Pozdrav svima, imam neka pitanja i molim sve koji mogu da mi odgovore, vrlo mi je bitno...
Interesuje me gde mogu da proverim da li je osoba koja se predstavlja kao doktor kozmetoloskih nauka, stvarno ono sto tvrdi? Ona ima skolu, na diplomama se potpisuje kao doktor, svima se predstavlja tako, ali, do mene su dosle neke druge informacije. Ako mozete da me uputite gde da se obratim. Ona tvrdi da je doktorirala u Francuskoj a u jednoj prici je spomenula da je doktorirala u Italiji. Sve ovo mi je vrlo sumnjivo pa vas molim da me uputite gde i kome da se obratim, kako kod nas, tako i u Francuskoj i Italiji. Ovo mi je bitno jer sam jedan od njenih studenata (sada vec bivsi), a moja diploma vredi i koliko njena titula. Na internetu na zalost nista nisam uspeo da pronadjem.
Hvala.
"Doktor kozmetoloskih nauka"???
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Otkud tebi takve informacije? Najbolje proveri taj izvor, a ako je pouzdan možeš odatle dobiti još neku informaciju...Ona ima skolu, na diplomama se potpisuje kao doktor, svima se predstavlja tako, ali, do mene su dosle neke druge informacije.
Koji je fakultet u pitanju?Ovo mi je bitno jer sam jedan od njenih studenata (sada vec bivsi), a moja diploma vredi i koliko njena titula.
Svaki iole ozbiljan fakultet proverava kvalifikacije profesora prilikom zapošljavanja (ili bi bar trebalo

Izvini što ti nisam direktno odgovorila, ali morala sam da prokomentarišem, jer me ovo baš zapanjilo...
Pozdrav i sve najbolje!

"Budi ono što jesi da bi postao ono što zaslužuješ!"
Radi se o tome da je ona vlasnica, jedini predavac, u komisiji je njen muz koji je dipl.ing i koji nema nikakve kvalifikacije sto se tice kozmetologije a on kod nje i drzi kurseve za oko 20 vrsta masaza... Tu se postavlje pitanje njegove kvalifikacije. Pred upis su obecavane kule i gradovi a onda su uzeli novac a za taj novac nisu nista pruzili (prvi stepen je jos i dobro prosao ali na drugom nista nije bilo, samo teorija koju mozemo iz knjige da naucimo, sto se tice prakse, nista. Meni se to sve izdesavalo (dobio sam te informacije i ostalo) dve nedelje pre zavrsetka drugog stepena. Tada sam razgovarao sa njima i zeleo da mi pokaze diplomu na sta je ona reagovala burno i rekla "beogradski sljam" da o njoj to prica i insistirala je na tome da joj kazem ko mi je to rekao. Kada sam spomenuo advokata, njen mu je rekao "batina ima dve strane", to sam shvatio kao direktnu pretnju...
Skola je na Dorcolu, necu reci ime da ne bi bilo svasta (pre vremena).
Ovo mora da se resi, sada je upis u toku i ko zna sta ceka sledecu generaciju. Ispada sve ovo jedan veliki kurs koji traje tri godine a nedeljno se drze predavanja dva dana po 4-5 sati. Pa vi sad vidite. Onaj ko zavrsi treci stepen dobija zvanje "Kozmetolog" a pitam se da li je i to regularno. Ispiti su smesni a jedna devojka sa vise medicinske u Zemunu kada mi je ispricala sta je ustvari kozmetologija i da je to predmet koji je najtezi tamo... a ovde to sve ispada smesno... Navukla me je ta zena a i ostale devojke, zamislite, "Kozmetolog" Pa to nije sala, to je titula, ali to se kod nje za 200 EUR mesecno bez problema postaje. Sve devojke koje su zavrsile kod nje su morale nakon toga da traze dodatnu praksu jer tamo nista nisu savladale. Mnoge su rekle da su isle zbog francuske diplome, ali tada se potpisivala kao dipl.ing... Ima jos mnogo toga. Mene je navukla da jj placam u kesu, kaze da nema sa cim da placa zakup kancelarije, koju koristi kao kozmeticki salon (naravno, ilegalno), pa sam joj placao (sa jos jednom koleginicom) u kesu a ona nije zelela da nam izdaje nikakve priznanice. Da bi nam izdala priznanice, trazlila je da rata bude uvecana za oko 15-20% (ne secam se vise tacno). Mnogo je nepravilnosti u radu a i kozmeticke preparate prodaje za kes i ne izdaje fiskalne racune. Mojoj koleginici je prodala preparate kojima je rok istekao 2004. godine, strasno. Svasta se desava ali ja jos uvek ne znam koji potez da povucem... Eto, ukratko...
Skola je na Dorcolu, necu reci ime da ne bi bilo svasta (pre vremena).
Ovo mora da se resi, sada je upis u toku i ko zna sta ceka sledecu generaciju. Ispada sve ovo jedan veliki kurs koji traje tri godine a nedeljno se drze predavanja dva dana po 4-5 sati. Pa vi sad vidite. Onaj ko zavrsi treci stepen dobija zvanje "Kozmetolog" a pitam se da li je i to regularno. Ispiti su smesni a jedna devojka sa vise medicinske u Zemunu kada mi je ispricala sta je ustvari kozmetologija i da je to predmet koji je najtezi tamo... a ovde to sve ispada smesno... Navukla me je ta zena a i ostale devojke, zamislite, "Kozmetolog" Pa to nije sala, to je titula, ali to se kod nje za 200 EUR mesecno bez problema postaje. Sve devojke koje su zavrsile kod nje su morale nakon toga da traze dodatnu praksu jer tamo nista nisu savladale. Mnoge su rekle da su isle zbog francuske diplome, ali tada se potpisivala kao dipl.ing... Ima jos mnogo toga. Mene je navukla da jj placam u kesu, kaze da nema sa cim da placa zakup kancelarije, koju koristi kao kozmeticki salon (naravno, ilegalno), pa sam joj placao (sa jos jednom koleginicom) u kesu a ona nije zelela da nam izdaje nikakve priznanice. Da bi nam izdala priznanice, trazlila je da rata bude uvecana za oko 15-20% (ne secam se vise tacno). Mnogo je nepravilnosti u radu a i kozmeticke preparate prodaje za kes i ne izdaje fiskalne racune. Mojoj koleginici je prodala preparate kojima je rok istekao 2004. godine, strasno. Svasta se desava ali ja jos uvek ne znam koji potez da povucem... Eto, ukratko...

Au, ovo k'o neki triler!
Ne bih da pametujem, ali morao si dobro da se raspitaš pre upisa...
Možda da se, ipak, obratiš advokatu...

Ne bih da pametujem, ali morao si dobro da se raspitaš pre upisa...
samo ovo pa je vrlo sumnjivo, a tek ono dalje...Radi se o tome da je ona vlasnica, jedini predavac, u komisiji je njen muz koji je dipl.ing i koji nema nikakve kvalifikacije
Možda da se, ipak, obratiš advokatu...
"Budi ono što jesi da bi postao ono što zaslužuješ!"
Jedan Gospodin mi je poslao interesantan mail i zelim da to podelim sa ostalima:
"Kozmetika odnosno kozmetologija jos uvek nije etablirana nauka te ni titula doktora ne postoji pod tim nazivom. Stavise, to bi trebalo da je podskup dermatologije. Postoje doktorske studije i doktorska disertacija u medicini, ali nikako u oblasti kozmetologije. Specijalisticke studije, odnosno diplome predstavljaju usavrsavanje u odredjenoj naucnoj
disciplini i predstavjljaju verifikaciju strucnog znanja, dok je titula doktora verifikacija posebnih doprinosa i naucne inovativnosti u naucnoj disciplini odredjene nauke.
Lazno predstavljanje je veoma cesta pojava u medicini i preporucujem Vam da se raspitate preko kontakata na sajtu: http://www.bg.ac.yu/"
Eto, sada znamo jos nesto...
"Kozmetika odnosno kozmetologija jos uvek nije etablirana nauka te ni titula doktora ne postoji pod tim nazivom. Stavise, to bi trebalo da je podskup dermatologije. Postoje doktorske studije i doktorska disertacija u medicini, ali nikako u oblasti kozmetologije. Specijalisticke studije, odnosno diplome predstavljaju usavrsavanje u odredjenoj naucnoj
disciplini i predstavjljaju verifikaciju strucnog znanja, dok je titula doktora verifikacija posebnih doprinosa i naucne inovativnosti u naucnoj disciplini odredjene nauke.
Lazno predstavljanje je veoma cesta pojava u medicini i preporucujem Vam da se raspitate preko kontakata na sajtu: http://www.bg.ac.yu/"
Eto, sada znamo jos nesto...