bijele tanke gliste
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 24, 2007 6:10 am
bijele tanke gliste
od prije petnaestak dana poceo sam osjecat svrab i kao da me malo pecka u anusu i cesto me tjera u wc ali nista, ali nisam obracao paznju, dok sam jucer pogledao u stolicu i primjetio male bijele gliste i uzasno sam se osjecao,pomalo prepadnut jer su izasle iz mene, molim o cemu se radi, jeli opasno i kako da se izlijeci, jeli moguce da se ispire anus vodom ili dali mozda skodi, hvala unaprijeDenis
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 24, 2007 6:10 am
denis
izvini ali sta je to perianalni bris posto jos nisam bio kod doktora, radim pa sam zauzet da odem do doktora, dali bi smio uzeti neke tablete sam u apoteci i uzimati
Ne, naravno da ne smes uzimati tablete sam. To nikako.
Perianalni bris je bris anusa. Radi se vrlo jednostavno,nista ne boli, ne brini.Uzima se otisak lepljenjem selotep trake na taj deo.
Najbolje bi bilo da ti ga urade ujutro, da se ne tusiras pre toga.
To je analiza kojom se traze jajasca Enterobius vermikularisa.To su mali crvici. Oni izazivaju perianalni svrab,narocito u toku noci.
I izvini ali stvarno ne znam sta cekas, sto ne ides kod lekara ako te to stvarno muci.
Perianalni bris je bris anusa. Radi se vrlo jednostavno,nista ne boli, ne brini.Uzima se otisak lepljenjem selotep trake na taj deo.
Najbolje bi bilo da ti ga urade ujutro, da se ne tusiras pre toga.
To je analiza kojom se traze jajasca Enterobius vermikularisa.To su mali crvici. Oni izazivaju perianalni svrab,narocito u toku noci.
I izvini ali stvarno ne znam sta cekas, sto ne ides kod lekara ako te to stvarno muci.