Vocne kiseline-uticaj na pojavljivanje akni

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DRAGANA 15 »

Nennna, hvala! Sve si super objasnila.
Dakle, Bobo, samo napred, i ja koristim Dercom Active tokom zime, samo zbog dobrog hemijskog pilinga, posto inace nemam masnu kozu.
Bobo, koju ces kremu sa spf da uzmes zavisi od tvojih mogucnosti.
Ako si iz Bg-a, najbolje bi bilo da odes do Kalenic pijace-ili da svratis u apoteku Sanafarm i da uzmes njihov magistralni krem sa spf(kosta oko 400 din), ili do apoteke Prima i da uzmes Biobody gel sa spf.(slicna je cena).
Ako mozes, mozes da uzmes Hyseke(PONAVLJAM SE :oops: ), kosta oko 1200din u istim apotekama.
ALi, nema mnogo razlike, bitno je ti je koza zasticena, i kada namazes dnevnu kremu- SLOBODNO MOZES DA IZADJES IZ KUCE! Nema potrebe za tako radikalnim metodama!
Samo ti setaj svoj novi look, budi i dalje tako uporan i pozitivan, i obavestavaj nas kako je tvoje novo lice!
Pozz
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

DRAGANA 15 napisao:Samo ti setaj svoj novi look, budi i dalje tako uporan i pozitivan, i obavestavaj nas kako je tvoje novo lice!
Pozz
Ma ode nam Boba u manekene polako, ali sigurno :lol:
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

Niko ne zna sta nosi dan,a sta noc!
Nisam iz Bg-a,tako da necu moci da odem do Kalenic pijace,ali dolazim uskoro u zvanicnu posetu Bg-u,pa cu nabaviti sve sto nema kod mene!

Ja sam na ovaj forum dosao potpuno izgubljen u moru kozmetickih proizvoda,potpuno nezainteresovan za zivot i sva zbivanja oko mene,cesto u depresiji,a "odlazim"sa novim licem,super izgledom i ogromnom voljom za zivotom i uzivanjem!Sada sam susta suprotnost onog od pre godinu dana!Sta jos treba da se desi da bih bio presrecan!
I ono sto mi je najvaznije,svi su primetili promenu!Forumasi,hvala na svemu!
Pozzz
Alex4ex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 3:55 pm

Post od Alex4ex »

Ok.Znaci ovako.Sutra treba da se dogovorim sa doktorkom.Ne znam da li cu sutra da krenem sa
tretmanima ili cu prvo da odem da ona baci pogled na lice,pa tek onda,ali verovatno vrlo
brzo krecem. E sad,vidim da svi hvalite Muradove kiseline.Ja sam je bas pitao za to,ali ona rece
da radi sa nekim italijanskim.Sad ne znam da li da radim sa njima,ili da sam kupujem Muradove pa
da mi ona radi sa njima (ne znam dal` bi prihvatila).Mada mozda Murad i nije mnogo bolji od tih
italijanskih...ko ce ga znati...sta vi mislite?

Koliko sam ukapirao ne bi bilo lose da nabavim ove stvari:Hyseke emulziju 25+,taj neki sebamed
gel za umivanje (kako mu je tacno ime?) i taj Dercome Active kad prestanem sa tretmanima.
E,sad,fora je to sto nisam siguran ima li toga u Nisu.Ako neko zna gde ima neka kaze.Pre
neke 2 nedelje,ja sam isao od apoteke do apoteke i trazio one proizvode za lice od firme Uriage
i samo su me gledali ko` tele sarena vrata.Pomenuo sam o onaj apasaic gel i tada sam dobijao
telece poglede.Ne pada mi na pamet neka bolje opremljena parfimerija u Nisu...mozda probam da
nadjem te stvari u Interexu,Nani... `bem li ga,da izvinite na izrazu.

Jos ovo.Bobo pomenuo Proactiv,pa da prenesem svoje iskustvo.Ja sam ga narucio kad sam se vratio
sa mora.Narucio sam ga ne zbog reklame ili slicno,nego zato sto kad mi je jedna rodjaka bila u
gostima,koristio sam ga zajedno sa njom jedno nedelju dana i popravilo mi se stanje lica.
Kad sam dosao sa mora,narucio sam ga i prvih nedelju-dve lice mi je bilo super.Dobro nije to
samo zbog Proactiva,vec je bitno bilo sto mi je lice od morske vode bilo nogo cistije.Ali ne lezi
vraze,posle te dve nedelje odjednom mi na levoj strani 2 nove,a na desnoj 5-6 novih akni izaslo.
Kad se tad nisam slogiro` nikad necu.Odmah ja odem kod doktorke,ona mi iscisti lice,i kaze da
Proactiv ne sadrzi nista specijalno(salycil acyd,tea tree oil,kamilica itd.) ali da ne moze da
mi skodi.Ok,kazem ja,i nastavim sa koriscenjem i evo sada,ono sto svi pricamo kao babe pu pu,
sasvim ok mi je lice.Nema neke "ljute" da mi izlaze,uglavnom izadje povremeno po neka crvena,ali
vidi se de nema "dusu",nije onako jaka kao ranije sto su mi izlazile.Ja mislim da to kad mi je
odjedanput buknulo,je bilo zbog zacepljenih pora od sunca,i zato sto dugo nisam isao na ciscenje.
Misilim,stvarno mi se cini da pomaze,ali mora i da se ide na ciscenje redovno.Evo ima vise od
mesec dana da ga koristim,i za sada tako stoje stvari.

Mada lepo bi bilo da sada posle tretmana vocnim kiselinama malo sredim kozu,nadam se da hocu,
znaci da se ne mastim kao burek na 35 stepeni C ,i da posle odrzavam prvo ovim kremama sa vocnim
kiselinama ,a onda mozda i nastavim sa Proactivom posle nekog vremena.Razmisljam da kad vec samo
od redovnog ciscenja i Proactiva imam fine rezultate,da mi vocne kiseline dosta pomognu i da ne moram
da krecem sa Roaccutanom.Jer ono,brat bratu,nije mi lice opasno kako je nekad bilo(jos jedno pu pu).

Sve u svemu,ako znate odgovore na neka moja pitanja,slobodno odgovarajte,a ja kad krenem sa
vocnim k. vas redovno obavestavam o napretku i stanju lica(a i psihe...)

Pozdrav svima
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Isti slucaj je bio i sa mnom kada sam trazio neki preparat!O gde ja ovo zivim?!

:D :D :D E sve si lud,nasmeja me do suza sa ovim burekom!
Pa bre brate,po meni Proactiv nije ni za sta!Mozda je to individualno,ali.....
Ni meni vise ne izlaze,ali ipak pomalo strahujem i pitam se kako ce mi lice primiti vocne kiseline!Videcu kroz 7-8 dana!
Ne znam koliko imas godina,i koliko se boris sa aknama,ali ja sam posle trece godine borbe izgubio poverenje u dermatologe(nisam prestao da idem kod njih,ali nisam koristio ono sto su mi prepisali)i poceo sve sam da resavam,slucajno nasao forum,i ove dobre osobe poslusao njihove savete i danas sam extra!I dok budem ziv bicu zahvalan njima troje na pomoci,jer su ucinili,bukvalno,cudo za mene!Zato proveri ti svog dermatologa!
I raspitaj se smes li da koristis Proactiv u toku terapije vocnim kiselinama,da ne bi doslo do (opet ja)buma(pu,pu :D )

Da li si probao Vichy Normaderm kolekciju?!

I jos nesto,Hyseke 25+,Sebamed,Dercome Active AHA 10%,i jos (tvoj)Proactiv????Vidi dal nije malo mnogo sve to trpati na lice?!Mislim da ce ti biti dovoljna Dercome Active i neka krema sa spf!I sapun naravno!

Sta je tvoj problem zapravo:akne,oziljci ili masnoca?!Ja sam se akni i masnoce resio uz pomoc Vichy i Lusha,a oziljke cu D.Active!

Pozzz i srecno!
Alex4ex
Novi član
Novi član

Post od Alex4ex »

Da bre,ko burek sa onim masnim sirom...tragikomicno.

Imam 23 godina,a sa aknama se borim od 16-17 godina.Tada je bilo bas opasno,ali pio sam neke
antibiotike,hiljade foreza,ciscenja,lasera i sada mi nije lose (pu pu hehe).

Cini mi se da sam koristio pre nekih 5-6 godina nesto od Vichy kozmetike.Kroz glavu mi stalno
prolazi i neko ime Matis ili tako nesto...nisam siguran,ali mi se cini da sam koristio.
Bilo je kao blagi,tecni sapun za umivanje(u nekoj narandzastoj "boci"),i valjda 2 razlicite kreme,jedna
za noc i jedna za dan.E sad ne znam da li je to to.Kazi mi nesto vise o tim Vichy i Lush preparatima koje koristis
(ime,cena itd.) i ako mozes da kazes kakve si probleme ti imao? posto kazes da si sad extra,
voleo bih i da znam kakav si bio kad je bilo najgore.

Ovo oko vocnih kiselina me nisi lepo razumeo.Znaci dok radim tretmane kiselinama prestacu sa Proactivom.
Tada cu samo da koristim sebamed zbog umivanja,hyseke zbog zastite od sunca,i mozda povremeno pantenol penu zbog
vlazenja koze.A kada prestanem sa kiselinama,nastavicu sa sebamedom i sa dercomom zato sto
procitah da nije lose da se koristi posle serije tretmana kiselinama.E tek kad prodje i to koriscenje dercoma,
tada bih se vratio na Proactiv,cisto da odrzavam stanje.Osim ako ne krenem sa tom Vichy kolekcijom ili nesto drugo.

Sta je moj problem...pa uglavnom sve to.Cak i mislim da uglavnom sva tri idu u paketu.Najmasniji delovi lica su mi celo,
predeo oko nosa i sam nos,predeo oko slepoocnica.Na obrazima nije velika masnoca.Ima je ali manje.Fora je i sto mi se mitiseri
brzo pune.Znaci odem na ciscenje,i posle 2-3 nedelje opet sam pun.Dobro,sve se postepeno smanjuje ali opet moram cesto da idem na ciscenje.
Akne imam,ali sada slabije nego nekad.Znaci povremene blage upale.Uglavnom mi izadje neka jaca posle tretmana ciscenja i to je to.
Evo bas sam sada pogledao u ogledalo,i imam nekih 2-3 na desnoj i jedna na levoj.Ali sve su onako slabe.Da nema crvenila ne bi se ni primetile.
Oziljke na zalost imam.Na desnoj strani,na obrazu imam kao jedan deo od mozda 1cm kvadratni na kome imam jedno 2-3 rupe.Ono nije preterano opasno,ali
zivot bi bio mnogo lepsi bez njih.Na primer preko dana mi se i ne vide.Najveci je problem kad svetlo od sijalice padne pod nekim uglom na lice,i tada se vise vide.
Na levoj strani imam mozda 1-2 blage rupe,ali su plitke i slabo uocljive.Mozda imam i neke neravnine tu i tamo,ali sve u svemu nije mnogo opasno.Mozda deluje kad ovako
nabrajam opasnije nego sto jeste.Eto,to je to.

Pozdrav.Sve najbolje i tebi
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

:D :D :D

Ja se borim(jos uvek ne stavljam u proslo vreme)vec 5-6 godina,i isto sam koristio razne antibiotike,kreme,sapune,losione.......................................
Vichy Normaderm kreme,extra za masnocu i akne,1300 din(negde je i skuplja)
Lush sapun,mnogo dobro cisti kozu i takodje je za masnocu,420 din/100gr(mozes ga naruciti putem interneta,jer cini mi se da si iz Nisa)
Probaj nemas sta da izgubis,veruj mi!
E ja za crvenilo koristim Pantenol rastvor i onako,nije lose!(cena 100din)!!
Ne bi bilo lose da kada zavrsis sa kiselina uzmes Lush i Vichy a ne opet Proactiv!Ne znam,vidi,probaj!

Kod mene ti je islo sve u paketu:ogromne akne,crvenilo,masnoca!Pa da ,celo nos i predeo oko slepoocnica su se i meni najvise mastili!

Crvenilo......i meni je isto bilo kao kod tebe,da ga nije bilo ne bi se ni videle akne,u ovo zadnje vreme,ali otkako koristim ovaj rastvor sve je blaze!
E to da,pod sijalicom mi se koza svetlela kao da sam mazao ulje po licu i vide se neravnine!Mislim da cemo to resiti vocnim kiselinama!

Kakve sam probleme ja imao??Pa sve sto moze kad su u pitanju akne mene je snaslo,i crvenilo,i potkozne bubuljice,i one ogromne koje nisam trpeo(pa sada imam neravnine i oziljke)mascenje......Ma sve,sve!To je bilo uzasno bolno!Ne znam za tebe,ali ja sam cesto znao da padam u depresiju,a vidi me sada,sav srecan!Ahh....

Pa rekoh ja da cu morati da menjam fotografije u dokumentaciji,jer to vise nisam ja!!

Pozzzzz
Alex4ex
Novi član
Novi član

Post od Alex4ex »

Pozdrav dori ljudi,

Evo dogovorio sam sa doktorkom da prvi tretman bude u nedelju.
Znaci sutra idem da kupim ovaj sebamed gel,tu hyseke spf.
Posto sam blizu prvog tretmana,da mi odgovorite na ova pitanja,jer mora da se pripremim dokraja:

1) Kao sto sam rekao radi se o nekim italijanskim vocnim kiselinama.Doktorka trazi 1700 din. po tretmanu.Sta mislite,mnogo,malo...?

2)Ja sada koristim klindamicin rastvor posle brijanja.Da ne bude to ostro sad kad krenem sa tretmanina? sta mislite?

3)Recimo sad uradim desetak tretmana.Da li cu moci posle godinu dana opet da radim tretmane vocnim kiselinama ako bude bilo potrebe (ili ranije) ili sad sam uradio i nikad vise?

4)ako u nisu ne nadjem ovu hyseke kremu,sta da uzmem umesto nje?

5)do kolike jacine-koncentracije kiselina moze da se ide?

6)i zadnje,ali ne i manje vazno,bole li tretmani :oops: ?

Pozdrav svima
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

Ja sam radila 3 tretmana voćnim kiselinama na kožnoj klinici U Dzordža Washingtona, i mogu da ti prenesem moje iskustvo. Tamo rade po Muradu, ali pretpostavljam da je sve to slično. Cena kod njih je 1350 din (mada, moraš da imaš u vidu da je to državna ustanova, a svuda po gradu po salonima su cene od 25e do 50e)

Ukratko -
prvo ti očiste lice (tj. detaljno operu nekim gelom iz Muradovog programa, tačnije svi preparati koje koriste u toku tretmana su Muradovi), onda nanesu opet nešto preko celog lica, a potom ti ciljano stavljaju kiseline gde imaš promene; ja sam recimo išla zbog par fleka od solarijuma, par mini ožiljaka od "ručnog rada" i zbog proširenih pora u T zoni, pa su mi taj deo i tretirali. To stoji nekih 20 min, onda isperu nekim preparatom, i stave ti masku preko celog lica za čišćenje i sužavanje pora. Maska stoji nekih 15tak min, onda sve to isperu, stave ti zaštitni krem u boji.
I to je uglavnom to. Jedina razlika je što ti po salonima prvo "cede" lice, tj. čiste ga mehanički, a to se ovde ne radi.

Ja sam počela sa tretmanima početkom proleća, tako da sam prestala posle 3. da ne bih napravila još veću štetu, jer je krenulo sunce. Radila sam samo sa 10% kiselina, iako postoji i 20%, 40% i 70%.
Ne boli ništa, jedino što te blago pecka kad ti nanesu kiseline prvih par min, a onda se navikneš. Mada ne znam kako je sa većim koncentracijama, u svakom slučaju, tu je sve vreme lekar, a sestra pomno prati šta se dešava sa licem, tako da ništa ne može da krene po zlu.
Mislim da ti je 10 tretmana više nego dovoljno, i da neće biti potrebe da ponavljaš seriju, mada sve je individualno.
Nemoj da se dvoumiš, jer može samo da ti bude bolje od toga, a savetovala bih ti da ipak potražiš salon koji koristi "MURADA", ili bar pitaj kojeg su branda te italijanske kiseline i dodji ovde da pitaš Draganu, ona će ti reći da li su OK ili ne.

Poz i srećno! :wink:
Alex4ex
Novi član
Novi član

Post od Alex4ex »

Dobro,svaka informacija je pozeljna.Nenna hvala na info-u.

Ok,znaci cena je otprilike tu negde.Dobro 350din nije malo,ali nije neka prevelika razlika.
Ok,ovako,sutra cu da zovem doktorku da je pitam koje "marke" su te vocne kiseline.Znaci sutra odmah postavljam odgovor,pa se nadam da ce neko znati nesto vise o njima.I normalno bilo bi fino kad bih dobio odgovor do nedelje.

Pozdrav svima
Alex4ex
Novi član
Novi član

Post od Alex4ex »

Evo,bas sam sad bio na muradovom sajtu za Srbiju,i pod odeljkom saradnici pogledah da li pominju nekog iz Nisa,i naravno - N E M A.

Svasta.Ima Valjevo,Uzice itd. ali Nisa nema.Kakvo lo-se
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

Alex4ex napisao:Evo,bas sam sad bio na muradovom sajtu za Srbiju,i pod odeljkom saradnici pogledah da li pominju nekog iz Nisa,i naravno - N E M A.

Svasta.Ima Valjevo,Uzice itd. ali Nisa nema.Kakvo lo-se
Ma ta lista stoji od kad je sajt uradjen i ne menja se, pitanje kad je poslednji put update-ovana, nadji broj na tom sajtu Muradovog centra u Beogradu i pitaj za Nish, mora da ima.
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Alex, moja sestra iz Nisa je isla kod neke doktorke na vocne kiseline(nisu bile po Muradu), jako je zadovoljna tretmanima. Koliko je ona meni objasnila, to je jedina doktorka koja radi kiseline u Nisu, pa pretpostavljam da se radi o istoj. Inace rezultati su bili fenomenalni.
Drugo, procenat kiselina je od 10-70 ili 90, ali poslednje 2 varijante rade iskljucivo doktori, dok kozmeticari rade sa max 40%.
Tretman nije bolan, prijatan je, oseti se blago peckanje.
Ako ti je potrebno , slobodno mozes i sledece godine na tretmane, bez ikakvih smetnji.
Nemoj da koristis antibiotike u kombinaciji sa kiselinama.
Umesto Hyseke uzmi bilo koju kremu sa spf, pitaj u apoteci. Moze Sebamed ili Biobody gel sa spf.
1700 dinara po tretmanu je pristojna cena, ali ne znam tacno koji je brend, pa ne mogu bas precizno da ti kazem. I zao mi je, ali do nedelje necu moci da ti odgovorim, posto sutra putujem, pa se vracam tek u nedelju popodne.
Zelim ti puno srece,
Dragana
Alex4ex
Novi član
Novi član

Post od Alex4ex »

Eh sto ste fine i dobre.Kako ne nadjoh ovaj forum ranije...

Hvala na svim odgovorima i podrsci.
Dragana,verovatno je to to.Mislim ako je doktorka,jedina koja radi kiseline u Nisu,nisu po Muradu,onda je velika verovatnoca da je to to.Jos ako ti sestra kaze da se doktorka zove Milica,onda imamo pogodak.
Ok,ja kad saznam koje su kiseline,cu da javim,pa ti kad mozes...

Hehe,kad procitam vase odgovore dodje mi da vam kupim po buket belih ruza :D

Nikad se ne zna... :wink:
Maja05
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 9:43 am

vocne kiseline

Post od Maja05 »

Alex4ex imas moju pp ali evo i drugi da znaju do sada sam imala 3 tretmana sa70% kiselina i ja sam tek sada osetila promenu i zadovolja sam. Jedina dr koja radi 70% u Nisu je dr Sanja u kuci lepote doma zdravlja cena je za sada 1400 din.
Odgovori