Nadutost stomaka

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zmaj76 »

Ćao sanny , piše u uputstvu,veruj mi da sad ne mogu to da ti kažem,ne znam,a pesma je od Mike Antića,htela sam drugu da stavim ,ali je preduga,inače obožavam Miku...
Slika
LethalThreat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 12:17 pm

Post od LethalThreat »

Da li neko može da mi objasni slijedeću situaciju:

Naime, vrlo često mi se dešavaju nagla nadimanja. Uglavnom, često se zna desiti situacija da u toku 48 sati moje tijelo doživi totalnu transformaciju. Jedan dan budem izuzetno zadovoljan sa odrazom u ogledalu, dok nakon prespavane noći, bukvalno, izgledam kao da sam u toku sna dobio 15 kilograma. Svaki dio tijela doslovno bukne, trbuh, ruke, obrazi, struk ...

Takav ciklus traje u prosjeku 4, 5 dana, nakon čega se ponovo "izduvam" i dobijem svoj prvobitni izgled. Ovakvi mikrociklusi se neprestano izmjenjuju.

Da li neko ima ideju o čemu bi se moglo raditi?
lovelight
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 01, 2009 1:45 pm

Re: Nadutost stomaka

Post od lovelight »

molim vas da mi neko pomogne, ne znam vise sta da radim. Ujutro kad se probudim stomak mi je ravan, acim popijem casu vode on se naduje, i to uglavnom donji dio stomaka. Imam par kg vise ali nikad ranije nisam imala ovakav problem. Kao da mi je taj dio stomak pun vazduha. Imam problema sa varenjem vec duzi period, mozda je to uzrok? Kako da resim ovo?
Hvala
hypo011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 15, 2010 2:24 pm

Post od hypo011 »

Treba uraditi analize krvi na Heliko bakteriju, ali posto to nije najpouzdanije,
skuplja i bolja varijanta je ureaza test (znaci duvanje). Mislim da se to radi na KBC Bezanijska
kosa.
Druga stvar ili prva kod tih nadimanja je uraditi test na kandidu. Znaci kopro kultura.
Znaci pokakis se na neki cist papir, recimo A4, uzmes nekim stapicem sa pocetka, sredine i kraja.
I stavis to u onu casicu za urin i odneses u laboratoriju. Izvinjavam se na slikovitom opisivanju,
ali tako su i meni opisivali. Verovatno je bitno.
Ne znam da li se radi neki test na kandidu iz krvi. Mnogi kandidu ne uzimaju za ozbiljno,
ali ona moze da pravi velike probleme. Inace kandidu izazivaju antibiotici, kvasci i slatkisi.

Ako se utvrdi ova bakterija ili kandida treba preci na poseban rezim ishrane uz lekove.
Za kandidu nista slatko, secer i belo brasno izbaciti potpuno, kvasce.
Nije laka ta dijeta ali daje rezultate ako se striktno pridrzava
ljucca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 31, 2010 5:40 pm

Post od ljucca »

Takodje imam onako srednje velik stomak pa me interesuje da li je dovoljno da radim po 20 trbusnjaka dnevno (10 ujutro - 10 uvece) ovj broj trbusnjaka jer sam tek poceo?

Unaprijed hvala! :)
floopy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 09, 2010 1:50 pm

Post od floopy »

Nadutost sam uspio preboliti tako da sam uveo zdraviju prehranu. Prije sam jeo puno masnije i mislim da me zato mučila nadutost.
Kreni zdravo jer zdravo čovek ima 100 želja, bolestan samo jednu.
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 06, 2010 2:52 pm

Post od Stejsi »

Imam Kronovu bolest u remisiji je ali u poslednje vreme mi se dešava da do uveče sam kao balon..ujutro obučem farmerke do uveče sam u trenerkama i trudničkoj tunikici..Najviše mi smeta kad imamo neko slavlje ili idemo u goste.Bolje mi da nadjem neki izgovor da ne idem nego da se mučim.Sad listam po netu i nema mi druge nego da predjem na supice šargarepice ako neko zna nešto što još pomaže nake piše.. :-?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Можда да пробаш са алкализацијом организма по књизи "Алкализуј се или умри" јер вероватно имаш кандиду.
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

ja da je imam? :o samo mi još kandida fali i ćao zdravo...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Немој ништа да се штрецаш. :D Алкализација ти можда помогне и код крона. Никако не може да буде штетно јер се само ради о начину исхране и избегавању неких намирница које много закишељавају организам.
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

aa_aca napisao:Немој ништа да се штрецаш. :D Алкализација ти можда помогне и код крона. Никако не може да буде штетно јер се само ради о начину исхране и избегавању неких намирница које много закишељавају организам.
E sada bi lepo molila da mi stavite ovde sve o alkalizaciji... :-?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Све о алкализацији? Па нисам ја Теодор. :lol:

Нађи књигу и проучи је:
http://www.esotheria.com/telesni-hram/3 ... ili-umrite
http://www.novo-doba.net/Alternativna-m ... arudi.html
http://www.4shared.com/office/aUcb1dmL/ ... _dr_T.html
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 28, 2008 2:31 am

Post od Beki-Reki »

Jeste probali sa mekinjama?
Primetio sam da u zadnje vreme imam pa cu probati sa njima kao i kombuhom pa cu videti rezultate.
Iwa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am

Post od Iwa »

Da li je neko čuo za FODMAP dijetu?
makarelenteee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 19, 2023 12:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od makarelenteee »

Tablete za mršavljenje - https://rs.greenbarleyplus.com Pijem mesec i po dana. Prvi mesec - 4,5kg a drugi mi se cini da ce biti slicno.
Odgovori