Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: iridocyclytis
PostPoslato: Sre Jan 26, 2005 7:35 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 7:34 pm
Molim vas, napisite mi nesto o dijagnozi "iridocyclytis serosa".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Čet Jan 27, 2005 10:43 am 
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 7:34 pm
Molim vas, vec deset dana me nepodnosljivo boli oko, crveno je i imam utisak kao da imam piljevinu u njemu. Rasirili su mi zenicu i pijem antibiortike,stavljam mast i kapi, ali boljitka nema. Plasim se komplikacija...Lekari nisu znali da mi kazu usled cega se pojavila bolest, niti da li je zarazna. Ako neko ista zna o navedenoj dijagnozi,molim za odgovor. ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Pon Jan 31, 2005 4:10 pm 
Pridružio se: Sre Maj 05, 2004 2:00 am
pogledaj prko googla - mada ja sam probao - mozda nisi dobro napisao jer meni nista nije izalo pod seaRCH

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 07, 2005 4:36 pm 
OffLine (!) Multi Level Trgovac (!) Multi Level Trgovac
Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 11:10 pm
Povukao sam se sa ovog foruma zbog nerazumevanja, jer sam ja mislio, ocigledno pograsno, da je njegov smisao - pomoci ljudima, ali posto vidim da si u panici, pokusacu da ti rastumacim sta te je snaslo.

Iridocyclytis serosa, je najbezazleniji od 4 oblika oboljenja (i njihove kombinacije) duzice, ili irisa, onog sto daje boju oku. Da bi bolje razumeo, slusaj ovo:

Pita profesor na ispitu studentkinju medicine: koji je to koleginice organ koji moze da se poveca 10 puta? Ova se uzmeskoljila u stolici, pa hoce da kaze, pa se ugrize za jezik, pa opet.... a profesor joj kaze: ne koleginice, to na sta vi mislite moze da se poveca samo 5 puta, a moje pitanje se odnosilo na zenicu oka.

E vidis, duzica formira zenicu, koju su tebi prosirili sa dobrim razlogom. Razlog je da udalje duzicu od sociva koje se nalazi u sredini, da se ne bi formirale fibrinozne veze (sinehije) izmedju njih, ili da se raskinu, ako su se vec formirale. To je preventivna mera da ne bi doslo do drugog tezeg oboljenja, iritis fibrinosa.

Tvoja serosa, je rezultat ostecenja zidova krvnih sudova duzice, tako da oni postaju propustljivi i kroz njihove zidove izlaze belancevine i jos neki celularni elementi, kojih normalno nema u tecnosti prednje ocne komore. To ostecenje zidova krvnih sudova, nije medutim uzrok oboljenja, nego posledica nekog drugog procesa u organizmu, koji emituje otrove koji su ostetili te nezne kapilarne krvne sudove. Eliminacijom tog glavnog zapaljenskog procesa u organizmu, brzo ce se izleciti i tvoje oko.

Taj uzrok moze biti 1. reumatizam, 2. fokalna oboljenja, 3. tuberkuloza, 4. lues (sifilis) 5. infektivna i virusna oboljenja i jos neke teze bolesti. Da imas neko od ovih oboljenja, predpostavljam da bi znao, pa cu se zato zadrzati samo na fokalnim oboljenjima, za koja covek obicno ne zna. Nazivaju se tako zato sto postoji negde u telu neki fokus, neko izolovano lokalno oboljenje, koje emituje otrove u organizam. To moze biti svaki trajniji zapalenjski proces, a najcesce je to granulom na korenu zuba. Javlja sa na mrtvim lecenim zubima iz kojih je izvadjen zivac. Zato te takav zub ne boli (nema zivac), ali na korenu se javio zapaljenski proces koji emituje otrove u organizam, putem krvotoka. Mozda su te zadnjih par meseci bolela kolena, prepone, ramena... sto je posledica dejstva tih otrova, koji napadaju zglobove, ali i srce i druge organe, ali to jos ne osecas. Prema tome, moras naci fokus! Moras ici na preglede i pretrage (cudi me da te tvoj doktor nije odmah uputio na njih) da se otkrije gde je taj zapaljenski proces. Kada njega saniras, izlecices i oko. Medjutim, ako je tvoj iridocyclytis nastao kao posledica fokusa, nece se vise vracati, a ako je na reumatskoj bazi, mozes ocekivati da se vrati za 3-5 godina.

Pominjes kapi, masti ... ali potrebno je da grejes to oko. Zagarej so ili peask u nekom sudu, pa ga sipaj u cistu maramicu i napravi paketic. Mozes i parce crepa da zagrejes i zavijes u maramicu. To stavi na oko 3-5 puta dnevno i zagrevaj ga.

Karakteristican je i tok oporavka; ako je recimo tvoj fokus, zub i kada ga izvadis, doci ce do pogorsanja oboljenja oka na dan, dva. To se tumaci time da se velika kolicina bakterija i ostalih otrova, prilikom vadjenja zuba rasula krvotokom po organizmu, pa napala i oko. Zato bi trebalo pri vadjenju zuba, pojacati dozu antibiotika u sledecih par dana.

Prema tome, ne brini , nije nista zarazno ni strasno, ali reaguj brzo, da ne bi postalo. Bice neuporedivo gore, ako ti se stvore te sinehije. One se onda kidaju na jedan vrlo neprijatan nacin (strasnije izgleda nego sto stvarno jeste) ali da te sada ne plasim. Sada tek vidim da je tvoje pitanje sa kraja januara, pa si problem mozda vec i resio.

Pozdravlam te.

PS. Cudi me da se gospodja Danka nije vec javila sa svojim tumacenjima, u stilu "moz da bidne, al' ne mora da znaci"... koji su verovatno od velike pomoci, a ne vidim ni da ti je administrator pomogao. No njegovo i nije da pomaze, nego da rastera one koji zele i mogu da pomognu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata