Herpes I sam znala da imam od ranije (retko, možda jednom ili dva puta mi se pojavio na usni u zadnjih 10 godina), ali za genitalni ne dok nisu počele tegobe.
Dve kutije tableta Aciklovir-a sam popila do 5.07. i osetila sam poboljšanje, ali posle 10 dana su se simptomi ponovo pojavili što me je dodatno opteretilo, psihički posebno.
Moj ginekolog mi je rekao da je to nešto sa čim ću morati da se nosim jer je to virus koji ostaje u organizmu, ali ja jednostavno ne mogu da se smirim i da dođem sebi da posle popijenih 50 tableta i pauze od 10 dana, ja ponovo moram da popijem istu tu količinu tableta.
Užasno sam depresivna, večeras polazim na more (čitala sam dosta o herpesu i znam da izlazi prilikom izlaganja suncu, menstruaciji, stresovima i sl.) i nikako ne mogu da odem opuštena jer posle toga moram da kažem osobi s kojom sam u vezi da imam genitalni herpes, a što je najgore da postoji mogućnost da sam ga prenela i njemu. Sve to me je prilično učinilo razdražljivom, depresivnom , tako da imam osećaj da mi još više izbija u ovakvom stanju. Pod pretposatvkom da partner nije zaražen (što je mala verovatnoća

Ima li neko iskustava šta dalje u ovakvoj situaciji? Trebala bi sebi da poboljšam imuni sistem jer je evidentno da ako se virus ponovo manifestovao posle 10 dana i terapije, da sam imunološki dosta slaba.
S.O.S. Ne mogu trezveno da razmišljam i ako bi otišla kod ginekologa ili bilo kog stručnog lica, odmah bi se rasplakala i nebih uspela ni "a "da progovorim.Molim vas da se javi neko sa iskustvom.
Hvala vam unapred, a odgovore ću pročitati i ujedno se zahvaliti tek po mom dolasku s "odmora".