Mucnina!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
novosadjanin20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2008 1:02 pm

Mucnina!

Post od novosadjanin20 »

Pozdrav za sve!
E ovako, meni vec traje mucnina oko mesec dana, znaci javila se tamo negde oko nove godine. Meni se ucnina javljala najvise ujutru i kako je dan odmicao sve manje i manje... Oko nove godine mi je bas bilo lose jedva sam jeo i to... javio sam se bio doktoru i prepisao mi je dijetu nedelju dana. Svega sam se pridrzavao i bilo mi je bolje i bolje i nakon 5-6 dana opet lose... javio sam se doktoru i prepisao mi je REGLAN da pijem i da za nekoliko dana vadim krv i uradim text na neku bakteriju... meni je bilo bolje od tog leka ali opet se malo javaljala mucnina koju nisam ni primecivo nekad ko liko je bilo slaba... nisam se javio doktoru jel sam isao na jahorinu za koji dan i sad sam se vratio sa jahorine. Na jahorini mi je bilo skroz ok, jako malo muka i sad evo mi je muka ali ne neizdrzljiva. Sta to moze da bude? Ako je neka bakteria koliko se leci itd... mozete li da mi objasnite pojedinosti itd...?
Unapred zahvalan!
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Htedoh reci 'mozda ste trudni?" a onda shvatih da ste musko! :)

No. Moze se raditi i helikobakteru, bakteriji koja moze da napadne zeludacnu sluznicu i izazove gastritis, cir i/ili povecano lucenje kiseline.

Obzirom na mucninu koja dugo traje, neophodno je uraditi gastroskopiju d abi se ustanovilo pravo stanje zeluca i izeo uzorak za ispitiovanje na helikobakter. Ispitivanje na helikobakter takodje se moze uraditi i iz krvi. Ukoliko ste pozitivni, postoji protokol lekova koji se uzimaju za uspesno lecenje ovog problema, ali nju Vam moze prepisati samo gastrolog po uradjenoj dijagnostici i postavljanju dijagnoze. POzdrav
novosadjanin20
Novi član
Novi član

Post od novosadjanin20 »

sutra radim testove i videcu sta je za koji dan, kontam i ja da je ta bakterija samo da nesto teze ni je :-?

A sta je to gastroskopija? Kakav je to pregled?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Gastroskopija je pregled zeludca. Vrsi se uz pomoc sonde koja se proguta. Malo je neprijatan ali nista ne boli...
novosadjanin20
Novi član
Novi član

Post od novosadjanin20 »

Izvadio sam krv i sve je ok, normalna mi je krvna slika. Nemam helikobakteriju! Meni je i dalje muka ujutru ali ne toliko strasna kako dan odmice meni je bolje i bolje... Doktor mi je reko jos 2-3nedelje da se hranim normalno i ako bude ovako kako je sad da mu se javim da mi da uput za gastrologa.
Ja se ovih dana da ne kazem tripujem u glavi da ne daj Boze imam rak zeluca :o :roll:
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Kada bi se rak zeluca manifestovao jutarnjim mucninama, bez ostale obilne simptomatologije i klinicke slike, 100% pacijenata bi od istog umiralo a dijagnoze bi se postavljale u prosekturama! :roll:
Ne preterujte! Imate ili neku hijatus"hernijicu" ili hronicni gastritis ili neki polip ili problem sa zucnom kesicom...svakako - nista sto se ne da "elegantno" resiti. :D
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori