frenulum breve

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

anchyca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 27, 2006 7:48 pm

frenulum breve

Post od anchyca »

Mom decku je postavljena dijagnoza-gore navedena,u pokusaju da mu pomognem raspitivali smo se po privatnim ordinacijama o ceni intervencije nakon cega smo dosli do zakljucka da su cene astronomske s obzirom na cinjenicu da se radi o operaciji koja se radi u lokalnoj anesteziji i da procedura traje oko 5 minuta.
Ono sto me zapravo interesuje da li neko zna kakva je procedura u drzavnim ustanovama i gde je najpogodnije uraditi to(a da je na teritoriji Beograda),dalje, da li je potrebna cirkumcizija s obzirom da smo culi da se u pojedinim situacijama i to radi , koliko traje oporavak i da li je bolno?
uplink
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 30, 2006 8:33 pm

Post od uplink »

Frenulum Breve - no reason for circumcision

http://www.circumstitions.com/Frenbrev.html
Wlada
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 09, 2004 1:00 am

Post od Wlada »

Ja sam radio na studentskoj poliklinici, i nije me nista bolelo sem inekcije...
Kazu da oporavak traje oko tri nedelje...
Wlada
Aktivan član
Aktivan član

Post od Wlada »

Imam jedan problem... Kao sto sam rekao. uradio sam na studentskoj poliklinici operaciju frenuluma.... I proslo je oko nedelju i po... Medjutim, muci me jedan problem... Desava mi se da mi bude krvi u gacicama, pa me zanima da li bi bilo dobro da ranu ispiram sa necim kako bi zarasla brze i bolje... Ili to tako treba da krvari....

H V A L A
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

jos uvek i posle 3 nedelje ti povremeno krvari??
Wlada
Aktivan član
Aktivan član

Post od Wlada »

Ne rekao sam posle nedelju i po... tj, sad je proslo oko 12 dana.... Mislim juce i danas mi nije krvarilo, nadam se da nece vise.... Nego me plasi da ne dodje do krvarenja prilikom sexa... Mislim taj deo kozice ispod glavica je predvidjen da ima taj frenulum, pa me brine da ne pocne da puca....
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Moras da se suzdrzis od seksa dok potpuno ne zaraste.Ne bih da te plasim ali povreda arterije koja se nalazi ispod te zilice zavrsava se usivanjem na urologiji jer se krvarenje tesko zaustavlja.
Wlada
Aktivan član
Aktivan član

Post od Wlada »

Razumem ja to... Nego me interesuje, da lli moze da dodje do pucanja kozice recimo posle mesec dana (nadam se da ce dotle da zaraste...) ili recimo posle godinu dana...

Znaci, da li je sad ta kozica ispod osetljivija?? Da li ce ona ojacati, i da li bi bilo dobro mazati necim....???
uplink
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 30, 2006 8:33 pm

Post od uplink »

kako su meni objasnili ne moze ponovo da pukne...jednom kad zaraste to je to-pitali su me-oces li istrpis 5 min bola i da vise ne brines,ili ces da sacekas,i sve ce biti ok...a posto mrzim da cekam :)
anchyca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 27, 2006 7:48 pm

Post od anchyca »

Da li je istina da postoje neke vezbe za taj problem,kako bi se eventualno kozica razvukla,tj. frenulum?!Mislim, ja ne verujem ali sam cula pa bi mi znacilo da mi kaze neko ako zna, da li je hirurski nacin jedini put?
Wlada
Aktivan član
Aktivan član

Post od Wlada »

Pa sad.... Sugurno postoje.... Predpostavljam da bi izgledale tako sto bi se kozica svaki dan prevlacila preko, i tako polako istezao frenulum... E sad koliko bi to trajalo??? Mozda godinu, dve.... Zavisi koliko treba da se iztegne... I pri tom je moguce da frenulum puca, mozda bi to i bolelo.... A i dal bi se cilj postigao... Mislim da je lakse stisnuti zube 5 min... mada nista ne boli, sem inekcije....

mislim najbolje bi bilo otici kod urologa, i sta on kaze...

PoZ
BlimBlim
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 02, 2006 12:32 am

Post od BlimBlim »

Wlada napisao:Mislim da je lakse stisnuti zube 5 min... mada nista ne boli, sem inekcije....
Na koje mesto ubrizgaju injekciju, ako se moze znati ? Nije valjda direktno u q.... ?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

ehehe..jeste direktno u q ali je to potkozno bas ispod zilice i stvarno ne obli koliko bi ti mogao da pretpostavis :-D
BlimBlim
Novi član
Novi član

Post od BlimBlim »

Onda valjda nije toliko strasno :-? pomislio sam da igla ide dublje :o

E, sad, zanima me jos nesto...ako se kod mene utvrdi da je frenulum prekratak (to mi se vise cini nego da je fimoza u pitanju), kako se frenlum ustvari odstranjuje ? Da li ga samo secnu po sredini, ili se "polukruznim zahvatom" uklanja taj deo kozice ?

Vidim da ljudi ovde pricaju o sitnim krvarenjima koja se pojavljuju cak po dve nedelje nakon intervencije. Kad pogledam taj frenulum, nesto i ne vidim da je toliko "bogat" krvnim sudovima (skoro da je providno koliko je tanak)...kako to da onda toliko sporo zarasta ?
BlimBlim
Novi član
Novi član

Post od BlimBlim »

Wlada napisao:Ako te je nekad ujeko komarac za Q.......... E to vise boli....
:lol: :lol: Nije, na svu srecu...ne dam ja komarcima da bas svugde grickaju :lol: :lol:
Odgovori