Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
BlimBlim napisao:Onda valjda nije toliko strasno pomislio sam da igla ide dublje
E, sad, zanima me jos nesto...ako se kod mene utvrdi da je frenulum prekratak (to mi se vise cini nego da je fimoza u pitanju), kako se frenlum ustvari odstranjuje ? Da li ga samo secnu po sredini, ili se "polukruznim zahvatom" uklanja taj deo kozice ?
Vidim da ljudi ovde pricaju o sitnim krvarenjima koja se pojavljuju cak po dve nedelje nakon intervencije. Kad pogledam taj frenulum, nesto i ne vidim da je toliko "bogat" krvnim sudovima (skoro da je providno koliko je tanak)...kako to da onda toliko sporo zarasta ?
Eh, pa nije valjda da gornje i donje "parce" frenuluma ostane da visi ? A estetika ?
Da li ima neki website gde se moze videti slika sa primerom....cisto da znam kako izgleda "odradjeni posao".
A ovo za oporavak ? Vidim da se ljudi zale da nedeljama nakon intervencije imaju problem sa povremenim krvarenjem.
Ljudi ja imam problem da me je frenulum duzi nego sto treba(kazu urolozi),pa imam problem da mi zbog toga kozica spadne sa glavica i ostane ispod njega!Ja je vratim,ali ona prilikom hodanja spadne,isto se desava i posle erekcije!Da li neko zana kako da resim ovaj problem,tj. da li je moguce hiruski skratiti frenulum?Nisam obrezan!
stexi napisao:Ljudi ja imam problem da me je frenulum duzi nego sto treba(kazu urolozi),pa imam problem da mi zbog toga kozica spadne sa glavica i ostane ispod njega!Ja je vratim,ali ona prilikom hodanja spadne,isto se desava i posle erekcije!Da li neko zana kako da resim ovaj problem,tj. da li je moguce hiruski skratiti frenulum?Nisam obrezan!
Ne znam kako se moze smanjiti frenulum ako je veliki ali se moze preseci i resis taj problem on i nema neku bitnu funkciju. E sada ako ti kozica i dalje visi... to vec ne znam.
Ja sam operisao pre nedelju dana taj frenulum i meni je prokrvarila rana,,kolko citam ovde to je normalno al nisam siguran posto me je Doca izlozio da vec posle 2 dana mozes da imas normalan sexualni odnos :Diznabadacu ga sutra kad odem na kontrolu
mene su ti doktori razocarali skroz, a mozda sam se i sam razocarao, naime, vise im ne verujem toliko-ne znaju oni toliko koliko mi mislimo da oni znaju.
"Trebalo bi..."
"Mozda je od..."
"Ne bi trebalo..."
nista decidno-egzaktno, sve je mozda oce, a mozda i nece...
meni je jedan poznat urolog odradio cirkumciziju, konci pukli, niko to nije ni primetio zbog kraste na tom mestu, i odsustva infekcije, posle 2 i po nedelje kad sam trebao da se tusiram, krasta spala, ostala "rupa" na jednom mestu
za NG ja umesto na nekoj zurci, u poseti urologu, on u fazonu, pa to vam je od mokrenja. Jaoj, ja poludeo, pa da su mi rekli da tako nesto moze da se desi od mokrenja, pa kateter bih trazio; posle, nije od mokrenja, od erekcije-temperamenta, ma popizdeo sam. Doktor u fazonu nije to nista, ja se na vasem mestu ne bih plasio. Onda dve nedelje mazanja neke masti, i ekstremne traume, i na kraju je sve ok zaraslo.
Ja ga pitam za te male otoke iznad i ispod sava, kad ce to splasnuti-"Pa trebalo bi...", i sve tako nesto neodredjeno. Sva sreca pa mi je jedan prijatelj koji je obrezan ispricao, da mu je trebalo 5-6 meseci da mu se sve normalizuje...
Poenta je-Surfuj po netu-raspituj se-budi na oprezu
ni doktori ne znaju sve
Mozda je tako kod obrezivanja...ipak je frenulum mnogo jednostavnija operacija od obrezivanja....evo sad sam dosao sa kontrole i on mi je priznao da me je zezao da bi lakse pristao na operaciju,,sva sreca rekao mi je da je sve ok i da ponekad prokrvari jer se nocu desi da dodje vise puta do erekcije i onda se to malo razdvoji i prokrvari i nije nista strasno,,,,kaze da preoces zalecenja varira i zavisi od coveka do coveka,,,kod nekog je nedelju dana a kod nekog 3 nedelje