ŠTA POSLE LLETZ ? MOLIM ZA SAVET :DR OBGYIN I DR PEDJA !

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

ŠTA POSLE LLETZ ? MOLIM ZA SAVET :DR OBGYIN I DR PEDJA !

Post od zmaj76 »

Pozdrav svima ! :) Ja sam već izložila svoj problem u okviru teme" ranica na grliću " , ali sam dobila savet da otvorim novu temu ,ako želim da mi neko od doktora odgovori,tj.da primeti moje pitanje, pa to i radim. Pa ponavljam ono što sam napisala:
Pozdrav svima,zaista mi je drago sto postoji ovakav forum gde mozete potraziti pomoc,savet,podrsku i dobiti ih i od strucnjaka i od osoba koje su pregrmele mnogo toga.
Pokusacu ukratko da se predstavim i objasnim svoj problem:
Imam 31 god.neudata,bez dece,rekla bih nepusac,vrlo retko zapalim jednu cigaretu.
Radim,relativno stresan posao,u prodaji,sa strankama,inace veciti student prava
Ako je i ovaj podatak vazan:sexualno neaktivna vec par godina
Vec 10 god.imam hronicnu upalu jajnika,lecenu u studentskoj polikl.dugo,ogromnom količinom antibiotika i vaginaleta,dva puta poliflaminom i jednom zagrevanje janika, za to vreme mi ginekolog nije ukazao na to da imam promenu na grlicu,mozda je tad i nije bilo. Tek 2005 na jednom sistematskom pregledu mi je receno da imam ranicu koju moram da lecim i da se obratim svom ginekologu,inace je papa bio 2 a sekret 3 sa dosta leukocita i bakterija. Koristila sam poliginaks. Ja sam to ignorisala godinu dana,iz razloga sto se u student.poliklin.više nisam lečila, a nisam mogla da se odlučim za novog gin. I kada mi je ,u državnoj ambulan. prilikom pregleda prokrvario grlic-ja sam se osvestila i otišla privatno-pronađem gin.koja me je lečila u student.polikl. i odem na pregled 20/7/2006
. Nalaz kolposkopije : pod ekrterima izuzetno pojačana sekrecija ,oko orificijuma veće grubo ektopija,periferno od ektopije cirkularno i na prednjoj i na zadnjoj usni grlića postoji veliki mozaik:SCH negativan( šta je to sch ?)
Na zadnjoj usni izrazito proširen krvni sud odakle kontaktno krvari
Pvu dug 1,5 cm,čvrst,gladak,pokretan,neosetljiv
Uterus ; u avf,mali,čvrst,gladak,pokretan,neosetljiv
Adnexa i parametrija: desno zadebljana i osetljiva ,levo lako zadebljana
Papa : 3 , pojačano bojenje parabazalnih ćelija ( hiperhromazija ) za biopsiju
Brisevi : na chlamidiu-negativan, mikoplazma i ureoplazma i gljivice –svi negativni; nađena escherichia coli,zatim lečenje visirenom
U septembru bris cerviksa-nema patogenih klica
Prvo me je doktorka savetovala ,dok nije stigao rez.papa da se ova moja promena samo prati , da bi mi rekla da moram na biopsiju.
Urađena je ,ali u kbc-u,ne privatno kod nje jer sam bila ogorčena njenim stavom
Nalaz biopsije od 8/9/2006 : tri sivkasta elastična isečka,prečnika od 3-5 mm,isečci ektocerv.sluznice(zona transformacije) sa manjim ognjištima lakostepene displazije ( low grade sil) i isečak endocervikalne sluz. Sa znacima epidermizacije i umerenog hroničnog endocervicitisa. Dr koja je uzela isečak savetuje konizaciju,jer neka druga metoda lečenja,po njoj neće imati trajnijih rezultata, ali sam se ja pre rezultata biop.raspitala i saznala za LLETZ.
LLETZ facta est 2/10/2006 u drugoj privatnoj gin.ordinaciji,ph nalaz od 9/10/2006: cervicitis et endocervicitis chronica,srednjeg stepena. Skvamozni epitel na pojedinim mestima pokazuje lako pojačanu keratozu,zatim hiperplaziju bazalnog ćelijskog sloja sa papilomatozom,kao i displaziju epitela lakog stepena ( cin 1 ,low grade sil) na jednom mestu. Epitel pojedinih ćelija pokazuje postojanje skvamozne metaplazije.
Sve naredne kontrole ok,i kod ginekologa koji je radio lletz,ali koji ne radi papa test, i u ginek.ordinaciji gde mi je rađena kolposkopija jer tu rade papa,sve ok,7/6/2007 grlic dobro formiran ,papa 2 ,v.sekret 3
Nova kontrola u istoj gin.ordinaciji,14/12/2007:grlic odlično formiran,kaze dr da imam novi grlić i da ne brinem,uterus bo,desna adnexa zadebljala i neosetljiv ,leva velič.jajeta i osetljiv. Po podne ISTOG DANA dođem na UZ,koji inače radi drugi ginek.u toj ordinaciji, zbog bolova koje imam već duže vreme,mada ja imam hronične bolove u stomaku i veoma bolne ali uredne menstruacije,nalaz Uz :uterus u avf ,dužine 35x25 mm,ovarijumi-levi 48x34 sa nekol.pojedinačnih cisti dimenz.8-12 mm sa čistom tečnošću,desni 29x15 mm , neprsnuti folikuli ,a dr koji je radio kolposk. i papa saopštava rezultat: papa 2 i 3,ne može da se odluči,diskarioza endocervikalnih ćelija,savet curettage endocervixa.Ja sam dosta čitala na forumu o konizaciji i o svim analizama koje moraju da se urade pre odluke na istu,ali tek nakon lletz,ali ja definitivno nemam sreće sa ginekolozima a ni iskustva ni znanja o tim promenama
Uglavnom,ta endocerv.kiretaža je urađena ,u lokalnoj,dat mi je pentrexil da pijem , i ja čekam rezultat,mada je gin.prokoment.nešto u fazonu da mu to liči na upalu. Pa čemu onda sve to ?
Moje veliko pitanje je : šta dalje ? kako ? gde ? MOLIM VAS ZA SAVET !!!
Inače sam prvi put na forumu i valjda ću uspeti da ovo pošaljem na pravo mesto
HVALA UNAPRED
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Jos jednom - svaka cast na iscrpnom opisu. Ja ti na zalost ne mogu pomoci, ali evo, da podigem temu pa ce ti se valjda neko strucan javiti.
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

ZA MAJMUNCHE

Post od zmaj76 »

HVALA TI NA SAVETU !!! MORALA SAM PRVI PUT DA BUDEM ISCRPNA, DA NEŠTO NE ISPUSTIM.
POZDRAV,DO SKOROG ODGOVORA !!!! 8)
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

ZA DR PEDJE DJ I OBGYN-MOLIM ZA SAVET !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post od zmaj76 »

ZAISTA MI JE ŽAO ŠTO OČIGLEDNO MOJ PROBLEM I OVA TEMA UOPŠTE NISU INERESANTNI,KAO DA NIKO U OVOJ ZEMLJI NIJE IMAO ILI NEMA SLIČNIH PROBLEMA. SVI IMAJU EXTREMNO DOBRE I SAVESNE GINEKOLOGE. :evil:
A NAŠIROKO SE PRIČA O SVAKAKVIM TEMAMA , DA NE POVERUJEŠ....
ZAISTA MI JE ŽAO ŠTO PITANJE PROMENA NA GRLIĆU I RAĐENIH RAZNIH INTERVENCIJA NIJE BITNO
:cry:
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

ZAISTA OD SRCA ŽELIM SVIMA SVE NAJBOLJE U NOVOJ GODINI,ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU PA SVE OSTALO !!!!!
POZDRAV OD ZMAJA ! DO SLEDEĆEG DRUŽENJA U NOVOJ 2008!!!!!

"Sve ono loše u nama potiče od straha, a sve dobro od ljubavi."
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

I meni je jako zao sto nema odgovora na tvoju temu, volela bih da znam nesto o tome pa da mogu makar da pomognem nekim komentarom. Kao sto i sama vidis, doktori ovde biraju "pacijente" po nekom samo njima znanom kljucu.

Evo stavljam ovaj komentar da podignem temu, valjda ce ti se neko javiti...

(Mislim da, iako najcesce traze vise informacija - kada neko stavi sve informacije, mrzi ih da citaju, kao sto ih mrzi da nas do kraja saslusaju kada dodjemo u ordinaciju, cast izuzecima.)
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

HVALA MAJMUNCHE

Post od zmaj76 »

Meni su stigli i rezultati ph analize endocervikalne sliznice po kojima postoji promena koja "mora da se prati" !!!! Ne znam ni sama više gde da idem po "savet"! Od kako mi je dijagn.promena na grliću išla sam kod nekoliko "dobrih" lokalnih ginekologa,što privatno,što u kbc.svako je savetovao različito.
Ovom poslednjem ,kod koga idem na analize i kontrole ,ostavih poslednji put više od 160 eura za desetak dana( daleko od toga da žalim!!!!!!! ) ,da ne bi našao za shodno da izađe iz tople sobe da protumači rezultat,nego mi ga uručila med.sestra !!!! Tek kad sam ja bila kategorična i zahtevala objašnjenje on je izašao,pa u fazonu to je što je , to se prati itd.nemate vi šta da pijete..bla,bla,preporučio aloju,(koju on i prodaje,ko da ja nisam čula za aloju!!!!) Pa kao dođite na kontrolu za 3 meseca !!!!!
Nije frka,doći ću,radim pa imam novca,a šta da nemam?!!!!!!
Nego meni se čini da smo mi žene,naročito neupućene,prepuštene raznoraznim priučenim kasapinima!!!( valjda ovo dobro napisah :lol: !!!)
Nego mene interesuje i hpv tipizacija,čula sam da rade to na vma,ima li uopšte efekta raditi je sad ? A čitala sam i da si ti nešto pisala o prenošenju hpv virusa i prilikom zaštićenog odnosa ( mislim na prezervativ ),da li je moguće ? Pa kako se onda štititi ?
HVALA TI ŠTO SE JAVLJAŠ! :wink:
SVE NAJBOLJE U NOVOJ !!!! NA PRVOM MESTU ZDRAVLJE!!!!
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Ti si zaista zena-zmaj :D

Meni je jedan ginekolog rekao da HPV teoretski moze da se prenese tokom seksa sa kondomom (jer vag. sekret ne ostaje u kondomu, itd), ali da je to izuzetak...

Ja sam radila test na HPV i bio je negativan, mada me je posle PedjaDj uplasio da to je samo na najcesce tipove virusa, ne na sve i da to moze da bude lazno-negativan rezultat. Pitacu doktorku.

Nalazim se u Americi i odlucila sam da placam lekarku koja mi se svidja, ne prima osiguranje i jako je skupa, ali zato odgovara na moje emailove, imam njen mobilni, uvek je tu. Imala sam neki neodredjeni bol u stomaku i napisala joj email na njen Uskrs - ona me zvala u roku od 2h (nista ne naplacuje osim redovnog pregleda, sve ove druge konsultacije su gratis). Kao i ti, ni ja ne zalim pare, ali makar dobijem normalan tretman i ljudski odnos (pre svega - to). Nekad kad citam komentare ovde pomislim kako je medicina zaista kod nas u uzasnom stanju bas zbog te (ne)kulture.

Ali ti najbolje znas ovo, mnogo bolje od mene, pa da ti dalje ne govorim.

Mozda da pokusas nekog drugog ginekologa (opet, znam!), ali ne vidim sta bi drugo moglo biti resenje. Cula sam da su mnogi koji ovde nisu dobili odgovor na neko pitanje postavili pitanje ginekolozima na sajtu www.21dan.com i da su dobili odgovor za 24h. Ja sam to probala i stvarno - javio mi se lekar na email koji sam dala kada sam se registrovala i odgovorio...

Nadam se da ces uspeti da se ispetljas iz ovoga. Ginekologija je stvarno kompleksna i mislim da ne moze da se radi "pausalno" pa joj nazalost nisu dorasli svi ti lekari-kasapini-mesari koji su tu bransu odabrali da bi ih muzevi dobro castili za porodjaje...
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

HVALA,SVAKAKO ĆU PROBATI,PA SE JAVLJAM !
POZZZZ..... :lol:
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

REZULTAT PH ANALIZE:ECC,OD 28/12/2007

Post od zmaj76 »

EVO,ZA SVAKI SLUČAJ ĆU PONOVITI REZULTAT ECC I U OKVIRU OVE TEME ,KOJU SAM JA OTVORILA ,REZULTAT PH ANALIZE ENDCERVIKALNE SLUZNICE:
Endocervicitis chronica,lakog stepena,pokrovni epitel na pojedinim mestima pokazuje postojanje inkompletne ks skvamozne metaplazije.takođe,nalaze se i tri sitna fragmenta skvamoznog epitela sa znacima lako pojčane keratoze i sa znacima hiperplazije bazalnog ćelijskog sloja
Dr mi kaže,preko telefona kada sam zvala da proverim da li je stigao rezultat: prvo da promena mora da se prati,da moram što pre da rešavam pitanje rađanja,da moram desetak dana da pijem antibiotike zbog upale,da bi mi rekao kada sam otišla po nalaz i bil vrlo glasna i kategorična da mi objasni zbog čega je ta promena i šta ja da uradim po tom pitanju,rekao da to nije strašno ,to može tako da bude godinama bez straha da preraste u kancer,da ne moram ništa da pijem ?!!!!
Da dolazim češće na kontrole,pa mi je preporučio aloja gel,koji inače on prodaje, a ja sam već pila taj gel !

MOLIM VAS ZA SAVET:ŠTA I KAKO DALJE ? KONTROLE ,ANALIZE,LEČENJE,JAČANJE IMUNITETA,NEKE VAGINALETE,BILO ŠTA,MOLIM VAS ,ZAISTA MI JE POTREBAN SAVET.
HVALA VAM UNAPRED
Korisnikov avatar
sandla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 8:37 pm

Post od sandla »

samo da podignem temu jer me je u celoj prici odusevilo koliko si strpljenja imala da ispises sve... nadam se da ces dobiti pravi odgovor... pozdrav i puno srece
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Hvala ti,sandla,mada sam već iskritikovana od strane dr Peđe što upadam u teme koje me se ne tiču,malkice sam ga jurila po raznim temama u nadi da će pročitati moj problem i da će me posavetovati, al je ok,biću strpljiva,KAŽU :STRPLJEN SPAŠEN! NADAM SE...Mada ima i mnogo većih problema na ovom svetu,ko će rešavati to sve.... :wink:
HVALA ! POZDRAV!
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Primetila sam da je dr obgyn svraćala na forum....
Pozdrav za našu cenjenu doktorku! :D
dudulence
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 23, 2006 1:10 am

Post od dudulence »

Na brzinu cu ti napisati nesto posto posle ET moram da lezim.Decembra 2005.mi je odradjena LEETZ, zbog promene na grlicu materice.Naravno, pre toga je uradjena biopsija kojom su utvrdjene promene LSIL i HSIL.Tipizacijom su utvrdjeni virusi 16 i 18.Najgori,naravno da sam bila jako uplasena.Sve je odradjeno savrseno.Prvo sam isla svaka 3 meseca na kontrolu, pa na 6, a sada mi je dr rekla da nece da me vidi godinu dana.Ja sam prezadovoljna tom dr i toplo ti je preporucujem.To je ordinacija "Dr Bojovic" na Novom Beogradu u Yu Biznis centru.Dr se zove Tatjana Bojovic.Sada sam ok, i kao sto vidis odradjena mi je VTO i sada cekam rezultat.
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Za gđicu Zmaj76

nalaz Vam je sasvim dobar, možda je moga da se odradi nešto manji zahvat tj. Loop ekscizija.

Nadalje radite jednom godišnje PAP i ne brinite previše.

Sve najbolje u Novoj godini i želim Vam da pronađete "pravog doktora"

Pozdrav DrPeđaDj
Odgovori