NORMALNA TEZINA BEBE STARE 2,5 MESECA

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
nesat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 11:07 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

NORMALNA TEZINA BEBE STARE 2,5 MESECA

Post od nesat »

Da li je normalna tezina bebe stare 2,5 meseca 4800 grama i da li u ovom slucaju treba poceti sa prihranjivanjem?

Molim forumase i lekare za odgovor.

Bicu zahvalan ja i moja svastika, koja me je zamolila da ovo pitam. :)
CUVAJMO SVOJE ZDRAVLJE!
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Normalna težina bebe stare 2,5 meseca

Post od Ksenija72 »

Koliko je bebica bila teška prilikom rodjenja? Bebe koje sisaju trebalo bi nedeljno da napreduju 200g-No, ako beba lepo spava, pune su joj pelene, stolica joj je boje senfa, nije plačljiva, nemirna ili razdražljiva onda nema razloga za brigu. Bebe koje sisaju imaju svoj ritam hranjenja a i apetit im se smanjuje kada su vrućine...bar je moje dete tako reagovalo. Što ne uzmeš grafikon rasta do prve ili druge godine-ima ih u savetovalištima za bebe.
Pozdrav
nesat
Aktivan član
Aktivan član

odgovor

Post od nesat »

Hvala na odgovoru! Gde mogu naci na internetu taj grafikon! Inace, Bebica je bila teska na rodjenju oko 3100 grama.
CUVAJMO SVOJE ZDRAVLJE!
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Normalna težina bebe stare 2,5 meseca

Post od Ksenija72 »

U pitanju je UNICEF-ova brošura i dobila sam je u savetovalištu na jednoj od prvih kontrola. Inače imaš divnu UNICEF-ovu službu pedijatrijskih sestara koje rade 24h na telefonu Halo za zdravu bebu-011-323-73-57 i 011-323-73-58 Njihov telefon možeš naći i u Politici na stranici-važni telefoni. Kad god sam bila zbunjena zvala sam njih. Sjajne su, posebno sestra Snežana koja radi sredom uveče.
Ksenija
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

Ma šta joj fali, to je skoro pa 5kg a nema ni tri meseca!

Ako je ona vesela i zdrava opusti se i ako ručka dobro (sisa).

Moja Anastasija je napunila 2 godine i ima 10,5kg, to je već za brigu, jer je za godinu dana dobila jedva pola kila!
Slika
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

Ovo je ipak pitanje za pedijatriju ali posto je vec ovde da kazem i ja da je to tezina sasvim normalna: moja cerkica se isto rodila sa 3.100 u bolnici je najmanja kilaza bila 2.700.Sada posle 2 meseca ima 4.500 sto je znaci sasvim normalno a i doktorka mi je to isto rekla. I meni su rekli da bebe normalno dodaju nedeljno po 200gr.
Sve najbolje!
nesat
Aktivan član
Aktivan član

hvala

Post od nesat »

Hvala na odgovoru! Pitanje sam postavio i na pedijatriji i tamo dobio odgovarajuce odgovore, kao i ovde!

Hvala svima u moje i ime moje svastike!
CUVAJMO SVOJE ZDRAVLJE!
Odgovori