frenulum breve
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
frenulum breve
Mom decku je postavljena dijagnoza-gore navedena,u pokusaju da mu pomognem raspitivali smo se po privatnim ordinacijama o ceni intervencije nakon cega smo dosli do zakljucka da su cene astronomske s obzirom na cinjenicu da se radi o operaciji koja se radi u lokalnoj anesteziji i da procedura traje oko 5 minuta.
Ono sto me zapravo interesuje da li neko zna kakva je procedura u drzavnim ustanovama i gde je najpogodnije uraditi to(a da je na teritoriji Beograda),dalje, da li je potrebna cirkumcizija s obzirom da smo culi da se u pojedinim situacijama i to radi , koliko traje oporavak i da li je bolno?
Ono sto me zapravo interesuje da li neko zna kakva je procedura u drzavnim ustanovama i gde je najpogodnije uraditi to(a da je na teritoriji Beograda),dalje, da li je potrebna cirkumcizija s obzirom da smo culi da se u pojedinim situacijama i to radi , koliko traje oporavak i da li je bolno?
Imam jedan problem... Kao sto sam rekao. uradio sam na studentskoj poliklinici operaciju frenuluma.... I proslo je oko nedelju i po... Medjutim, muci me jedan problem... Desava mi se da mi bude krvi u gacicama, pa me zanima da li bi bilo dobro da ranu ispiram sa necim kako bi zarasla brze i bolje... Ili to tako treba da krvari....
H V A L A
H V A L A
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
Pa sad.... Sugurno postoje.... Predpostavljam da bi izgledale tako sto bi se kozica svaki dan prevlacila preko, i tako polako istezao frenulum... E sad koliko bi to trajalo??? Mozda godinu, dve.... Zavisi koliko treba da se iztegne... I pri tom je moguce da frenulum puca, mozda bi to i bolelo.... A i dal bi se cilj postigao... Mislim da je lakse stisnuti zube 5 min... mada nista ne boli, sem inekcije....
mislim najbolje bi bilo otici kod urologa, i sta on kaze...
PoZ
mislim najbolje bi bilo otici kod urologa, i sta on kaze...
PoZ
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
Onda valjda nije toliko strasno
pomislio sam da igla ide dublje
E, sad, zanima me jos nesto...ako se kod mene utvrdi da je frenulum prekratak (to mi se vise cini nego da je fimoza u pitanju), kako se frenlum ustvari odstranjuje ? Da li ga samo secnu po sredini, ili se "polukruznim zahvatom" uklanja taj deo kozice ?
Vidim da ljudi ovde pricaju o sitnim krvarenjima koja se pojavljuju cak po dve nedelje nakon intervencije. Kad pogledam taj frenulum, nesto i ne vidim da je toliko "bogat" krvnim sudovima (skoro da je providno koliko je tanak)...kako to da onda toliko sporo zarasta ?

E, sad, zanima me jos nesto...ako se kod mene utvrdi da je frenulum prekratak (to mi se vise cini nego da je fimoza u pitanju), kako se frenlum ustvari odstranjuje ? Da li ga samo secnu po sredini, ili se "polukruznim zahvatom" uklanja taj deo kozice ?
Vidim da ljudi ovde pricaju o sitnim krvarenjima koja se pojavljuju cak po dve nedelje nakon intervencije. Kad pogledam taj frenulum, nesto i ne vidim da je toliko "bogat" krvnim sudovima (skoro da je providno koliko je tanak)...kako to da onda toliko sporo zarasta ?