Potres mozga?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Potres mozga?

Post od andjelija81 »

Pre 2 sata sam nepaznjom udarila glavom o zid, sa strane. Jako me je zabolelo i odmah sam legla na debeo tvrdji jastuk. Kada sma ustala, poceo je da me boli i vrat (a ne znam da li zbog udarca ili tog neudobnog jastuka) i cela glava, a na mestu udara sam osecala blago peckanje.
Nemam mucninu, povracanje, ni vrtoglavicu. Uspela sam da dremnem pola sata i malo se bolje osecam, ali me jos uvek pomalo boli glava i vrat.
Konsultovala sam se sa jednom medicinskom sestrom koja radi na neurologiji i ona mi je rekla da najverovatnije nije u pitanju potres mozga, da popijem nesto za bolove, stavim hladnu oblogu i malo danas mirujem, a ako mi ne bude dobro, da ipak kasnije odem kod lekara.
Sta vi mislite, moze li ovo biti ozbiljno? :(
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Samo da se javim. Nisma isla kod lekara jer mi je popodne vec bilo dosta bolje.
Nocas sam malo spavala (4 sata), otisla na ispit umorna i izmrcvarena. . .i tamo je pocela da je boli glada sa obe strane, kao i vrat .. .osetila sam u povratku i laku nesvesticu i umor. Sad ne znam jel to od nespavanja i menstruacije koja je u toku ili je to posledica povrede ? :-?
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Post od remi »

Nije potres mozga, a normalno je da boli kao i bilo gde da se udariš na drugo mesto. Eh, koliko sam ja puta rasturila glavu o zid, vrata, prozor, pa čak i o saobraćajni znak ("nije hteo da se skloni sa trotoara").
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Ja ne znam sta je sa mnom. . . .Bila sam na putu 2 dana, aiko se sad pitam kako sam uopste smela sa povredom glave da idem. Uglavnom juce sam imala tahikardiju sa pulsem 105 :o a od jutros je ponovo pocela da me pomalo boli glava. Osecam kao lako peckanje sa strane udarca, ukocen mi je vrat i lak osecaj nesvestice kad hodam (kao po jajima). Takodje i ziganje levog uva , kao kada me zbog promaje boli polovina glave, takav osecaj . .. mada me povremeno boli i desno.
Sad sam pocela da se brinem .. . A vec je proslo skoro 6 dana od povrede. Da li je moguce da se smetnje jave tek sad i da li je ovo stvarno nesto ozbiljno?? :o
Bojim se da nemam neki hematom ili da nije doslo do nekog ostecenja pri udarcu?? :roll:
Moja okolina mi kaze da sam pod stresom i da sam se samo jako uplasila i da je nesto opasno da bi se vec javile mnogo vece smetnje .. . Ne znam sta da mislim . . :(
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

meni ovo sa bolom u uvetu lici na upalu uha, i mozda nema nikakve vet+ze sa padom. od upale uha, mozda osecate i glavobolju, i dezorjentisanost... ovo mi je iz licnog iskustva.

nadam se da je sve ok, da ce proci...
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Iskreno receno, mene je to uvo pocelo da ziga i pre udarca. Desavalo mi se da me zbog promaje npr boli pola glave, vrat sa te strane, uvo, slepoocnica. . .ali i povreda bila bas sa te strane, pa mi se strah zbog toga pojacava. Nadam se da nije nista opasno, jer je danas vec sesti dan. . . :roll:
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Post od sedefasta »

Najverovatnije da nije ništa tako ozbiljno, ali zašto pobogu mučite sebe ovako? Idite do lekara, tražite uput bar za neurologa, neka Vas pregleda i biće sve jasno kao dan.

Poznajem momka koji je nezgodno skočio u bazen hotela u Turskoj, počinju užasne glavobolje, vraća se posle par dana avionom za Srbiju gde mu kažu da ga to bole sinusi (!!!?!!!), prolazi još nekoliko dana a njega i dalje stravično boli glava (ali samo boli!), odlazi u Švajcarsku autobusom (gde su mu roditelji) i tamo mu lekari konstatuju epiduralni hematom (posle više od 10 dana od povrede!!!) i ne mogu da veruju da je živ i na nogama sve to prošao!

Naravoučenije izvucite sami.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Neurolog ce joj reci da tripuje, pitace je da li je gubila svest pri udarcu, da li je imala mucninu, povracanje i veliku pospanost, ona ce reci da nije, neurolog ce je poslati kuci uz konstataciju da se ne radi o potresu mopzga i savet da ako ne prestane da somatizuje i panici poseti psihijatra. Izgubice silno vreme prvo cekajuci uput od lekara iopste prakse, pa onda cekajuci da stigne na red kod neurologa, a zatim (ukoliko jeste nesto) u daljem cekanju.
Ovde jedino igra snimak lobanje, bez mnogo gubljenja vremena - privatna radioloska praksa, rtg snimak (oko 1500-2000) glave odnosno CT glave (oko 4000), i ako nesto ima (tipa hematoma koji se formirao danima) videce se. Ako se ne vidi nista, onda lepo stvarno prosetati kod psihijatra zbog hipohondrijasenja.

P.s. Po mom skromnom misljenju, panika.
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član

Post od sedefasta »

Garfield napisao:Neurolog ce joj reci da tripuje, pitace je da li je gubila svest pri udarcu, da li je imala mucninu, povracanje i veliku pospanost, ona ce reci da nije, neurolog ce je poslati kuci uz konstataciju da se ne radi o potresu mopzga i savet da ako ne prestane da somatizuje i panici poseti psihijatra. Izgubice silno vreme prvo cekajuci uput od lekara iopste prakse, pa onda cekajuci da stigne na red kod neurologa, a zatim (ukoliko jeste nesto) u daljem cekanju.
Ovde jedino igra snimak lobanje, bez mnogo gubljenja vremena - privatna radioloska praksa, rtg snimak (oko 1500-2000) glave odnosno CT glave (oko 4000), i ako nesto ima (tipa hematoma koji se formirao danima) videce se. Ako se ne vidi nista, onda lepo stvarno prosetati kod psihijatra zbog hipohondrijasenja.

P.s. Po mom skromnom misljenju, panika.
U pravu ste...

Možda i nije baš bio zgodan trenutak da podelim ovu moju priču, ali nadovezala mi se na temu savršeno, šta ću...

U svakom slučaju, da je nešto ozbiljnije, i simptomi bi bili vrlo, vrlo ozbiljni. No ipak neurološki pregled nije na odmet.
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Kada sam juce procitala prvi post koji je napisala sedefasta, dobila sam pravi napad panike!! Lezala sam, bilo mi je lose, uhvatila me nesvestica i nervoza. .. . Uzbunila sam celu kucu, mama je htela istog trenutka da me vodi u privatnu ambulantu na snimanje glave. . .
ALI, pokusala sam da se priberem. Prosetala popodne, popila nesto za opustanje, malo porazgovarala sa verenikom. . .i bilo mi je bolje.
Opet me pomalo boli uvo, slepoocnica i glava. . vrat mi je napet i bolan. Ali, naglasavam da to nije prvi put jer mi se isto desavalo dosta puta. Problem je sto je povreda bila bas sa te strane, pa mi je to stvorilo paniku da je to od toga.. . :-?

Evo ovako. Ja se nadam da nije nista ozbiljno jer je proslo vec 8 dana. Razgovarala sam sa medicinskom sestrom sa neurologije koju poznajem i koja ima iskustva sa takvim slucajevima i ona mi je rekla da ne brinem toliko jer da je nesto ozbiljnije u pitanju, ja ne bih mogla da normalno funkcionisem, i bilo bi odavno nekih znakova da nesto nije u redu.

Resila sam da sacekam jos 2,3 dana. . .ako se ispostavi da se nista ne desi (ne padnem ili umrem za to vreme), onda znaci da sve ove senzacije nisu posledica udarca, vec napada panike i somatizacija. .. Onda cu da se malo ozbiljnije pozabavim svojom hipohondrijom! Nadam se da ce Gargield biti tada na forumu da mi da neke smernice. Nadam se da se cujemo uskoro! :roll: :lol:
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član

Post od sedefasta »

Zaista se iskreno izvinjavam što nisam malo bolje razmislila pre nego sam u odgovor uvrstila i pomenutu "anegdotu". :(
Biće to sve u redu, mislim i da ste Vi sami sada već toga svesni.

Srdačan pozdrav :)
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

sedefasta, nisi ti draga nista kriva. Ja sam samo jako osetljiva u zadnje vreme. Potrebno je da cujem bilo sta pa da se upanicim i da budem sto potpuno sigurna da ce se to isto i meni desiti. Prolazim kroz osetljivo razdoblje, dosta toga mi se desava . .
Veceras putujem Na Ostrog sa verenikom i mamom da bi njoj citali molitve za zdravlje jer je bolesna. :( Imala sam strah da putujem sa ovom povredom, ali sam ipak resila da rizikujem i odem! Nadam se da ce sve biti u redu i da cu bar malo naci dusevni mir koji mi je toliko potreban.
POZZ :wink:
Odgovori