Pilule i libido

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Poppaea
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 5:21 am

Pilule i libido

Post od Poppaea »

Pozdrav,

Imam utisak da se kod nas uticaj hormonske kontracepcije na libido potpuno ignorise. Elem posto sam radoznale prirode a i moguce je da sam jedna od zena kojima je libido narusen upravo zbog takve kontracepcije, htela sam da pitam da li se kod nas iko ozbiljnije bavi tematikom? Da li kod nas postoji test na kolicinu Sex Hormone Binding Globulin-a, koji ukazuje da li je libido propatio upravo zbog pilula.
Ono sto je zabrinjavajuce je da su istrazivanja pokazala da su posledice prakticno trajne (ako je dugogodisnji period u pitanju a ne svega par meseci isprobavanja neke vrste pilula).
Takodje bih pitala da li kod nas postoje pilule s vecom kolicinom progesterona a manjom estrogena jer takve imaju manje sanse za gorepomenuti los uticaj (krivite Wikipediu i strane sajtove ako je to glupost :D ) a da spadaju u pilule sa minimalnom kolicinom hormona? Ja koristim Mercilon vec 4-5 godina i nisam imala bas nikakav problem s njim ali me ovo u vezi libida brine pa ne znam kom doktoru da se obratim jer ne znam uzrok (bez testa na SHBG).
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Re: Pilule i libido

Post od girl_from_nowhere »

Isti period koriscenja, isti problem, Logest pilule :(
majjja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 13, 2009 1:51 pm

Post od majjja »

I ja poznajem mnoge žene koje se žale na isto, a i sama sam imala isti problem kada sam pre mnogo godina koristila Stediril m.
Poppaea
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 5:21 am

Post od Poppaea »

Znaci niko ne zna ima li kod nas testa na SHBG?
Odgovori