pretrazio sam ovaj kao i mnoge druge sajtove ali nisam nasao konkretan odgovor pa bi bio zahvalan da mi oni koji su upuceniji odgovore na pitanje da li osobe koje imaju dijabetes tip2 mogu da piju surutku ili neke druge sumplemente prilikom bavljenja sportom,konkretno teretanom?
Naime,moja doktorica ima 90 godina i za nju jedina aktivnost kojom bi trebao da se bavim je setnja sto naravno meni nije dovoljno jer sam poprilicno aktivan a imam 22 godine i ne pada mi na pamet da zivim kao penzioner.
secer mi je dobro regulisan,bavim se mnogim fizickim aktivnostima ukljucujuci i gore pomenutu teretanu u koju idem vec duzi vremenski period pa bi zeleo da pojacam malo trening kako bi rezultati bili uocljiviji. Jedino sto me koci je to sto ne znam da li bi surutka ili neki drugi oblik proteina tipa whey,ili uzimanje amino kiselina uticalo na nivo secera u krvi. Mozda je ovo pitanje vise za neki bodybuilding sajt ali smatram da tamo ljudi nisu kompetentni da mi odgovore na pitanje s obzirom da sam dijabeticar i da nisu upoznati s ovom bolescu.
unapred hvala