Vocne kiseline-uticaj na pojavljivanje akni

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Alex4ex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 3:55 pm

Vocne kiseline-uticaj na pojavljivanje akni

Post od Alex4ex »

Sa mojom doktorkom sam se dogovorio,da za nekih nedelju dana,ako nema novih akni na licu,znaci ako nema upala,odem na seriju tretmana sa vocnim kiselinama.Ona mi je rekla da kiseline osim sto sredjuju manje oziljke,istovremeno smanjuju verovatnocu pojavljivanja novih akni i smiruju-sredjuju lice zato sto vracaju neki balans licu (pff,ovo kao da je reko Joda iz Star Warsa) i smanjuju lucenje sebuma.

Da li je to stvarno tako? sta vi mislite,pogotovu me zanima da cujem misljenje doktorki sa foruma.

Hvala unapred.
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Lu »

Nisam doktorka-al' imam jako dobro iskustvo sa vocnim kiselinama, radila sam otprilike desetak tretmana(Murad), 1xnedeljno, i to sam krenula onda kad mi je lice bilo u haosu od upale...
I ovo sto ti je rekao lekar je i moje iskustvo-a ja sam , veruj mi imala uzasne probleme.....
Tako da slobodno kreni sa tim tretmanima.....bez bojazni !
Pozdrav!
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Vocne kiseline deluju seboregulatorno, smanjuju "mascenje" koze, i sprecavaju pojavu novih primarnih i sekundarnih akni. Jednostavno receno, na neki nacin menjaju fiziologiju koze.Imaju duboku moc penetracije, cak do derma, i osim sto vrse hemijski piling(redukuju sitne oziljke i bore) uspesno se koriste kod masne koze. Jedina kontraindikacija za vocne kiseline je rozacea i terapija tretinoinom(roacutanoim). Isto, izbegava je aplikovanje AHA na primarne akne(upalne), zato postoji enzimski piling, pa kada se situcija samiri, rade se AHA.
Samo napred, veruj mi, bices zadovoljan rezultatima!
Ovo ti govorim ne iz licnog, nego iz profesionalnog iskustva!
Kada bi nasli nesto tako efikasno u terapiji suve i osetljive koze(kao sto su enzimi i kiseline efikasni u terapiji masne koze) ja bih bila presrecna!
Pozdrav,
Dragana
Alex4ex
Novi član
Novi član

Post od Alex4ex »

e alal vam vera kad ovako brzo odgovoriste.I to na najbolji moguci nacin. Hvala puno!
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

Alex4ex napisao:e alal vam vera kad ovako brzo odgovoriste.I to na najbolji moguci nacin. Hvala puno!
Ne može da ti škodi, POD USLOVOM da ne čačkaš, tj. ne kopaš lice u tom periodu. Znači, sva ogledala izbaci iz kuće na 2-3 nedelje i problem rešen. :wink: I naravno, strogo izbegavaj sunce (u suprotnom, ostaće ti fleke)

poz
Alex4ex
Novi član
Novi član

Post od Alex4ex »

Dobro,sad mi je jasno kako i sta da radim. E sad jos neka pitanja koja mi padaju na pamet.

1) znaci ne smem na sunce.Dobro,da li to znaci da treba da stalno stavljam neku kremu za zastitu od sunca (koju preporucujete?) i npr. kad je oblacno napolju?

2) koliko sam ja ukapirao tretman se radi jednom nedeljno (ili jednom na dve nedelje,tako nesto).E sad,ja za negu lica koristim Proactiv.Sad kad uradim tretman kiselinama,da li smemi dalje da ga koristim,ili treba da pravim neke pauze?

3) Recimo odradim nekoliko tretmana kiselinama,i resim da ipak pocnem sa Roaccutanom. Da li smem odmah da pocnem ili treba da sacekam neko vreme?

Hvala svima na odgovorima!
Puno pozdrava
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član

Post od DRAGANA 15 »

Sto se tice dnevne kreme sa zastitinim faktorom najbolja je Hyseke emulzija25+. Ona je odlicna za masniju kozu.
A sto se tice Proactiv solution, niko ne zna sta tacno ulazi u njegov sastav. Tako da ti ja ne bih preporucila da ga mazes dok si na tretmanima, posto moze da sadrzi retinoide, a kombinacija kiselina i retionoida nije zgodna za kozu.
Roacutan neka ti ostane kao poslednja nada, odradi kiselina koliko je potrebno, pa ako ti ne pomognu(u sta ja cisto sumnjam) sacekaj 15-ak dana, pa pocni sa lekom.
Pozz
Lu
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lu »

Alex4ex, dok sam ja radila tretmane kiselinama , lekarka mi je savetovala da nista od preparata -AGRESIVNIH, ne koristim, jer su tretmani vocnim kiselinama dovoljni.Tako da sam ja tokom tretmana koristila najobicniju apotekarsku kremu-hidratantnu i umivala se sebamed gelom za umivanje.
Tada je bilo stvarno oblacno , tako da nikakav zastitni faktor nisam koristila, a evo i sad dolazi jesen , tako da mislim da ti nece trebati.
Obavezno posle kiselina sacekaj, jer koza ce duze vreme da ti bude nezna , pa mislim da ne bi trebao da je maltretiras proactivom i tome sl.(pogotovo sto dosta njih na ovom forumu ne hvali BAS taj proactiv).
Pozdrav , i pisi kad pocnes...da vidimo rezultate !!!
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

Ljudi,
da li vocne kiseline deluju samo na ozljke ili sprecavaju i pojavu akni?!
Ja cu za neki dan da pocnem da koristim Dercome Active,to je sa vocnim kiselinama zar ne!
Eeee,ne zavaravajte se sa Proactivom,nije ni za sta,to vam kazem da ne gubite vreme sa njim!!Na njegovom sajtu imate sastojke!

Smem li ja uopste ovu kremu da koristim na svoju ruku,skroz me zbuniste!Dragana?????????Meni je lice dobro i najmanje sto zelim je da opet dobijem akne i crvenilo :cry: :cry: :cry: :evil:

Alex4ex,ne mesaj Proactiv ni sa cim,ako ne zelis bum na svom licu!Imam losa iskustva sa njim!!!!!!!!
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član

Post od DRAGANA 15 »

Bobo, smes da koristis Dercome, nema zasto da ti se desi BUM. I da, vocne kiseline deluju i na oziljke i seboregulatorno, dakle smanjuju mogucnost nastanka akni.
Sto se tice zastitne kreme, moje pravilo je- obavezno zastitni krem. Izvesna kolicina UV zraka prodire i kroz oblake.... To ne mora biti Hyseke(bilo bi dobro ali ne mora). Ukoliko je problem cena, u apoteci Sanafarm prave fenomenalni krem sa spf, Biobody Paris ima odlican gel sa spf koji uopste nije skup.
I kada radis tretmane AHA nema potrebe za agresivnim kremam, medjutim najbolji rezultat se postize kada nakon zavrsenih tretmana, jos neko vreme koristis kremu sa vocnim kiselinama. To se zove produzena kucna nega.
PS Bobo, nije sunce sve sto sija. Uvek postoji mogucnost da ne napisu citav sastav kreme. Znas ono cuveno: "profesionalna tajna". Ja sam veliki skeptik prema neistrazenim carobnim preparatima!
Lu
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lu »

bobo 001 , koliki procenat kis. sadrzi DERCOME ACTIVE !?
Pozdrav
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Ja cu u bobino ime,posto trenutno ne krstari netom:)

Dercome active sadrzi 10% AHA kiselina.
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Tu sam,tu sam!Da 10%,pa rekoh dal mi nece to biti mnogo za pocetak!
E pa to mi treba i za oziljke,ali i protiv novih akni!Nije problem koliko je,samo mi reci koja je najbolja krema sa spf!
Dakle da koristim Dercome Active AHA 10% kremu neko vreme pa da nastavim sa nekom kremom sa vocnim kiselinama!Kao npr.?????
Pa ja sam jedan od onih koji posezu za stvarima sa dobrom reklamom,ali na greskama ucim(mada nakon nekog vremena opet nasednem)!!!!Svakodnevno imam kontakt sa "profesionalnom tajnom"iako je to vec javna tajna,ali necu o tome!

Tako ako neko zna neku dobru spf kremu neka javne,a znam da UV zraci prodiru kroz oblake,a i tih dana necu izlaziti iz kuce,dok ne propratim situaciju!Gde sada kada se svi dive mom novom look-u da sve uprskam!

Planira li jos neko da pocne sa v.kiselinama??Cisto da znam sta je "normalno" a sta ne!!!

Hvala vam svima na pomoci i razumevanju! :wink: Pozzzzzz
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

Bobo, cini mi se da si malo pomesao stvari :wink:
Dercome acive je KREMA sa vocnim kiselinama (sadrzi 10%) i mozes samostalno da je koristis kod kuce prema prilozenom uputstvu,
a TRETMAN vocnim kiselinama se radi profi u salonu (najbolji je MURAD, a radi se u kombinaciji sa nekoliko preparata iz tog programa) a nakon tog tretmana, kao sto je rekla Dragana, se savetuje koriscenje kreme sa voc. kiselinama zbog produzenog dejstva, u tu svrhu moze da posluzi bas Dercome Active.

A bas juce citam po forumu i pitam se sto ga nema Bobo sa svojom pozitivnom energijom, koja rusi i pobedjuje sve pred sobom, a narocito akne i masnu kozu. 8)
Da li ti je lice jos uvek u onako dobrom stanju od Vichy-a i LUSHa?
(pu pu da ne ureknem) :wink:
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Meni je sve jasno!Pocecu kod kuce da koristim Dercome Active kremu,kome to nije jasno!
Radio bih ja tretman kiselinama,ali kod mene ih nema u kozmetickom salonima!Bice mi valjda dobro i od ove kreme!

Tu sam ja bio svo vreme,i pomno posmatrao sta se zbiva :wink:
I dalje rusim sve pred sobom i ne dozvoljavam da budem pobedjen!

Lice mi je dobro,i dalje koristim Lush i Vichy,masnoce nema kao ni akni(kuc,kuc-bolje je nego"pu pu")!!!
Reci mi sta ti koristis!
P.S.Lush i Vichy ne mogu da mi uklone ove bas blage i skoro nevidljive oziljke na licu,zato me zanimaju kiseline!

Zato ne posustajte na prvoj prepreci vec samo hrabro nastavite dalje!E a i dobra je ona ideja da se sklona ogledala!
Pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Odgovori