aterom

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
biljana80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 05, 2008 11:46 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

aterom

Post od biljana80 »

Imam na glavi iza desnog uveta malu kuglicu (kao cvoruga).
Glava me non stop boli i boli me to mesto na dodir.
Doktorka kaze "upalio se ateromcic".
Dobila sam sinoderm gel da koristim.
Moze li neko da mi malo pojasni sta je aterom i zbog cega nastaje?
Da li je to opasno?
Hvala unapred!!!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Aterom je degeneracija unutrashnjeg sloja arterije sa nakupljanjem masnih supstanci!

Neretko se operishe ako je potrebno a ako ne predstavalja nikakvu smetnju shto se tiche obavljanja neke funkcije nema potrebe uklanjati ga osim iz chisto estetskih razloga!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
devoted
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 22, 2008 1:07 pm

Post od devoted »

Jednom upaljen aterom postaje sklon tome pa se cesto upala ponavlja. Treba smiriti upalu nekom antibiotskom kremom a ako je aterom veci i sa sirim lokalnim crvenilom nekada se ukljuce i tablete antibiotika. U toj situaciji se odlucuje o eventualnom hirurskom skidanju ateroma. Ponekad pojava ateroma na nezgodnom mestu sklonom povredjivanju(pregibi,oko kragne i sl)dodatno ubrzaju odluku o intervenciji. Pozdrav!
Marijana BG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2018 2:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: aterom

Post od Marijana BG »

Zelim sa svima da podelim svoje iskustvo sa lecenjem upaljenog ateroma.
Naime, upalio mi se aterom blizu prepone, bio je bolan, crven i otecen, velicine sljive. Otisla sam kod hirurga, koji nije zeleo da operise pod upalom, (jer onda anestezija ne deluje i bude preveliki rez) i dobila sam antibiotik. Citala sam mnogo na raznim sajtovima i forumima na tu temu, i iznenadilo me je pisanje jedne devojke da je mazala Flogocid i da je aterom nestao. Kupila sam tu kremu u apoteci i mazala nekoliko puta dnevno 20 dana - otok i crvenilo su nestali, sve je postalo ravno, kao da tu nikad nista nije bilo. Nisam sigurna da li je nestala samo upala, i da li aterom jos uvek negde ispod koze postoji, ali ja vise nemam problem i ako ovako ostane necu ici na operaciju. Flogocid je cudo, da nisam na svojoj kozi probala, ne bih verovala.
Odgovori