Moj sin, 15 godina, se povrijedio prije 3 nedelje na fudbalskoj utakmici. Kopackom je protivnicki igrac, preko stitnika, uletio u njegovu desnu potkoljenicu. Modrica, malo bola i to je nakon par dana proslo, a on je mirovao kratko i nastavio sa treninzima.
Nakon 2 nedjelje su otisli na pripreme, malo pojacani treninzi, opet udarac na isto mjesto, ali ovaj put bez modrice i bola, samo sto se na tom mjestu pojavila mala grumuljica velicine zrna pasulja, koja se nije vidjela golim okom, ali se napipavala.
Prije 3 dana, na suterskom treningu, docekao je loptu desnom potkoljenicom, sutnuo je ka golu i odjednom, kao u horor filmu, ogromna izbocina (velicine sljive) se pojavila na tom mjestu...nema modrine, nema bola, samo ruzna izbocina...drzali smo led na to mjesto, sjutradan se malo povuklo, ali se i dalje vidi, snimljena je noga, na snimku je sve cisto, kost je netaknuta, ortoped nam je preporucio MR da bi se nakon toga mogla uraditi operacija!
Hematom, kaze, ispod TIBIJE...MR tek sjutra mozemo da zakazemo, pa onda, ako budemo imali srece, snimanje ce biti za nedelju dana...Moje pitanje se odnosi na tu operaciju...Da li mislite da je pametno odmah potrcati na operaciju, ili pak pokusati na drugi nacin? Fizioterapeuti se mahom ne slazu sa operacijom (Ft kluba i reprezentacije)...doktor koji nam je preporucio operaciju je poznat kao neko ko se prelako odlucuje za hirurgiju, inace je po struci Hirurg-traumatolog... Da li da potrazimo jos neko misljenje, ili je ovo problem koji se ne moze rijesiti izuzev operativno? Unaprijed hvala na odgovoru.
_________________ Sve sto dodje ja sam mu naredan...
|