Smanjeni trombociti trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Smanjeni trombociti trudnoci

Post od D.J. »

Pozdrav svima,

trenutno sam u 38 nedelji trudnoce, i posto su mi zakazali prijem u bolnicu sledece nedelje , dali su mi spisak nalaza koji treba da uradim...

Izmedju ostalog (sve dobro,krvna slika..) samo su mi trombociti smanjeni granica je 150-400, a ja imam 133....

Da li je to opasno , posto je vezano za zgrusavanje krvi, a ja samo sto se nisam porodila..inace aPTT je 28 sec (ref. 24-35)

pozdrav
PIPICA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 12:04 pm

Post od PIPICA »

Ja sam u 34 nedelji i imam isti problem.Meni su smanjeni i sad su mi 119. S obzirom da si ti to prosla molim te napisi mi kako si prosla na porodjaju ? Pozdrav
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Re: Smanjeni trombociti trudnoci

Post od ivamatic »

D.J. napisao:Pozdrav svima,

trenutno sam u 38 nedelji trudnoce, i posto su mi zakazali prijem u bolnicu sledece nedelje , dali su mi spisak nalaza koji treba da uradim...

Izmedju ostalog (sve dobro,krvna slika..) samo su mi trombociti smanjeni granica je 150-400, a ja imam 133....

Da li je to opasno , posto je vezano za zgrusavanje krvi, a ja samo sto se nisam porodila..inace aPTT je 28 sec (ref. 24-35)

pozdrav
Ako referentne vrednosti ovako malo odstupaju znaci 150 je donja granica , ti imas 133,za nekih 17 jedinica to i nije neka bas patologija.Gledaju se samo ako su vrtednosti dosta manje od 150.Moras da obavestis svog ginekologa,ali aj mislim da tu nece biti nekih problema problema,moze da se koriguje ishranom sve,a i krvna slika nije neka konstanta,vec za par dana bila bi drugacija veruj mi...Kao i krvni pritisak ujednom momentu nam skoci naglo,da bi u sledecem se normalizovao.Nemoj mnogo da se opeterecujes ovim,samo je vazno da tvoj doktor sve zna i bices ti ok.

Zelim ti sve najbolje! :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
D.J.
Aktivan član
Aktivan član

Post od D.J. »

Sto se samog porodjaja tice sve je proslo dobro, malo je duze trajalo...a sto se tice krvne slike i porodjaja, sve je bilo u redu...kad su me primili u bolnicu i kad sam imala pregled kod inerniste, ja sam je zamolila da mi urade jos jednom analize..i rezultati su bili bolji..a i inace sa ovim predhodnim mi je rekla da je to ok i da nisu velika odstupanja...evo sad imamo bebca od mesec ipo dana....i pravi je delija

pozdrav
D.J.
Aktivan član
Aktivan član

Post od D.J. »

pardon od dva meseca i ipo.....
Odgovori