se naduje i ako ne jedem skoro nista...

ne znam koji je lek za to...?
Besana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 02, 2006 9:53 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Besana »

Isti problem je i mene pratio. U sloveniju sam poslala krv i poslalil su mi koju hranu ne smem jesti, vec nakon 1 mesec zaboravila.
Probala skoro SVE na nasem i evropskiom trzistu.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Izbacila sam iz ishrane sve stvari koje nadimaju (boranija, grasak, kupus, kiseo kupus...). Primetila sam i da burno reagujem na salate i zitarice. Doduse neki put mi se stomak naduje ujutru i kad samo popijem vodu. Mislim da to ima veze i sa balansom dobrih i losih bakterija u crevima. U svakom slucaju ako to duze traje treba proveriti kod lekara. Meni su otkrili Kronovu bolest, ali nemoj da se sekiras, nadutost ne znaci automatski i da si bolestan. Ja sam imala jos brdo drugih simptoma. Nije lose da kad ti se bas puno naduje stomak zapises sta je bilo na jelovniku. Tako mozes da vidis da li je u pitanju neka konkretna hrana (ako se ponavlja svaki put) ili nije vezano za ishranu. Mislim da u apotekama ima tabletica koje ublazuju nadimanje, a mozes i da probas onaj jogurt Activia.....
darko_88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 18, 2007 4:17 pm

Post od darko_88 »

I ja imam veliki problem sa nadutoscu stomaka. NE znam od cega je to, ne verujem da je od hrane, ali isto tako ne verujem da je od nekih bakterija. :roll: ne znam da li to ima veze sa time sto mi je ceo zivot zacepljen nos(posto imam devijaciju), pa malo brze jedem nego drugi. Isto tako, cuo sam da i gazirano pice, proizvodi belog brasna, kafa, alkohol, cigarete, a narocito zvake(koje ja zvacem skoro svaki dan) nadimaju stomak. Stoga iskreno molim bilo kog ko ima neka znanja o ovome ili licna iskustva da mi pomogne. Mozda je to zbog disanja na usta, mozda zbog neceg drugog,ne znam ni sam! MOLIM ZA POMOC
darko_88
Novi član
Novi član

Post od darko_88 »

Pa sta je ovo, nije valjda da niko ne zna neko resenje za moj slucaj??
darko_88
Novi član
Novi član

Post od darko_88 »

????
:( :( :( :( :( :(
danijel_86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 09, 2007 6:10 pm

Post od danijel_86 »

@ darko

zvake ne nadimaju nego naduju stomak. a ti ces do kraja zivota imati nadut stomak, to je 100%, jer ti se organizam navikao na taj nacin zivota
pozdrav
dalibor_d4cha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 05, 2007 11:11 pm

STA DA RADIM?

Post od dalibor_d4cha »

pa sta je ovo, jel ovaj danijel citav? I ja imam problema sa nadutim stomakom, doktor mi je proporucio sab simpleks , a posto njega nema u nijednoj apoteci, zamena za njega je gasvan. Planiram sutra da ga kupim, a i nije skup(oko 80 din). Samo sto nisam siguran bas dal ce mi pomoci, jer je on i za gasove, a ja nemam bas neki problem sa gasovima. Moj VELIKI problem je sto verovatno dok jedem, brzo jedem i gutam vazduh, pa mi je uvece stomak uvek ko da sam u petom mesecu trudnoce. A doktor mi kaze da nema potrebe da idem kod interniste, jer je ujutru kad se probudim, stomak za nijansu manji. MOLIM ZA POMOC!!!!!! Sta da radim
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Pa istina je da kad zvaces zvake gutas vise vazduha. Isto tako i ako dises na usta dok jedes. Ja sam polako naucila da vise disem na nos i pomoglo je. Gazirano pice u svakom slucaju treba izbaciti, pa cak i kiselu vodu. Inace te tabletice koje su u principu za gasova pomazu kod nadutosti. Na taj nacin se izbacuje visak vazduha koji se nasao u zeludcu i crevima. Meni bar pomazu....
tanja89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 6:40 pm

Post od tanja89 »

i ja imam slican problem ko dacha,ali sporo jedem a stalno mi je nadut stomak, ne znam sta da radim. Pomozite ljudi!
margareta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 4:41 pm

Post od margareta »

narode jeste rigorozno, ali uradite test tolerancije na hranu. postajem dosadna s tim, ali stvarno pomaze :D
Danda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 10, 2007 10:45 pm

NIJE TO TAKO STRASHNO

Post od Danda »

Moracu prioritet da dam devojkama \ zenama. Proverite jajnike! Nije smesno.
Ukoliko je ipak u pitanju hrana, ako jedete kikiriki, kokice i ostale "grickalice", znajte da je to uzrok nadimanja. Isto vazi i za gazirana pica. Manje hleba, vise kretanja, manje spavanja popodne, vise pesacenja i - stomak ce biti ravan kao daska!
Ponavljam, devojke, proverite jajnike! :P
Uhvati zvezdu padalicu!
Danda
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Osecaj nadutosti moze da ima razlicite uzroke, pa je i lecenje razlicito. Najcesci uzroci i principi lecenja:

1. Kaskadni ili ptoticni (spusteni) zeludac, u kome se hrana duze zdrzava, pa je vise izlozena kiselini. Lecenje Cisapom ili klometolom.

2. Aerofagija, nesvesnio gutanje vazduha, tokom jela i izmedju jela. Lecenje: sedativi, promena nacina ishrane, dugo zvakanje, Gasvan, Cisap.

3. Poremecaj lucenja pankreaticnih enzima. Lecenje: Pankreatin ili Digestal uz jelo

4. Poremecaj crevne flore. Lecenje: Probiotic kapsule.

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori