Sa prvom kutijom Yasmin pilula pocela sam proslog meseca i nakon 21 tabletice i samo pauze od 2 dana pocela sam ponovo da ih pijem danas, prvog dana menstruacije. S obzirom da sam pilule dobila bez uputstva, sasvim slucajno sam saznala da nije trebalo da pocnem danas, vec nakon pauze od 7 dana.
Molim Vas, recite mi sta da radim, da li da sutra nastavim sa sledecom, ili da ovaj mesec preskocim?
Pilule pijem iz razloga sto sam 22.avgusta imala spontani pobacaj u 11.nedelji, na osnovu saveta doktora da obavezno uzimam pilule bar 3 meseca radi regulacije rada jajnika i sto boljeg oporavka.
Hvala Vam unapred kao i na mogucnosti da se nekome obratim.
Greska u uzimanju pilule
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Draga Verice, nisam lekar, ali evo, posto oni ne odgovoraju, usudicu se dam svoje misljenje.
1. Nemoj vise nikada da uzmas nikakve lekove, a da pre toga pazljivo ne procitas upustsvo, a posebno obrati paznju na dejstvo, kontraindikacije i nezeljene posledice.
2. Mislim da savet tvog ginekologa da kontraceptivnim pilulama uspostavljas ravnotezu nije bas najbolji, jer tako uspostavljas regularne cikluse na vestacki nacin. Meni izgleda da je daleko bolje da pustis organizmu da sam uspostavi svoju ravnotezu, a ne da se dodatno natrpavas hormonima.
3. Potrazi savet drugog ginekologa.
1. Nemoj vise nikada da uzmas nikakve lekove, a da pre toga pazljivo ne procitas upustsvo, a posebno obrati paznju na dejstvo, kontraindikacije i nezeljene posledice.
2. Mislim da savet tvog ginekologa da kontraceptivnim pilulama uspostavljas ravnotezu nije bas najbolji, jer tako uspostavljas regularne cikluse na vestacki nacin. Meni izgleda da je daleko bolje da pustis organizmu da sam uspostavi svoju ravnotezu, a ne da se dodatno natrpavas hormonima.
3. Potrazi savet drugog ginekologa.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ljubicice uz puno postovanje Vas kao citaca ovih poruka i kao osobe, zelim da Vas zamolim da ne dajete nestrucne savjete na probleme pacijenata na ovom forumu. Mozete da napiste svoje iskustvo kao pacijenta koji je koristio Yasmin ili kontraceptivne pilule, ali ne preporuke tipa...ostavi organizmu da sam uspostavi ravnotezu !!! da li Vi znate zasto Ljubicica uzima pilule ? da li je to pretjerana maljavost ? akne koje joj uzasno smetaju i prave svakodnevne probleme ? problemi sa endometriozom ? ili zastitata od nezeljene trudnoce ?
Za Vericu...
Nastavite da pijete vec pocetu kutiju Yasmin, i onda napravite preporucenu pauzu u slijedecem ciklusu.
Puno pozdrava,
ObGyn
Za Vericu...
Nastavite da pijete vec pocetu kutiju Yasmin, i onda napravite preporucenu pauzu u slijedecem ciklusu.
Puno pozdrava,
ObGyn
Postovani doktore obgyn, izvinjavam se zbog svog nestrucnog saveta, ali Vam moram napomenuti da sam prvom recenicom svog odgovora naglasila da nisam lekar.
Pitate me da li znam zasto Verica uzima pilule, a ona je u svom pitanju jasno napisala da ih uzima radi regulacije rada jajnika nakon spontanog pobacaja. Izvinite sto cu ovo primetiti, ali iz Vaseg nabrajanja mogucih razloga uzimanja pilule (maljavost, akne, endometroza, kontracepcija), vidi se da njeno pitanje niste pazljivo procitali i da ste pisali odgovor ne znajuci zasto ih ona uzima.
Kazete da mogu da napisem svoje iskustvo kao pacijenta, a ja sam upravo to i napisala. Kontraceptivne pilule nisam nikada koristila, ali jesam imala spontani pobacaj, kao sto je i Ljubicica imala. (Doduse, to nisam napisala.) Osim toga, naglasicu da joj nisam preporucila da ostavi svom organizmu da sam uspostavi ravnotezu, vec sam napisala da mislim da savet njenog ginekologa nije najbolji i sta meni izgleda da je bolje, a posavetovala sam je da potrazi drugo strucno misljenje.
Napomenucu da je Verici odgovor bio hitno potreban. Ja sam cekala nedelju dana da neko od lekara odgovori, i to se nije desilo. Vas odgovor, 14 dana posle postavljanja pitanja, sada Verici verovatno vise ne koristi mnogo. Naravno, ipak je bolje sto ste ga postavili, jer moze koristiti nekoj drugoj posetiteljki sajta, koja ima slican problem.
Verici zelim brz oporavak i zdravu buducu trudnocu, a Vas puno pozdravljam i zahvaljujem na prijateljskim primedbama.
Pitate me da li znam zasto Verica uzima pilule, a ona je u svom pitanju jasno napisala da ih uzima radi regulacije rada jajnika nakon spontanog pobacaja. Izvinite sto cu ovo primetiti, ali iz Vaseg nabrajanja mogucih razloga uzimanja pilule (maljavost, akne, endometroza, kontracepcija), vidi se da njeno pitanje niste pazljivo procitali i da ste pisali odgovor ne znajuci zasto ih ona uzima.
Kazete da mogu da napisem svoje iskustvo kao pacijenta, a ja sam upravo to i napisala. Kontraceptivne pilule nisam nikada koristila, ali jesam imala spontani pobacaj, kao sto je i Ljubicica imala. (Doduse, to nisam napisala.) Osim toga, naglasicu da joj nisam preporucila da ostavi svom organizmu da sam uspostavi ravnotezu, vec sam napisala da mislim da savet njenog ginekologa nije najbolji i sta meni izgleda da je bolje, a posavetovala sam je da potrazi drugo strucno misljenje.
Napomenucu da je Verici odgovor bio hitno potreban. Ja sam cekala nedelju dana da neko od lekara odgovori, i to se nije desilo. Vas odgovor, 14 dana posle postavljanja pitanja, sada Verici verovatno vise ne koristi mnogo. Naravno, ipak je bolje sto ste ga postavili, jer moze koristiti nekoj drugoj posetiteljki sajta, koja ima slican problem.
Verici zelim brz oporavak i zdravu buducu trudnocu, a Vas puno pozdravljam i zahvaljujem na prijateljskim primedbama.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ljubicice ja pripadam tipu dr koji zna da se izvini kada pogrijesi...izvinjavam se zbog ostrog tona prema Vama. Istina jeste da ja odgovaram u pet minuta kada imam prostor izmedju 2 obaveze ili 2 pacijenta, i da mi se moze desiti da propustim...a drugi dio uzroka moje ostre crte u odgovoru Vama jesu vrlo cesti komentari protiv pilule...'nemoj da se trujes', 'nemoj nikada da pijes nikakve hormone', 'ostavi organizmu da se sam normalizuje' ne zato sto nije uputno nekog nakon spontanog pogacaja ostaviti da se uspostavi normalni ciklus po hormonalnoj osovini pacijenta ako ste prethodno sigurno da ce pacijent koristiti nesto protiv nezeljenog zaceca, nego zato sto nase zene na prostorima bivse Yu, imaju fobije prema piluli i opasnosti pilule, toliko da je to potpuno nerealno i neosnovano, i koji je dijelom potkrijepljne subobrazovanjem /nekih/ ginekologa o dejstvu, vrsti, koncentraciji, nus pojavama i kako da ih tretiraju, i kada izmijeniti i kako odredjenu kontraceptivnu metodu.
Prepostavljam sto se tice Verice, pretpostavljam da je njen ginekolog zelio da sprijeci slijedecu trudnocu odmah nakon spontanog pobacaja i gotovo redovne diatacije i kiretaze, koja se kod nas radi poslije spontanog jer se jos uvijek ne radi medicinski prekid trudnoce.
Njen ginekolog zna kao sto znam i ja, da zene / parovi koji prodju kroz pobacaj ocajno zele da ostanu trudne sto prije i donese na svijet zdravu bebu, i prosto ne mogu da prihvate koliko su ta 3 mjeseca bitna sa oporavak cijelog genitalnog sistema.
Nadam se da cu vidjeti oet Vase komentare kao pacijenta jer su vrlo sistematicni i detaljni.
Puno pozdrava,
ObGyn
Prepostavljam sto se tice Verice, pretpostavljam da je njen ginekolog zelio da sprijeci slijedecu trudnocu odmah nakon spontanog pobacaja i gotovo redovne diatacije i kiretaze, koja se kod nas radi poslije spontanog jer se jos uvijek ne radi medicinski prekid trudnoce.
Njen ginekolog zna kao sto znam i ja, da zene / parovi koji prodju kroz pobacaj ocajno zele da ostanu trudne sto prije i donese na svijet zdravu bebu, i prosto ne mogu da prihvate koliko su ta 3 mjeseca bitna sa oporavak cijelog genitalnog sistema.
Nadam se da cu vidjeti oet Vase komentare kao pacijenta jer su vrlo sistematicni i detaljni.
Puno pozdrava,
ObGyn