Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Koliko je bebica bila teška prilikom rodjenja? Bebe koje sisaju trebalo bi nedeljno da napreduju 200g-No, ako beba lepo spava, pune su joj pelene, stolica joj je boje senfa, nije plačljiva, nemirna ili razdražljiva onda nema razloga za brigu. Bebe koje sisaju imaju svoj ritam hranjenja a i apetit im se smanjuje kada su vrućine...bar je moje dete tako reagovalo. Što ne uzmeš grafikon rasta do prve ili druge godine-ima ih u savetovalištima za bebe.
Pozdrav
U pitanju je UNICEF-ova brošura i dobila sam je u savetovalištu na jednoj od prvih kontrola. Inače imaš divnu UNICEF-ovu službu pedijatrijskih sestara koje rade 24h na telefonu Halo za zdravu bebu-011-323-73-57 i 011-323-73-58 Njihov telefon možeš naći i u Politici na stranici-važni telefoni. Kad god sam bila zbunjena zvala sam njih. Sjajne su, posebno sestra Snežana koja radi sredom uveče.
Ksenija
Ovo je ipak pitanje za pedijatriju ali posto je vec ovde da kazem i ja da je to tezina sasvim normalna: moja cerkica se isto rodila sa 3.100 u bolnici je najmanja kilaza bila 2.700.Sada posle 2 meseca ima 4.500 sto je znaci sasvim normalno a i doktorka mi je to isto rekla. I meni su rekli da bebe normalno dodaju nedeljno po 200gr.
Sve najbolje!